Trafikinformation

Aktuell trafikinformation för Snälltåget

Malmö 09:20 → Södertälje hamn 14:00

Tåg 3940
Nästa Lund 09:33
Spår 4

Södertälje hamn 10:04 → Malmö 14:40

Tåg 3941
Södertälje hamn 10:04
Spår 2

Spårnummer och förändrade tider är preliminära och kan ändras.Planerade trafikförändringar

Här informerar vi om planerade trafikstörningar. För akuta trafikstörningar på mer än 30 minuter skickar vi SMS till ditt mobilnummer som du angav när du bokade din resa.

Inställda tåg

Nattåget till Malmö - Berlin ställs in hela sommaren 2020. Läs mer om planerna för nattåget. Har du köpt din resa av oss på Snälltåget behöver du inte göra något, vi kommer att återbetala din resa.


Banarbete i Stockholm 22 juni – 16 augusti

Sträckan ut från Stockholm Central är avstängd på grund av ett banarbete hela sommaren.

Snälltåget kör därför endast till och från Södertälje Hamn station. 

Mellan Södertälje Hamn och Stockholm Cityterminalen kan du resa med Snälltågets ersättningsbuss (biljett krävs) eller med SL Pendletåg mellan Södertälje Hamn och Stockholm City. Har du redan en biljett med SL eller planera att köpa ett SL-kort för din vistelse i Stockholm rekommenderar vi att du reser med SL Pendeltåg.

Vilken gate som Snälltågets bussar avgår från på Cityterminalen hittar du i terminalbyggnaden. Reser ni tillsammans ber vi er sätta er tillsammans på ersättningsbussen.

Läs mer om banarbetet hos Trafikverket.


Information angående coronaviruset

uppdaterad 2020-07-02

Nedan finner du vår senaste information om hur coronaviruset påverkar din resa med Snälltåget. 

Avbokning, ombokning eller återköp?

Snälltåget har ändrat villkor för ombokning och återköp fr o m 2020-05-13. Bokningar som gjorts före 2020-05-13, men för resa framåt i tiden och som ej varit möljiga att omboka eller återbetala är nu ombokningsbara biljetter. Biljetter som säljs på SJ.se från och med 2020-06-18 är inte möjliga att omboka eller återköpa.

Följande regler gäller för både för både ombokningsbara och återbetalningsbara biljetter.

  • Sittplats och Vilstol skall avbokas eller ombokas senast 24 timmar före avresa.
  • Egen kupé och Egen kupé Komfort skall avbokas senast sju dygn före avresa.

Bokningsavgift återbetalas ej och ingår inte i ombokningsvärdet.  

När en ombokningsbar biljett avbokas får resenären ett värdebevis som består av biljettpriset exklusive bokningsavgiften som gäller för köp av resor inom 180 dagar. Värdebeviset kan användas för att köpa en ombokningsbar resa med Snälltåget. Vid köp av en resa där priset understiger ombokningsvärdet får resenären ett värdebevis på mellanskillnaden. Vid bokning på Snälltåget.se får du automatiskt värdebevis på mellanskillnaden, bokar du genom en återförsäljare måste du kontakta oss för att få ditt värdebevis på mellanskillnaden.

Har du köpt din biljett genom oss på Snälltåget så kan du avboka eller omboka din resa här.  

Har du köpt din resa genom SJ före 2020-06-18 kan du avboka och omboka din resa här. Har du köpt din resa genom en annan återförsäljare än SJ ber vi dig kontakta återförsäljaren för avbokning och ombokning.

Kan jag resa?

Vi följer löpande myndigheternas rekommendationer och uppdaterar oss löpande om utvecklingen på destinationerna. Om myndigheternas rekommendationer kring resor förändras kommer vi givetvis att följa dessa.

Har du en resa inplanerad och känner av förkylningssymtom ska du stanna hemma och undvika träffa andra än dem du bor med. På så sätt undviker du att smitta människor på tåget, ditt arbete eller där du är nära andra.

Svenska utrikesdepartementet avråder från icke nödvändiga utlandsresor (turistresor) till Danmark och Tyskland t o m 2020-07-15.

Danmarks regering har beslutat att inte tillåta utländska medborgare att resa in i Danmark om du inte har särskilda skäl. Från 2020-06-27 får svenska medborgare som är folkbokförda i Blekinge, Halland och Skåne resa in i Danmark, särskilda restriktoiner gäller dock om smittspridningen de senaste sju dagarna överstiger 30 nya fall per 100 000 invånare. Danska utrikesdepartementet avråder även för resor till Sverige. 

För dig som reser - tänk på detta:

  • Du ska endast resa om du är frisk.
  • Känner du dig tveksam till att resa ska du inte resa.
  • Håll avståndet till dina medresenärer när du ska gå av och på tåget, när du står i kön till toaletten.
  • Besök gärna vår Krog, men håll avståndet och om du kan, undvik att komma när flest vill äta, t ex vid lunchtid (11.30 - 12.30) eller middagstid (17.30 - 19.00).
  • I Krogen är platserna förbehållet resenärer som ska äta varm mat och dricka öl eller vin. Vi har kaffe, te, läsk, vatten, smörgåsar, sallader, fika och godis till försäljning som du kan ta med till din plats.

Fler platser ombord för att kunna hålla avstånd

Ombord på tågen har vi ökat kapaciteten i antal platser för att öka avståndet mellan er som reser. Från 1 juli har vi lagt fler platser i bokning. Om du fått gångplats och reser själv - kontakta tågpersonalen för att hitta en fönsterplats där du reser själv istället.

Snälltåget har infört möjligheten att boka en egen kupé, i vilken du kan resa själv eller tillsammans med ditt resesällskap. Egen kupé säljs endast på Snälltåget.se

På våra anslutande bussar till och från Jönköping, Växjö och Blekinge har vi begränsat till antalet resenärer så att ungefär hälften av platserna säljs. Är det många resenärer på bussen ber vi er som reser tillsammans att sätta er tillsammans.