Trafikinformation

Aktuell trafikinformation för Snälltåget

Malmö 12:20 → Stockholm C 17:26

Tåg 3930
Nästa Eslöv 12:45
Spår 3

Malmö 09:20 → Stockholm C 14:15

Tåg 3940
Nästa Norrköping 12:47
Spår 7a

Stockholm C 09:48 → Malmö 14:40

Tåg 3941
Nästa Alvesta 13:10
Spår 3b

Spårnummer och förändrade tider är preliminära och kan ändras.Planerade trafikförändringar

Här informerar vi om planerade trafikstörningar. För akuta trafikstörningar på mer än 30 minuter skickar vi SMS till ditt mobilnummer som du angav när du bokade din resa.

Banarbete 17-18 oktober

Sträckan Stockholm C - Stockholm Södra stängs av för arbeten. Snälltågets avgångar kommer att gå från Stockholm Södra eller Flemingsberg.


Information angående coronaviruset

uppdaterad 2020-09-12

Nedan finner du vår senaste information om hur coronaviruset påverkar din resa med Snälltåget. 

Avbokning, ombokning eller återköp?

Snälltågets biljetter som köps på Snälltåget.se är ombokningsbara. Mot tillägg kan biljetten även vara återbetalningsbar.

Köper du en biljett samma dygn som du ska resa (Egen kupé sex dygn före avresa) är biljetten inte omboknings- eller återbetalningsbar.

Följande regler gäller för både för både ombokningsbara och återbetalningsbara biljetter. 

  • Sittplats, Vilstol och 1 klass skall avbokas eller ombokas senast 24 timmar före avresa.
  • Egen kupé och Egen kupé Komfort skall avbokas senast sju dygn före avresa.

Bokningsavgift (9-79 kr per biljett) återbetalas ej och ingår inte i ombokningsvärdet.  

När en ombokningsbar biljett avbokas får resenären ett värdebevis som består av biljettpriset exklusive bokningsavgiften som gäller för köp av resor inom 180 dagar. Värdebeviset kan användas för att köpa en ombokningsbar resa med Snälltåget. Vid köp av en resa där priset understiger ombokningsvärdet får resenären ett värdebevis på mellanskillnaden. Vid bokning på Snälltåget.se får du automatiskt värdebevis på mellanskillnaden, bokar du genom en återförsäljare måste du kontakta oss för att få ditt värdebevis på mellanskillnaden.

Har du köpt din biljett genom oss på Snälltåget så kan du avboka eller omboka din resa här.  

Biljetter som köps via SJ är inte möjliga att omboka eller återköpa. Du kan inte heller byta namn på dessa biljetter.

Om du köpt din biljett i andra försäljningskanaler kan biljetten vara ombokningsbar eller återköpsbar, då gäller samma regler som för Snälltåget.se.

Kan jag resa?

Vi följer löpande myndigheternas rekommendationer och uppdaterar oss löpande om utvecklingen på destinationerna. Om myndigheternas rekommendationer kring resor förändras kommer vi givetvis att följa dessa.

Har du en resa inplanerad och känner av förkylningssymtom ska du stanna hemma och undvika träffa andra än dem du bor med. På så sätt undviker du att smitta människor på tåget, ditt arbete eller där du är nära andra.

För dig som reser - tänk på detta:

  • Du ska endast resa om du är frisk.
  • Känner du dig tveksam till att resa ska du inte resa.
  • Håll avståndet till dina medresenärer när du ska gå av och på tåget, när du står i kön till toaletten.
  • Besök gärna vår restaurangvagn "Krogen". Vill du njut av varm mat, dricka öl eller vin måste du boka bord i förväg. Vi erbjuder även möjligheten att ta med kaffe, te, läsk, vatten, smörgåsar, sallader, fika och godis till din sittplats ute i tåget.

Fler platser ombord för att kunna hålla avstånd

Ombord på tågen har vi ökat kapaciteten i antal platser för att öka avståndet mellan er som reser. Reser du ensam säljer endast platser vid fönstret för att du ska kunna hålla avstånd till andra resenärer.

På våra anslutande bussar till och från Jönköping, Växjö och Blekinge har vi begränsat till antalet resenärer så att ungefär hälften av platserna säljs. Är det många resenärer på bussen ber vi er som reser tillsammans att sätta er tillsammans.

Reser du ensam och får upp felmeddelandet "Du har tilldelats plats med andra egenskaper än önskat, vänligen kontrollera din bokning", så kan du ha fått en biljett där du riskerar att bli placerad jämte en annan person.

Tillsammans-biljetten och egen kupé

Snälltåget har introducerat en ny och mer prisvärd biljett för familjer eller sällskap som kan och vill resa tillsammans. Ange rabattkoden TILLSAMMANS i webbokningen så får medflöjande vuxen, ungdom, student eller senior 50% rabatt på vuxenpriset. Ni får då platser intill varandra, men det finns samtidigt möjlighet att hålla avstånd till andra resesällskap.

Snälltåget har infört möjligheten att boka en egen kupé, i vilken du kan resa själv eller tillsammans med ditt resesällskap. Egen kupé säljs endast på Snälltåget.se och finns på tåg i serien 3930-3935 som främst trafikerar vid veckosluten.


Tillsammans - vår nya biljett!

Biljetten för familjer eller sällskap som kan och vill resa tillsammans på vår linje Malmö - Stockholm.  Ange rabattkoden TILLSAMMANS i webbokningen så får medföljande vuxen, ungdom och senior 50% rabatt på vuxenpriset. Ni får då platser intill varandra, men det finns samtidigt möjlighet att hålla avstånd till andra resesällskap.

Bokningen Malmö - Stockholm är öppen t o m 2020-12-12.