Åre

Snälltåget till Åre

Välkommen ombord på våra tåg som går från Malmö via Stockholm till Åre! Semesteräventyret börjar redan ombord där du kan koppla av i din kupé eller besöka vår restaurangvagn Krogen som erbjuder ett stort sortiment med allt från kvällsmiddag och fika till frukost. Du reser direkt från södra Sverige och vaknar upp i ett snörikt landskap - redo för en dag i backen!

 

Våra avgångar och stationer

Snälltåget avgår från Malmö onsdag och lördag eftermiddag/kväll och går via Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm och Uppsala och ankommer till Åre morgon. Vi kör under perioden 21 december 2019 - 19 april 2020. Avgångarna är anpassade till de större bytesdagarna för boendet i Åre - torsdag och söndag.

Det avgår också extratåg från Malmö onsdagar och lördagar som stannar i Lund, Hässleholm, Alvesta och Nässjö och som därefter går direkt till Åre.

Hemresan sker på eftermiddagen torsdag och söndag.

Aktuella tågtider och priser hittar du i webbokningen.

 

Åre - en av världens bästa skidorter

Det är inte bara vi på Snälltåget som tycker det. Åre har blivit utsett till just en av världens bästa skidorter av flera internationella resemagasin – flera gånger om! Här hittar du ett flertal backar, liftar och fjäll där många världscuptävlingar ägt rum.

Vill du ha en händelserik fjällsemester? I Åre hittar du en fjällby fylld med restauranger, shopping, barer och riktig storstadpuls. Åre by ger dig både nattliv och närhet till flera skidbackar, många boenden ligger inom promenadavstånd från liftar, backar och annan underhållning. Åre kallas för byn som aldrig sover och vi vågar nästan garantera att du aldrig kommer att ha tråkigt här. 

För barnfamiljer som vill undvika storstadspuls finns områdena Åre Björnen och Duved. Där hittar du familjevänliga boenden med tillgång till all fjällens aktiviteter. Det gör att Åre passar för både härdade äventyrare, skidåkare som ser fram emot en after-ski och barnfamiljer där de yngsta ska lära sig stå på ett par skidor för första gången.

Skidområdet är uppdelat i högzon, ovanför trädgränsen, och lågzon under trädgränsen. I lågzonen hittar du flera utmanande röda och svarta backar som du kanske känner igen från just alpina världscupen. Högzonen når du med gondolen och där hittar du även enklare blå och gröna backar. Dessutom är du aldrig långt ifrån en mysig backrestaurang någonstans i Åre. I Åre hittar du också all utrustning du behöver för skidåkning. Du kan både hyra utrustning och köpa det du saknar. 

Gillar du vinteräventyr och att åka skidor kommer du att gilla Åre, så enkelt är det.

Paketresa med tåg, boende och SkiPass köper du genom SkiStar