Trafikinformation

Aktuell trafikinformation för Snälltåget

Nattåget Malmö - Berlin visas inte i informationen nedan. Vi hänvisar till stationernas avgångstavlor.

Inga tåg aktuella för visning.Planerade trafikförändringar

Här informerar vi om planerade trafikstörningar. För akuta trafikstörningar på mer än 30 minuter skickar vi SMS till ditt mobilnummer som du angav när du bokade din resa.

 

Tåg 300/301

Annan station i Berlin

Vissa tåg kommer att ankomma till och avgå från Berlin Gesundbrunnen istället för Berlin Hauptbahnhof. Gesundbrunnen ligger 3 minuters resa med regionalexpressen från Hauptbahnhof.

Följande dagar går tåget till Berlin Gesundbrunnen (avgångsdatum från Sverige) 24/10, 27/10, 29/10, 31/10 och 3/11 - 5/11.  

Följande dagar går tåget från Berlin Gesundbrunnen:  23/10, 30/10, 1/11 och 3/11. 

Öresundsbron avstängd 6-7 november

Under allhelgonahelgen är trafiken över Öresundsbron inställd från lördag 13.00 - söndag 12.00. Tåg 301 6 november ersätts med buss Malmö - Ringsted och tåg 301 utgår från Roskilde och gör därefter ett uppehåll i Ringsted för resenärer som kommer med bussen från Malmö. Söndag morgon 7 november ersätts tåg 300 Roskilde - Malmö med buss.

 

Inresa till eller transit genom Danmark från Sverige och Tyskland 

Det är fritt att resa in i Danmark, men du ska uppfylla något av följande villkor:

 • Du ska ha ett Covidbevis (EU Covid Certificate) där det framgår att du är fullvaccinerad (för Astra och Biontech dos 2 av 2) eller att du har ett giltigt testresultat för inresa (se nästa punkt) eller att du har testat positivt Covid-19 de sista tolv månaderna och det ska ha gått 14 dagar sedan testet.
 • Du ska ha ett intyg på ett test som du gjort före inresa som inte är äldre än 48 timmar (antigen) eller 72 timmar (PCR).
 • Du ska ha ett intyg på att du är fullvaccinerad och det ska ha gått 14 dagar efter sista sprutan.
 • Du ska ha haft Covid-19 de senaste 12 månaderna och det ska ha gått 14 dagar sedan testet och ha dokument som styrker, detta, t ex en utskrift på positivt testresultat från 1177.se. Antikroppstest är inte giltigt.

Barn under 18 år i förälders sällskap behöver inte uppfylla kraven ovan. Läs mer på Coronasmitte.dk

Reglerna gäller även när du reser transit genom Danmark till Tyskland eller Sverige.

 

Inresa till Tyskland från Sverige och Danmark 

För inresa i Tyskland behöver du uppfylla något av följande villkor:

 • Du ska ha ett Covidbevis (EU Covid Certificate) där det framgår att du är fullvaccinerad (för Astra och Biontech dos 2 av 2) eller att du har ett ett giltigt negativt testresultat för inresa (se nästa punkt) eller att du har testat positivt för Covid-19 de sista sex månaderna och det ska ha gått 28 dagar sedan testet.
 • Du ska ha ett intyg på ett negativt test som du gjort före inresa som inte är äldre än 48 timmar (antigen) eller 72 timmar (PCR).
 • Du ska ha ett intyg på att du är fullvaccinerad på engelska, franska, tyska, italienska eller spanska och det ska ha gått 14 dagar sedan sista dosen. 
 • Du ska ha ett intyg på att du har haft Covid-19 på engelska, franska, tyska, italienska eller spanska som inte är mer än sex månader gammalt och det har gått 28 dagar sedan det positiva testet. Antikroppstest är inte giltigt.

Barn under 12 år behöver inte uppfylla kraven ovan.

Det krävs ingen inreseanmälan från Sverige och Danmark.

Uppfyller du kraven för inresa i Tyskland uppfylls även kraven för inresa till (och transit genom) Danmark från Sverige.

 

Inresa till Sverige från Norden

Det krävs inget test för inresa till Sverige från övriga Norden eller om du är bosatt i Sverige. 

 

Inresa till Sverige från EES utom Norden

För inresa i Sverige krävs att något av följande är uppfyllt:

 • Du ska ha ett Covidbevis (EU Covid Certificate) där det framgår att du har fått första dosen vaccin eller att du har ett ett giltigt negativt testresultat för inresa (se nästa punkt) eller att du har testat positivt för Covid-19 de sista sex månaderna och det ska ha gått 11 dagar sedan testet.
 • Du ska ta ett test före inresa som inte är äldre än 48 timmar (antigen) eller 72 timmar (PCR).
 • Du ska ha ett intyg på att du är vaccinerad med första dosen och det ska ha gått 14 dagar sedan dess.
 • Du ska ha haft Covid-19 de senaste 6 månaderna och ha dokument som styrker detta. Antikroppstest är inte giltigt.

Svenska medborgare, utländska medborgare som är folkbokförda i Sverige, har giltigt uppehållstillstånd, uppehållsrätt eller uppehållsstatus och alla barn under 18 år omfattas inte av kraven ovan.

De som är undantagna kravet på test och som inte är fullvaccinerade eller ha haft covid-19 inom de sista 6 månaderna rekommenderas av Folkhälsomyndigheten att ta ett PCR-test (via sjukvården) bara umgås med en begränsad krets efter ankomst till Sverige.

OBS! För resa med nattåget genom Danmark måste även de danska reglerna vara uppfyllda.

 

Krav på munskydd

I Danmark och Sverige finns inga krav på munskydd.

I Tyskland gäller krav på medicinska munskydd av typ FFP2 under hela resan. Om du köper en egen kupé för dig och ditt resesällskap behöver du inte använda munskydd när du är inne i din kupé och stänger dörren till kupén.