Ciao Italia!

Ta tåget till Italien med Interrail! Du börjar resan med Snälltågets nattåg till Berlin, fortsätter med tyska snabbtåget ICE Berlin–München och ta sedan EuroCity-tåget som tar dig från München genom Alperna till Bolzano och Verona i norra Italien. Därifrån kan du sedan ta dig vidare samma dag till Gardasjön, Milano eller Venedig. Ska du längre är vårt tips att du övernattar i Verona och fortsätter dagen efter. 

Vi rekommenderar rutten över Berlin eftersom du får mer tid på nattåget och det finns mer marginal i tidtabellerna. Vi rekommenderar också att du delar upp resan och passar på att upptäcka andra städer på din resa istället för att bara resa från punkt A till punkt B.

 

Så här tar vi dig till och från Italien 2024

Dag 1 Nattåget avgår från Stockholm C 16.20 och stannar i Södertälje 16:38, Norrköping 17.42, Linköping 18.08, Nässjö 19.06, Alvesta 19.45, Hässleholm 20.25, Eslöv 20.50, Lund 21.05, Malmö 22.25, Ørestad 22.55 och Høje Taastrup 23.21. Du kan även resa med Snälltågets anslutande buss från Jönköping och Växjö.

Dag 2 Du ankommer till Berlin på morgonen 07.46, tar en frukost från tåget och tar sedan tyska snabbtåget ICE från Berlin Hbf 09.04 och ankommer München Hbf 13.09 och fortsätter därefter med EuroCity-tåget från München Hbf 15.34 som stannar i Bolzano kl 19.27 och Verona kl 21.00. 

Hemresan 

Dag 1 från Italien Du reser från norra Italien med avgångstider från Verona 09.01, Bolzano 10.31 och du ankommer München 14.27. Därifrån reser du vidare 15.56 till Berlin dit du ankommer 19.42 och går på nattåget 21.10 mot Danmark och Sverige. Du kan också göra ett längre uppehåll i München eller Hamburg och stiga på nattåget 23.59 på Hamburg Hbf.

Dag 2 Du ankommer till Høje Taastrup 06.38, Ørestad 07.00, Malmö C 07.25, Lund C 08.30, Eslöv 08.43, Hässleholm 09.05, Alvesta 09.45, Nässjö 10.25, Linköping 11.20, Norrköping 11.46, Södertälje 12.55 och Stockholm C 13.20.

Vill du se mer av Italien när du ändå är där? Då ska du lägga till extra resdagar på ditt Interrailkort. Platsbiljetter köper du på plats på stationerna i Italien.

Tågtiderna ovan är exempel, avvikelser kan förekomma på grund av banarbeten. Se information om planerade trafikavvikelser för Snälltågets förbindelser under trafikinformation.

Vad kostar det?

Bästa pris är att köpa ett 4-dagars interrailkort som gäller för resa inom en månad. Förutom Interrailkortet behöver du platsbiljetter för nattåget. Vi rekommenderar även att köpa platsbiljett för de långa dagtågssträckorna Hamburg–München och München–Verona / Bologna. Det är värt merkostnaden på 62 kr respektive 142 kr per plats och tåg. I priset nedan är platsbiljetterna till och från Bolanzo, Verona och Bologna inkluderade. 

Priserna inkluderar bäddplats i delad kupé med Snälltågets nattåg.

Kategori Pris 2 klass 1 extra dag  3 extra dagar
Vuxen 28–59 år 4.446 SEK +426 SEK +1053 SEK
Barn 0–11 år med vuxen 1.406 SEK +0 SEK +0 SEK
Ungdom 12–27 år 3.729 SEK +325 SEK +784 SEK
Senior 60+ 4.155 SEK +392 SEK +952 SEK

 

Egen kupé på nattåget: 300 kr per tomplats och riktning (6 bäddar i kupén)

Tillägg från Stockholm till Malmö: 100 kr per person och riktning

Med reservation för valutakursförändringar.

Så här köper du din resa

Kontakta Centralens Resebutik i Kalmar eller Togrejse.dk för bokning och biljetter. Du kan boka resor 6 månader framåt i tiden.

Pass krävs för att resa med nattåget

För att resa med nattåget krävs att alla resenärer har giltigt

  • Pass med MRZ-kod
  • Nationellt id-kort av EU-standard, innehållande MRZ-kod eller chip, utfärdat av nationell myndighet inom EU/EES.

ID-handlingen ska kunna uppvisas i samband med biljettkontrollen. Detta gäller alla resenärer, även barn.

Observera! Svenskt körkort är inte en giltig ID-handling för att resa med nattåget.

Gränspolisen gör regelbundna kontroller.

Att resa med nattåg

Att stiga på Snälltågets nattåg är ofta starten på din semester. Du kan välja mellan olika komfortnivåer, men reser ni tillsammans är bästa upplevelsen att köpa en Egen kupé. Under kvällen kan ni umgås, spela spel och göra ett besök i vår restaurangvagn "Krogen".

Sittplats – det mest prisvärda

Du får en sittplats i en salongsvagn

Bäddplats i delad kupé – för dig som reser själv 

Du delar kupé med andra resenärer. När du kommer ombord är kupén i sittläge och när det är läggdags ställer du och dina medresenärer om kupén till nattläge. I nattläge är det tre bäddar på vardera sidan av kupén. Till de övre bäddarna tar du dig med hjälp av en stege. Kudde, örngott, lakan och täcke finns i kupén. 

För närvarande är antalet resenärer i kupén begränsad till 4 personer, men kan komma utökas till 6 personer. 

Egen kupé – för er som reser tillsammans

Du har en egen kupé för dig själv eller för dig och ditt sällskap för upp till sex personer. När du kommer ombord är kupén i sittläge och när det är läggdags ställer du och dina medresenärer om kupén till nattläge. I nattläge är det tre bäddar på vardera sidan av kupén. Till de övre bäddarna tar du dig med hjälp av en stege. Kudde, örngott, lakan och täcke finns i kupén. 

 

Toalett

Toalett finns i vagnens vestibul oavsett komfortnivå. 

Wi-Fi 

Wi-Fi finns, men tänk på att täckningen främst i Tyskland är begränsad.

Eluttag / USB-uttag

Effekten är begränsad till att ladda en mobiltelefon eller dator. Reser du i vilstol eller sittplats finns det eluttag under din stol och reser du i Egen kupé finns det ett USB-uttag vid fönstret.

Mat & dryck på resan

På sträckan Stockholm–Malmö och omvänt finns det möjlighet att njuta av något gott i vår restaurangvagn "Krogen".

På sträckan Malmö–Hamburg  och omvänt kan du besöka "Lönnkrogen" som finns i tågpersonalens kupé. Där har vi försäljning av kaffe, vatten, läsk, vin, öl och godis. Här hämtar du även din förbeställda frukostpåse. När tågpersonalen kontrollerar biljetter håller lönnkrogen stängt.

I Lönnkrogen kan du du betala med Visa, MasterCard, SEK, DKK, EUR och Swish.

När du reser med DB:s snabbtåg ICE Berlin-München och omvänt finns det en Bordrestaurant där du kan njuta av en god frukost, lunch eller middag. Det finns även en restaurangvagn på tåget München–Verona–Bologna.