Nattåget till Berlin – starten på ditt äventyr med Interrail

Upptäck Europas alla små och stora pärlor, med allt från en tysk biergarten, den pittoreska alpbyn, pulserande storstäder och medelhavets stränder. Snälltågets nattåg till Berlin är en bra förbindelse ut och hem från ditt äventyr med Interrail.

Behöver du restips och inspiration kan vi rekommendera boken Med tåg genom Europa av Marko T Wramén och Anna W Thorbjörnsson. Vill du resa till och från Italien med stopp på vägen i Tyskland och Alperna kan vårt reseförslag med Interrail till Italien vara något för dig.

Köp ditt mobilpass på Eurails hemsida

 

Interrail – din tågbiljett i Europa

Interail Global är en tågbiljett som är giltigt i 33 länder i Europa. Interrail är personligt och kan inte överlåtas. Interrail kan köpas att gälla under en viss period av dagar eller att du har ett visst antal resdagar inom en viss period (även kallat flexipass). 

När du reser med flexipass på nattåg så gäller avgångsdatumet som resdatum fram tills dess att nattåget ankommer till din destination på morgonen.

Interrail Global gäller även för en utresa och en hemresa i Sverige. För anslutningsresor inom Sverige accepteras direkt resa med flera tåg som en sammanhängande ut- eller hemresa, även om resan sker dygnsöverskridande med flera tåg. Om resan sker i dygnsöverskridande, så får inga andra uppehåll än de som visas i tidtabellssökningen.  Anslutningsresa måste ske inom kortets hela giltighetstid. Anslutningsresor konsumerar också resdagar på flexipass.

För reservation av platsbiljetter i utlandet rekommenderar vi att du läser Interrails information.

 

Interrail Mobile Pass

Köp ditt mobilpass på Eurails hemsida

När du köpt mobilpasset kan du aktivera det inom elva månader och du behöver inte ange startdatum förrän det är dags att resa. Du laddar upp samt aktiverar mobilpasset i appen Rail Planner. I appen kan du även planera och lägga till resor.

När vi har hanterat din beställning får du en beställningsbekräftelse med passnummer i din e-post. Passnumret använder du för att ladda upp ditt Interrail-pass i Rail Planner.

Återköp av ett mobilpass är möjligt mot en avgift på 15 procent, så länge du inte har aktiverat det. Om du tappar bort din telefon under din resa kan du enkelt lägga till ditt pass i en annan enhet.

Läs gärna Interrails information för mer information om Interrail Mobile Pass.

Vilka länder ingår i Interrail?

Interrail Global Pass är giltigt i Danmark, Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Schweiz, Österrike, Frankrike, Spanien, Portugal, Italien, Irland, Tjeckien, Slovakien, Polen, Ungern, Rumänien, Slovenien, Kroatien, Bosnien/Herzegovina, Serbien, Montenegro, Makedoninen, Bulgarien, Grekland, Turkiet, Estland, Lettland, Litauen, Norge och Finland.

Pass krävs för att resa med nattåget

För att resa med nattåget Malmö - Berlin krävs att alla resenärer har giltigt

  • Pass med MRZ-kod
  • Nationellt id-kort av EU-standard, innehållande MRZ-kod eller chip, utfärdat av nationell myndighet inom EU/EES.

ID-handlingen ska kunna uppvisas vid incheckningen i Malmö och ombord på tåget. Detta gäller alla resenärer, även barn.

Observera! Svenskt körkort är inte en giltig ID-handling för att resa med nattåget.

Gränspolisen gör regelbundna kontroller.

Platsreservation med Interrail på nattåget till Berlin

För att resa med nattåget till Berlin med Interrail Global pass, måste du köpa en platsreservation på den avgång du vill resa med.

På nattåg gäller speciella regler för resa med kort som har ett visst antal resdagar under en viss giltighetsperiod (även kallat flexipass). Du ska fylla det datum du påbörjar resan med nattåget och då är ditt interrailkort giltigt tills du stiger av nattåget nästa dag.

Oavsett vilken typ av kort du har måste hela resan ske inom Interrailkortets giltighetstid.

Interrail One Country gäller bara för lokal resa i det landet det är giltigt och gäller inte över någon nationsgräns.

Du bokar genom i webbokningen genom att längst ner i bokningen bocka i att du ska resa med interrailkort. Reser ni flera tillsammans - boka alla samtidigt. Du måste ha ett interrailkort för att kunna boka plats.

 

Priser på platsreservationer: Lågsäsong

Sittplats1 klassBäddplatsEgen kupé*
Malmö–Stockholm49 SEK149 SEK399 SEK999 SEK
Malmö–Jämtland49 SEK149 SEK499 SEK1999 SEK
Stockholm–Jämtland49 SEK149 SEK399 SEK999 SEK
Malmö–Berlin99 SEK-499 SEK1599 SEK
Stockholm–Berlin199 SEK-499 SEK1999 SEK
Österrike199 SEK-649 SEK2499 SEK

*) För minst två personer.

 

Priser på platsreservationer: Högsäsong 1/6–31/8

Sittplats1 klassBäddplatsEgen kupé*
Malmö–Stockholm49 SEK149 SEK399 SEK999 SEK
Malmö–Jämtland49 SEK149 SEK499 SEK1999 SEK
Stockholm–Jämtland49 SEK149 SEK399 SEK999 SEK
Malmö–Berlin199 SEK-499 SEK1999 SEK
Stockholm–Berlin299 SEK-649 SEK2499 SEK
Österrike399 SEK-749 SEK2999 SEK