Foto Visit Skåne © Mickael Tannus

Res med Snälltåget direkt till Hässleholm

Res med våra tåg till järnvägsknuten Hässleholm, en smidig resa utan byten. Att resa med tåg är dessutom ett klimatsmart alternativ för din resa. Snälltåget passerar Hässleholm flera gånger varje dag då det är en av stationerna på sträckan Malmö - Stockholm. Ta tåget från exempelvis Stockholm eller Linköping till Hässleholm. Ombord kan du njuta av vällagad mat i vår restaurangvagn Krogen, för att minska mängden engångsprodukter serveras maten på porslin och drycken i glas, hemtrevligt och bra för planeten. Du som student bokar biljetten med vår schyssta studentrabatt. Våra biljetter är alltid ombokningsbara utifall att du ska behöva boka om din resa.

Hässleholm blev tidigt en knutpunkt för järnvägsnätet och man har idag trafik i fem färdriktningar. Då det finns många anslutningar kan du enkelt byta tåg här om du vill fortsätta resan till exempelvis Kristianstad, Helsingborg eller Markaryd. På stationen finns bland annat kedjan Espresso House och Pressbyrån. På stationen finns även toalett, wifi och förvaringsboxar. I anslutning till stationen finns fler butiker och restauranger samt parkering.

 

Res med tåg från Stockholm till Hässleholm

Att resa med tåg från Stockholm till Hässleholm är ett enkelt och ofta billigt resealternativ. Det är det mest klimatsmarta alternativet för din resa. Att resa från Stockholm till Hässleholm med Snälltåget tar drygt fyra timmar. Våra tåg stannar normalt även i Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö och Alvesta. Snälltåget erbjuder minst två dagliga avgångar.

 

Anslutningar

Här följer ungefärliga tider för anslutningar från Hässleholm centralstation.

Hässleholm- Kristianstad – cirka 20 minuter

Hässleholm – Helsingborg – cirka 25 minuter

Hässleholm – Markaryd – cirka 25 minuter

Du kan boka hela din resa inklusive anslutning på snalltaget.se

Se webbokningen för aktuella tidtabeller.

 

Schyssta priser med Snälltåget till Hässleholm

Snälltåget erbjuder ett praktiskt och prisvärt sätt att resa till Hässleholm, våra biljetter kostar från 149 kr, de lägsta priserna erbjuds på de avgångar då färre reser med oss. För bästa möjliga pris rekommenderar vi att du bokar din resa ca 2–3 veckor i förväg, välj resdagar som inte är fredag eller söndag.

 

25% rabatt med Tillsammans-biljetten

Vuxna, seniorer 60+, ungdomar och studenter som reser tillsammans i prisnivå Sittplats får 25% rabatt på biljetten.

 

Ungdomsrabatt

Ungdomar 16–25 år som reser ensamma får 20% rabatt på sittplats.

Reser två eller fler ungdomar tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten som ger 25% rabatt. Den gäller också om en ungdom reser tillsammans med en vuxen, senior 60+ och/eller student.

 

Studentrabatt

Har du Studentkortet eller Mecenatkortet? Då får du 25% studentrabatt på sittplats.

 

Seniorrabatt 60+

Seniorer 60+ som reser ensamma har ca 20% rabatt på sittplats.

Reser två eller fler seniorer tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten som ger 25% rabatt. Den gäller också om en senior reser tillsammans med en vuxen, ungdom och/eller student.

 

Egen kupé på tåget till Hässleholm

Vill du sitta ifred, eller kanske ha ett möte under tågresan? Boka egen kupé på Snälltåget! Du har en egen kupé för dig själv eller för dig och ditt sällskap. Kupén rymmer upp till sex personer.

 

Boka bord i vår restaurangvagn Krogen

Sätt guldkant på er tågresa till Hässleholm med en måltid i vår restaurang ombord. I vår restaurangvagn Krogen äter du på riktigt porslin och dricker ur glas, precis som hemma. Det minskar användningen av engångsprodukter och ger dig som gäst en bättre upplevelse. Boka bord och njut av en god varmrätt signerad kocken Tareq Taylor och maten é klar. Bordsbokningen och serveringen av öl och vin öppnar 11.00. Om du reser från exempelvis Stockholm eller Linköping till Hässleholm har du gott om tid att njuta av vällagad mat och något gott att dricka.  Boka bord i förväg så kan du vara säker på att få plats och slippa köa. 

Läs mer vad vi erbjuder i Krogen.

 

Fika ombord  

Vill du bara ta en fika? Handla i vår självservicekassa och ta med till din plats! Här hittar du kaffe, te, vatten, läsk, smörgåsar, bullar och godis. I självservicekassan betalar du med Visa eller MasterCard. 

 

Gör ett klimatsmart val

Tåg är det smartaste sättet att resa till Hässleholm. Våra tåg körs på förnyelsebar el, främst från vattenkraft. Våra anslutande bussar rullar på fossilfritt bränsle (RME eller HVO). Snälltåget har moderna lok som är energieffektiva och dessutom återmatar energi när vi bromsar. När fler reser tillsammans i ett och samma tåg blir klimatavtrycket mindre.

I vår restaurangvagn serverar vi mat på porslin och dryck i glas för att minska engångsmaterial.

 

Mer om Hässleholm

Hässleholm har drygt 50 000 invånare och ca 15 000 resenärer passerar Hässleholms centralstation dagligen. Mat är en stor del av den skånska traditionen och det märks även i Hässleholm, här finns det gott om trevliga caféer och restauranger, här finns också många mathantverkare, njut av prisbelönt ostkaka från Glada Getens Gårdsmejeri eller varför inte en skånsk klassiker ”äggakaga” som serveras på flera ställen i Hässleholm.

Som det järnvägsnav som Hässleholm är så finns här också en av Sveriges största modelljärnvägar. Järnvägen är byggd i skala 1:87 och visar hur stationsområdet och kringliggande delar av staden såg ut på 60-talet. Modelljärnvägen visas någon gång varje månad.

Mer information inför ditt besök i Hässleholm hittar du här.

 

Därför ska du välja tåget till Hässleholm

  1. Tåget är det mest miljövänliga alternativet för din resa till Hässleholm
  2. Det finns ingen flygplats som ligger nära Hässleholm, tåget däremot rullar in i centrala stan
  3. Utnyttja restiden på bästa sätt för att äta, plugga/jobba eller vila, när tåget stannar är du redo för Hässleholm.
  4. Tåget går snabbt och smidigt och du slipper incheckningar och transfer
  5. Med wifi ombord kan du koppla av med en serie eller kolla mail
  6. Att resa med tåg är ett prisvärt alternativ som ofta är billigare än andra resalternativ, särskilt med Snälltågets studentrabatter.
  7. Hässleholm är ett nav med många anslutande resealternativ, härifrån tar du dig enkelt vidare till ditt slutmål, exempelvis Helsingborg, Kristianstad m.fl.

Varmt välkommen att boka din tågresa till Hässleholm med oss!

 

Andra linjer

Tåg till Malmö

Tåg till Lund

Tåg till Stockholm

Här hittar du våra övriga destinationer.