Trafikinformation

Aktuell trafikinformation för Snälltåget

Nattåget Malmö - Berlin visas inte i informationen nedan. Vi hänvisar till stationernas avgångstavlor.

Inga tåg aktuella för visning.



Planerade trafikförändringar

Här informerar vi om planerade trafikstörningar. För akuta trafikstörningar på mer än 30 minuter skickar vi SMS till ditt mobilnummer som du angav när du bokade din resa.

Helgen 27-28 november

Banarbete mellan Stockholm och Norrköping gör att restiderna Malmö - Stockholm blir längre än normalt.

 

Aktuella resebestämmelser

Uppdatera 28.11.2021

 

Inresa till Danmark från Sverige och Tyskland 

Det är fritt att resa in i Danmark, men du ska uppfylla något av följande villkor:

 • Du ska ha ett Covidbevis (EU Covid Certificate) där det framgår att du är fullvaccinerad (för Astra och Biontech dos 2 av 2).
 • Du ska ha haft Covid-19 de senaste 12 månaderna och det ska ha gått 14 dagar sedan testet och ha dokument som styrker, detta, t ex en utskrift på positivt testresultat från 1177.se. Antikroppstest är inte giltigt.
 • Du ska ta ett test senast 24 timmar efter ankomst till Danmark (gäller ej transitresor) eller ska du ha ett intyg på ett negativt test som du gjort före inresa som inte är äldre än 48 timmar (antigen) eller 72 timmar (PCR).

Barn under 18 år i förälders sällskap behöver inte uppfylla kraven ovan (Barn under 16 år omfattas inte alls). Läs mer på Coronasmitte.dk

Ovanstående gäller inte för transitresor (genom Danmark)

 

Inresa till Tyskland från Sverige och Danmark 

För inresa i Tyskland behöver du uppfylla något av följande villkor:

 • Du ska ha ett Covidbevis (EU Covid Certificate) där det framgår att du är fullvaccinerad (för Astra och Biontech dos 2 av 2) eller att du har ett ett giltigt negativt testresultat för inresa (se nästa punkt) eller att du har testat positivt för Covid-19 de sista sex månaderna och det ska ha gått 28 dagar sedan testet.
 • Du ska ha ett intyg på ett negativt test som du gjort före inresa som inte är äldre än 48 timmar (antigen) eller 72 timmar (PCR).
 • Du ska ha ett intyg på att du är fullvaccinerad på engelska, franska, tyska, italienska eller spanska och det ska ha gått 14 dagar sedan sista dosen. 
 • Du ska ha ett intyg på att du har haft Covid-19 på engelska, franska, tyska, italienska eller spanska som inte är mer än sex månader gammalt och det har gått 28 dagar sedan det positiva testet. Antikroppstest är inte giltigt.

Barn under 12 år behöver inte uppfylla kraven ovan.

Det krävs ingen inreseanmälan från Sverige och Danmark.

Uppfyller du kraven för inresa i Tyskland uppfylls även kraven för inresa till (och transit genom) Danmark från Sverige.

Till följd av den ökade smittspridningen har flera julmarknader i Berlin valt att införa 2G Plus-modellen, vilket innebär att bara de som är vaccinerade eller har haft Covid-19 kan besöka Julmarknaderna (de som är under 18 år omfattas inte). Dessutom måste man bära munskydd. Tänk också på att butiker, restauranger, bio, teatrar, museer numera också tillämpar 2G Plus-modellen.

 

Inresa till Sverige från Norden

Det krävs inget test för inresa till Sverige från övriga Norden eller om du är bosatt i Sverige. 

 

Inresa till Sverige från EES utom Norden

För inresa i Sverige krävs att något av följande är uppfyllt:

 • Du ska ha ett Covidbevis (EU Covid Certificate) där det framgår att du har fått sista dosen vaccin för 14 dagar sedan eller att du har ett ett giltigt negativt testresultat för inresa (se nästa punkt) eller att du har testat positivt för Covid-19 de sista sex månaderna och det ska ha gått 11 dagar sedan testet.
 • Du ska ta ett test före inresa som inte är äldre än 48 timmar (antigen) eller 72 timmar (PCR).
 • Du ska ha ett intyg på att du är vaccinerad med sista dosen och det ska ha gått 14 dagar sedan dess.
 • Du ska ha haft Covid-19 de senaste 6 månaderna och ha dokument som styrker detta. Antikroppstest är inte giltigt.

Svenska medborgare, utländska medborgare som är folkbokförda i Sverige, har giltigt uppehållstillstånd, uppehållsrätt eller uppehållsstatus och alla barn under 18 år omfattas inte av kraven ovan.

 

Resa med Snälltåget till Österrike från Sverige och Danmark

Följande behöver du uppfylla för att resa med oss till Österrike:

 • Du ska ha ett Covidbevis (EU Covid Certificate) där det framgår att du är fullvaccinerad (för Astra och Biontech dos 2 av 2) som inte är äldre än 9 månader eller att du har ett ett giltigt negativt testresultat för inresa (se nästa punkt) eller att du har testat positivt för Covid-19 de sista sex månaderna och det ska ha gått 28 dagar sedan testet (ska vara ett officiellt dokument på engelska eller tyska).

Barn under 12 år är undantagna från detta krav.

Det är möjligt att resa in i Österrike med test, men du kan inte checka in på hotell eller gå på restaurang om du inte uppfyller ovanstående krav.

Observera att detta kan ändras till följd av ändrade inresebestämmelser.

 

Krav på munskydd

I Sverige finns inga krav på munskydd.

I Danmark finns från 29 november krav på munskydd. Under hela resan, på plattformar och i stationsbyggnader. Om du köper en egen kupé för dig och ditt resesällskap behöver du inte använda munskydd när du är inne i din kupé och stänger dörren till kupén. Barn under 12 år är undantagna.

I Tyskland gäller krav på medicinska munskydd av typ FFP2 under hela resan, på plattformar och i stationsbyggnader. Om du köper en egen kupé för dig och ditt resesällskap behöver du inte använda munskydd när du är inne i din kupé och stänger dörren till kupén. Barn mellan 6 och 14 år behöver inte ha FFP2-munskydd, men ett mediciniskt munskydd. Barn under 6 år är undantagna.