Res med Snälltåget direkt till Hässleholm

Res med våra tåg till järnvägsknuten Hässleholm, en smidig resa utan byten. Att resa med tåg är dessutom ett klimatsmart alternativ för din resa. Snälltåget passerar Hässleholm flera gånger varje dag då det är en av stationerna på sträckan Malmö - Stockholm. Ta tåget från exempelvis Stockholm eller Linköping till Hässleholm. Ombord kan du njuta av vällagad mat i vår restaurangvagn Krogen, för att minska mängden engångsprodukter serveras maten på porslin och drycken i glas, hemtrevligt och bra för planeten. Du som student bokar biljetten med vår schyssta studentrabatt. Våra biljetter på snalltaget.se är alltid ombokningsbara utifall att du ska behöva boka om din resa.

Hässleholm blev tidigt en knutpunkt för järnvägsnätet och man har idag trafik i fem färdriktningar. Då det finns många anslutningar kan du enkelt byta tåg här om du vill fortsätta resan till exempelvis Kristianstad, Helsingborg eller Markaryd. På stationen finns bland annat kedjan Espresso House och Pressbyrån. På stationen finns även toalett, wifi och förvaringsboxar. I anslutning till stationen finns fler butiker och restauranger samt parkering.

 

Res med tåg från Stockholm till Hässleholm

Att resa med tåg från Stockholm till Hässleholm är ett enkelt och ofta billigt resealternativ. Det är det mest klimatsmarta alternativet för din resa. Att resa från Stockholm till Hässleholm med Snälltåget tar drygt fyra timmar. Våra tåg stannar normalt även i Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö och Alvesta. Snälltåget erbjuder minst två dagliga avgångar.

 

Anslutningar

Här följer ungefärliga tider för anslutningar från Hässleholm centralstation.

Hässleholm- Kristianstad – Ca 20 minuter

Hässleholm – Helsingborg – Ca 25 minuter

Hässleholm – Markaryd – Ca 25 minuter

Du kan boka hela din resa inklusive anslutning på snalltaget.se

Se webbokningen för aktuella tidtabeller.

 

Schyssta priser med Snälltåget till Hässleholm

Snälltåget erbjuder ett praktiskt och prisvärt sätt att resa till Hässleholm, våra biljetter kostar från 149 kr, de lägsta priserna erbjuds på de avgångar då färre reser med oss. För bästa möjliga pris rekommenderar vi att du bokar din resa ca 2–3 veckor i förväg, välj resdagar som inte är fredag eller söndag.

 

Rabatt på tågbiljetten

Snälltåget erbjuder rabatter för både seniorer (+60), studenter och för dig som reser i sällskap med någon.

 

Studentrabatt på tågresan

Många studenter väljer att resa med Snälltåget vilket vi är glada över. Du som är student och har Mecenatkortet eller Studentkortet har möjlighet att boka resor med oss till ca 25% rabatt om du bokar via snälltåget.se. Rabattkoden hittar du på respektive hemsida.

 

Seniorrabatt

Seniorer 60+ har ca 10% rabatt på sittplats om resan bokas via snälltåget.se. Se även Tillsammansbiljett nedan om ni reser två, ange då att en är vuxen så reser ni istället på tillsammansbiljetten.

 

50% rabatt för medföljande med Tillsammansbiljett

Om minst en vuxen reser får en medföljande vuxen, ungdom, student eller senior 50% rabatt på vuxenpriset.

 

Platsbokning på tåget

Det ingår alltid en bokad sittplats när du reser med Snälltåget. 

 

Egen kupé på tåget till Hässleholm

Vill du sitta ifred, eller kanske ha ett möte under tågresan? Boka egen kupé på Snälltåget! Du har en egen kupé för dig själv eller för dig och ditt sällskap. Kupén rymmer upp till sex personer. Biljetten till Egen kupé kan endast köpas här på Snälltåget.se.

 

Boka bord i vår restaurangvagn Krogen

Sätt guldkant på er tågresa till Hässleholm med en måltid i vår restaurang ombord. I vår restaurangvagn Krogen äter du på riktigt porslin och dricker ur glas, precis som hemma. Det minskar användningen av engångsprodukter och ger dig som gäst en bättre upplevelse. Boka bord och njut av en god varmrätt signerad kocken Tareq Taylor och maten é klar. Bordsbokningen och serveringen av öl och vin öppnar 11.00. Om du reser från exempelvis Stockholm eller Linköping till Hässleholm har du gott om tid att njuta av vällagad mat och något gott att dricka.  Boka bord i förväg så kan du vara säker på att få plats och slippa köa. 

Läs mer vad vi erbjuder i Krogen.

 

Fika ombord  

Vill du bara ta en fika? Handla i vår självservicekassa och ta med till din plats! Här hittar du kaffe, te, vatten, läsk, smörgåsar, sallader, bullar och godis. I självservicekassan betalar du med Visa eller MasterCard. 

 

Gör ett klimatsmart val

Tåg är det smartaste sättet att resa till Hässleholm. Våra tåg körs på förnyelsebar el, främst från vattenkraft. Våra anslutande bussar rullar på fossilfritt bränsle (RME eller HVO). Snälltåget har moderna lok som är energieffektiva och dessutom återmatar energi när vi bromsar. När fler reser tillsammans i ett och samma tåg blir klimatavtrycket mindre.

I vår restaurangvagn serverar vi mat på porslin och dryck i glas för att minska engångsmaterial.

 

Mer om Hässleholm

Hässleholm har drygt 50 000 invånare och ca 15 000 resenärer passerar Hässleholms centralstation dagligen. Mat är en stor del av den skånska traditionen och det märks även i Hässleholm, här finns det gott om trevliga caféer och restauranger, här finns också många mathantverkare, njut av prisbelönt ostkaka från Glada Getens Gårdsmejeri eller varför inte en skånsk klassiker ”äggakaga” som serveras på flera ställen i Hässleholm.

Som det järnvägsnav som Hässleholm är så finns här också en av Sveriges största modelljärnvägar. Järnvägen är byggd i skala 1:87 och visar hur stationsområdet och kringliggande delar av staden såg ut på 60-talet. Modelljärnvägen visas någon gång varje månad.

Mer information inför ditt besök i Hässleholm hittar du här.

 

Därför ska du välja tåget till Hässleholm

  1. Tåget är det mest miljövänliga alternativet för din resa till Hässleholm
  2. Det finns ingen flygplats som ligger nära Hässleholm, tåget däremot rullar in i centrala stan
  3. Utnyttja restiden på bästa sätt för att äta, plugga/jobba eller vila, när tåget stannar är du redo för Hässleholm.
  4. Tåget går snabbt och smidigt och du slipper incheckningar och transfer
  5. Med wifi ombord kan du koppla av med en serie eller kolla mail
  6. Att resa med tåg är ett prisvärt alternativ som ofta är billigare än andra resalternativ, särskilt med Snälltågets studentrabatter.
  7. Hässleholm är ett nav med många anslutande resealternativ, härifrån tar du dig enkelt vidare till ditt slutmål, exempelvis Helsingborg, Kristianstad m.fl.

Varmt välkommen att boka din tågresa till Hässleholm med oss!

 

Andra linjer

Tåg till Malmö

Tåg till Lund

Tåg till Stockholm

Här hittar du våra övriga destinationer.

Foto: David Castor