Trafikinformation

Aktuell trafikinformation för Snälltåget

Stockholm C 09:48 → Malmö 14:40

Olycka

Tåg 3941
Nästa Lund 14:25   16:39
Spår 2

Malmö 16:11 → Stockholm C 21:10

Inställt

Tåg 3942
Stockholm C 21:10

Stockholm C 16:30 → Malmö 21:30

Tåg 3943
Nästa Södertälje S 16:48
Spår 7

Spårnummer och förändrade tider är preliminära och kan ändras.Planerade trafikförändringar

Här informerar vi om planerade trafikstörningar. För akuta trafikstörningar på mer än 30 minuter skickar vi SMS till ditt mobilnummer som du angav när du bokade din resa.

Information angående coronaviruset, senast uppdaterad 2020-05-24

Nedan finner du vår senaste information om hur coronaviruset påverkar din resa med Snälltåget. 

Avbokning, ombokning eller återköp?

Snälltåget har ändrat villkor för ombokning och återköp fr o m 2020-05-13. Bokningar som gjorts före 2020-05-13, men för resa framåt i tiden och som ej varit möljiga att omboka eller återbetala är nu ombokningsbara biljetter.

Följande regler gäller för både för både ombokningsbara och återbetalningsbara biljetter.

  • Sittplats och Vilstol skall avbokas eller ombokas senast 24 timmar före avresa.
  • Egen kupé och Egen kupé Komfort skall avbokas senast sju dygn före avresa.

Bokningsavgift återbetalas ej och ingår inte i ombokningsvärdet.  

När en ombokningsbar biljett avbokas får resenären ett ombokningsvärde som består av biljettpriset exklusive bokningsavgiften som gäller för köp av resor inom 180 dagar. Ombokningsvärdet kan användas för att köpa en ombokningsbar resa med Snälltåget. Vid köp av en resa där priset understiger ombokningsvärdet får resenären ett värdebevis på mellanskillnaden. Vid bokning på Snälltåget.se får du automatiskt värdebevis på mellanskillnaden, bokar du genom en återförsäljare måste du kontakta oss för att få ditt värdebevis på mellanskillnaden.

Har du köpt din biljett genom oss på Snälltåget så kommer det vara möjligt att omboka din resa i slutet på maj. Fram tills dess kan du endast avboka din resa. När du avbokar blir din bokning till ett ombokningsvärde som du senare, när det går att omboka på vår hemsida, kan använda för att köpa resor.

Har du köpt din resa genom SJ kan du redan nu avboka och omboka din resa. Har du köpt din resa genom en annan återförsäljare än SJ ber vi dig kontakta återförsäljaren för avbokning och ombokning.

För dig som tidigare skickat in ansökan om värdebevis kommer vi nu att börja distribuera dessa via mail.

Kan jag resa?

Vi följer löpande myndigheternas rekommendationer och uppdaterar oss löpande om utvecklingen på destinationerna. Om myndigheternas rekommendationer kring resor förändras kommer vi givetvis att följa dessa. Folkhälsomyndigheten i Sverige rekommenderar för närvarande att undviker onödiga längre resor inom Sverige (mer än två timmar).

Har du en resa inplanerad och känner av förkylningssymtom ska du stanna hemma och undvika träffa andra än dem du bor med. På så sätt undviker du att smitta människor på tåget, ditt arbete eller där du är nära andra.

Svenska utrikesdepartementet avråder från utlandsresor fram till 2020-07-15. Som en konsekvens av det har vi ställt in nattåget Malmö - Berlin till och med 15 juli 2020. Vi kommer att kontakta dig som berörs via mail. Har du en bokning till ett senare datum ber vi dig i nuläget avvakta myndigheternas bedömningar.

Stena Line har avsiserat att de planerar ner färjelinjen Trelleborg - Sassnitz som vi reser med. Vi jobbar tillsammans med Stena Line för att undersöka möjligheterna att resa över Trelleborg - Rostock, men kommer även att undersöka möjligheterna att köra nattåget över Danmark. 

Danmarks regering har beslutat att inte tillåta utländska medborgare att resa in i Danmark. Trafiken över Öresundsbron är också reducerad. Danska utrikesdepartementet avråder även för resor till Sverige. 

För dig som reser - tänk på detta:

  • Du ska endast resa om du är frisk.
  • Håll avståndet till dina medresenärer när du ska gå av och på tåget, när du står i kön till toaletten.
  • Besök gärna vår Krog, men håll avståndet och om du kan, undvik att komma när flest vill äta, t ex vid lunchtid (11.30 - 12.30) eller middagstid (17.30 - 19.00).
  • Varm mat serverar vi i endast i Krogen. Vi har begränsat vårt sortiment till följd av lägre efterfrågan.

Fler platser ombord för att kunna hålla avstånd

Ombord på tågen har vi ökat kapaciteten i antal platser för att öka avståndet mellan er som reser. Reser du ensam och har fått en bokad plats med egenskap ”gång”  i vagn 11 och 12 så finns det andra lediga platser i dessa vagnar. Har du bokat plats i vagn 10, 14, 15 och  16 har vi glesat ut mängden bokade resenärer, där gäller din platsreservation.

På våra anslutande bussar till och från Jönköping, Växjö och Blekinge har vi begränsat till antalet resenärer så att ungefär hälften av platserna säljs.

Inställda tåg 

Till följd av kraftigt minskad efterfrågan måste vi göra stora förändringar i vår planerade trafik.

Tåg 300-301 ställs in t o m 2020-07-15. Inbokade resenärer kommer att kontaktas. Har du en återbetalningsbar biljett kan du själv avboka din resa (du kommer då inte att få någon mer information från oss).

Tåg 3930 - 3935 kommer att ställas in t o m 31 maj. Inbokade resenärer kontaktas löpande med erbjudande om ombokning till andra avgångar med Snälltåget.

Tåg 3940 kommer att ställas in 26-27 maj. Resenärer kontaktas löpande.

Tåg 3941 kommer att ställas in 27-28 maj. Resenärer kontaktas löpande.

Tåg 3942 kommer att ställas in 26-27 maj. Resenärer kontaktas löpande.

Tåg 3943 kommer att ställas in 26-27 maj. Resenärer kontaktas löpande.

Tåg 3940-3943 kommer inte att ha några inställda avgångar från 1 juni.


Inställda anslutningsbussar

Anslutningsbussar till tåg som ställs in är också inställda. Trafiken till Blekinge är reducerad, se webbokningen för aktuell information. 


Lämna feedback

Vi är nyfikna på vad du tycker om vår nya webbplats. Finns det något du tycker bättre om eller något du vill att vi förbättar?

Synpunkter nya Snälltåget.se