Trafikinformation

Överst på denna sida hittar du aktuell trafikinformation för Snälltåget i Sverige. För trafikinformation i Danmark, Tyskland och Österrike hänvisar till stationernas avgångstavlor.

Längre ner hittar du planerade trafikstörningar vid banarbeten och aktuella regler som gäller för inresa och transit till de länder som Snälltåget trafikerar.

Inga tåg aktuella för visning.Planerade trafikförändringar

Här informerar vi om planerade trafikstörningar. För akuta trafikstörningar på mer än 30 minuter skickar vi SMS till ditt mobilnummer som du angav när du bokade din resa.

 

Banarbete Nässjö - Linköping 26 maj - 7 juni

Järnvägen är avstängd mellan Nässjö och Linköping under Kristi Himmelfärdshelgen. Stoppet påbörjas klockan 18 på torsdag 26 maj och pågår till måndag 30 maj klockan 12.00. Flera avgångar går direkt utan stopp Alvesta - Södertälje över annan järnväg än normalt. 

Från måndag 30 maj klockan 12.00 till och med tisdag 7 juni fortsätter arbetet med spårbyte mellan Nässjö och Linköping, vilket kommer att påverka punktligheten på samtliga tåg med mellan 20 och 45 minuter och för tåg 3934 och 3935 innebär detta risk för att tåget ankommer mer än 1 timme sent, då tiden att vända tågen i Stockholm och Malmö också påverkas.

Banarbete i Danmark 4-6 juni och 16 juli

På grund av omfattande banarbeten i Danmark går det inte att köra nattåget till och från Berlin dessa dagar.

Banarbete i Berlin 7 april - 8 juli

På grund av ett arbete på Berlin Stadtbahn så kommer tåg 301 och tåg 309 att stanna på Berlin Freidrichstrasse istället för Berlin Hbf. Ny ankomsttid är 09.06. Tåget från Berlin går som vanligt från Berlin Hbf 20.58. Avvikeler förekommer dock vid banarbete i Tyskland, ser längre ner.

Banarbete i Danmark 1 maj - 24 juni, 9 juli - 2 oktober

På grund av begränsat antal spår som är öppna förbi Høje Taastrup kommer tåget istället att stanna i Køge Nord och i vissa fall även Ringsted. Det finns undantag då tåget stannar i Høje Taastrup till följd av att vägen via Køge Nord är avstängd. Webbokningen styr om så söker du på resor till och från Høje Taastrup så kommer du att istället få en biljett från Køge Nord de aktuella dagarna. 

Banarbete i Tyskland 21-22, 26-28 maj och 11 juni

Ett spårbyte norr om Hamburg gör att spåret är avstängt nattetid, vilket påverkar avgångs- och ankomsttider för vissa av våra avgångar. 

Tåg 302 från Berlin 21 maj är tidigarelagd och går från Berlin GESUNDBRUNNEN (ändrad station) klockan 17.56 och Hamburg Hbf 21.14. Detta då linjen är stängd vid ordinarie avgångstid från Hamburg. Ankomsttiderna påverkas inte.

Tåg 300 från Berlin 22 maj är tidigarelagd och går från Berlin GESUNDBRUNNEN (ändrad station) klockan 20.33 och Hamburg Hbf 23.26. Ankomsttiderna påverkas inte.

Tåg 300 från Berlin 26 maj är tidigarelagd och avgår från Berlin Hbf 20.05 och Hamburg Hbf 23.17. Ankomsttiderna påverkas inte.

Tåg 300 från Berlin 27 maj är tidigarelagd och avgår från Berlin Hbf 20.05 och Hamburg Hbf 23.16. Ankomsttiderna påverkas inte.

Tåg 302 från Berlin 28 maj är tidigarelagd och avgår från Berlin Hbf 17.06 och Hamburg Hbf 21.12. Ankomsttiderna påverkas inte.

Tåg 301 från Sverige och Danmark 22 maj har senarelagd ankomsttid till Hamburg Hbf 09.03 och Berlin Hbf 12.10. Avgångstiderna påverkas inte.

Tåg 301 från Sverige och Danmark 26 maj har senarelagd ankomsttid till Hamburg Hbf 06.56 och Berlin Hbf 10.04. Avgångstiderna påverkas inte.

Tåg 301 från Sverige och Danmark 27 maj har senarelagd ankomsttid till Hamburg Hbf 07.45 och Berlin Hbf 10.55. Avgångstiderna påverkas inte.

 

Aktuella resebestämmelser till följda av Covid-19

Uppdaterat enligt regelverk 03.05.2022

Övergripande

Du ska inte resa om du har symptom för Covid-19.

Inresa till Danmark och Sverige från EES

Danmark har från 1 mars inga inreseregler från EES. Sverige har slopar restriktionerna sedan 9 februari.

Inresa till Tyskland från Sverige och Danmark 

För inresa till Tyskland behöver du uppfylla något av följande villkor:

  • Du ska ha ett Covidbevis (EU Covid Certificate) där det framgår att du är fullvaccinerad med tre doser eller att du är vaccinerad med 2 doser och det inte har gått mer än 270 dagar sedan sista dosen eller att du har ett ett giltigt negativt testresultat för inresa (se nästa punkt) eller att du har testat positivt för Covid-19 de sista 90 dagarna och det ska ha gått 28 dagar sedan testet (tillfrisknandeintyg)
  • Du ska ha ett intyg på ett negativt test (antigen eller PCR) som du gjort före inresa som inte är äldre än 48 timmar när resan påbörjades enligt tidtabell.
  • Du ska ha ett intyg på att du är fullvaccinerad på engelska, franska, tyska, italienska eller spanska och det ska ha gått 14 dagar sedan sista dosen. 
  • Du ska ha ett intyg på att du har haft Covid-19 på engelska, franska, tyska, italienska eller spanska som inte är mer än tre månader gammalt och det har gått 28 dagar sedan det positiva testet. Antikroppstest är inte giltigt.

Barn under 12 år behöver inte uppfylla kraven ovan.

Reglerna i Tyskland gäller fram till 31 maj i nuläget.

 

Krav på munskydd på nattåget till och från Berlin

I Danmark och Sverige finns inget krav på munskydd.

I Tyskland gäller krav på medicinska munskydd under hela resan och i stationsbyggnader. Om du köper en egen kupé för dig och ditt resesällskap behöver du inte använda munskydd när du är inne i din kupé och stänger dörren till kupén. Barn under 7 år är undantagna.