Foto © Norrköpings kommun

Snälltåget till Norrköping – en skön resa med god mat ombord

Du som väljer att resa till Norrköping med tåg tar ett bra beslut både för dig som resenär och klimatet. Du hamnar direkt i city och har nära till det mesta från Norrköping Central. Vi på Snälltåget trafikerar sträckan Malmö – Stockholm dagligen och passerar därmed Norrköping flera gånger varje dag. Ta tåget från exempelvis Stockholm eller Malmö till Norrköping. I vår trivsamma restaurangvagn Krogen kan du njuta av vällagad mat serverad på porslin och god dryck. Du som student bokar biljetten med vår schyssta studentrabatt. Våra biljetter är alltid ombokningsbara utifall att du behöver boka om din resa till Norrköping.

Norrköpings Centralstation ligger centralt i stan vilket gör det enkelt för dig att nå din slutdestination. Centralstationen i Norrköping byggdes redan 1866 och anses vara en kulturhistoriskt värdefull byggnad som du får spana in under ditt besök. På stationen kan du också leka med Alfons Åberg och hans vänner medan du väntar på tåget. Den anrika industristan ligger längst in i Bråviken som mynnar ut i Östersjön och genom stan ringlar sig Motala ström.

 

Res med tåg från Stockholm till Norrköping

Att resa med tåg från Stockholm till Norrköping är ett enkelt och ofta billigt resealternativ. Det är dessutom det mest klimatsmarta alternativet för din resa. Resan från Stockholm till Norrköping tar drygt en timme och 20 minuter. Våra tåg stannar normalt även i Södertälje. Snälltåget erbjuder minst två dagliga avgångar.

 

Till Norrköping från Malmö

Reser du söderifrån har vi minst två dagliga avgångar från Malmö mot Norrköping. Resan till Norrköping tar ca 3 timmar och 30 minuter (Från Malmö centralstation). Våra tåg stannar normalt även i Lund, Eslöv, Hässleholm, Alvesta, Nässjö och Linköping.

Se webbokningen för aktuella tidtabeller.

 

Snälltåget till Norrköping – en prisvärd resa  

Snälltåget erbjuder ett praktiskt och prisvärt sätt att resa. Om du är på jakt efter en billig resa till Norrköping bör du boka din resa 2–3 veckor i förväg, och välj resdagar som inte är fredag eller söndag. Våra billigaste biljetter kostar från 149 kr enkel resa, dessa hittar du bara på de avgångar där det normalt är få som reser.

 

25% rabatt med Tillsammans-biljetten

Vuxna, seniorer 60+, ungdomar och studenter som reser tillsammans i prisnivå Sittplats får 25% rabatt på biljetten.

 

Ungdomsrabatt

Ungdomar 16–25 år som reser ensamma får 20% rabatt på sittplats.

Reser två eller fler ungdomar tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten som ger 25% rabatt. Den gäller också om en ungdom reser tillsammans med en vuxen, senior 60+ och/eller student.

 

Studentrabatt

Har du Studentkortet eller Mecenatkortet? Då får du 25% studentrabatt på sittplats.

 

Seniorrabatt 60+

Seniorer 60+ som reser ensamma har ca 20% rabatt på sittplats.

Reser två eller fler seniorer tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten som ger 25% rabatt. Den gäller också om en senior reser tillsammans med en vuxen, ungdom och/eller student.

 

Platsbokning på tåget

Det ingår alltid en bokad sittplats när du reser med Snälltåget till Norrköping. 

 

Res i egen kupé till Norrköping

Vill du sitta ifred, eller kanske ha ett möte under tågresan? Boka egen kupé på Snälltåget! Du har en egen kupé för dig själv eller för dig och ditt sällskap. Kupén rymmer upp till sex personer.

 

Boka bord i vår restaurangvagn Krogen

Sätt guldkant på er tågresa till Norrköping med en måltid i vår restaurang ombord. I vår restaurangvagn Krogen äter du på riktigt porslin och dricker ur glas, precis som hemma. Det minskar användningen av engångsprodukter och ger dig som gäst en bättre upplevelse. Boka bord och njut av en god varmrätt signerad Tareq Taylor och Maten é klar. Bordsbokningen och serveringen av öl och vin öppnar 11.00. Under din resa till Norrköping har du gott om tid att i lugn och ro avnjuta en god måltid, och kanske ett glas vin? Boka bord i förväg så kan du vara säker på att få plats och slippa köa. 

Läs mer vad vi erbjuder i Krogen.

 

Fika på våra tåg

Vill du bara ta en fika? Handla i vår självservicekassa och ta med till din plats! Här hittar du kaffe, te, vatten, läsk, smörgåsar, bullar och godis. I självservicekassan betalar du med Visa eller MasterCard. 

 

Välj en klimatsmart resa

Tåg är det smartaste sättet att resa. Våra tåg körs på förnyelsebar el, främst från vattenkraft. Våra anslutande bussar rullar på fossilfritt bränsle (RME eller HVO). Snälltåget har moderna lok som är energieffektiva och dessutom återmatar energi när vi bromsar. När fler reser tillsammans i ett och samma tåg blir klimatavtrycket mindre.

I vår restaurangvagn serverar vi mat på porslin och dryck i glas för att minska engångsmaterial.

 

Tips inför din resa till Norrköping

 • I Norrköping ligger det mesta inom promenadavstånd, gå längs med Motala Ström, ta en paus i någon av stadens parker och njut av skön stämning och kanske en fika. I stan kan du se exempel på Norrköpings industrilandskap med många gamla fina industrifastigheter som byggdes kring förra sekelskiftet.
 • Vi på Snälltåget slår gärna ett slag för kollektivt resande. I Norrköping har man sedan börjar av 1900-talet kunnat resa inom stan med spårvagn, det är ett mysigt och klimatsmart sätt att ta sig runt och samtidigt se stan. Läs mer om biljetter här.
 • Norrköping har flera bra restauranger och caféer och ett flertal har fått goda rekommendationer från bland annat White Guide. I stan behöver du aldrig gå långt för att hitta en god bit mat.
 • Vad kan passa bättre än ett besök på Arbetets museum när du besöker den gamla arbetarstaden Norrköping? I den gamla bomullsfabriken Strykjärnet hittar du Arbetets museum som ger dig som besökare en bild av arbetets historia men museet vill också vara en nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor. 
 • Knäppingsborg är Norrköpings trendigaste kvarter. Här hittar du de mysigaste gränderna, de mest unika butikerna och mängder av spännande smakupplevelser. Stadsdelen som fått en egen sång ligger de flesta Norrköpingsbor varmt om hjärtat.
 • På tågstationen i Norrköping finns bl.a Pressbyrån, Järnvägscaféet, toaletter, gratis wifi och förvaringsboxar. I anslutning finns också parkering för både bilar och cyklar.
 • Om du söker boende i Norrköping hittar du mer info här.

 

6 anledningar att välja tåget till Norrköping

 1. Tåget är det mest miljövänliga alternativet för din resa till Norrköping
 2. Till skillnad från exempelvis flyget rullar tåget in i centrala stan
 3. Ät, plugga/jobba eller vila ombord på tåget så är du redo när tåget stannar
 4. Tåget till Norrköping går snabbt och smidigt och du slipper incheckningar och transfer
 5. Med wifi ombord kan du koppla av med en serie eller kolla mail
 6. Att resa med tåg är ett prisvärt alternativ som ofta är billigare än andra resalternativ, särskilt med Snälltågets studentrabatter.

Välkommen att boka din resa till Norrköping med oss!

 

Andra linjer

Tåg till Malmö.  

Tåg till Stockholm.

Här hittar du våra övriga destinationer.