Direkt till Österrike 2022/23

Snälltåget kör direkt nattåg till Alperna under vintersäsongen 2022/23. Nattåget avgår på fredagar från Malmö via Høje Taastrup utanför Köpenhamn, Odense och Kolding och ankommer de Österriska alpmetropolerna på lördagsmorgonen därpå. Förutom direkttåg till populära Zell am See (bilden ovan) kommer det även finnas bussanslutningar till ytterligare skidorter i Österrike. Hemresan sker en vecka senare på lördagskvällen och ankomsten till Danmark och Sverige sker under söndagen. Vid jul- och nyårshelgen avgår tågen en dag tidigare från Sverige och Danmark.

Dansk version

Bokningen för vintersäsongen 2023/24 beräknas öppna juni 2023.

 

Hur och när går tåget till Alperna?

På kartan nedan ser du tågets rutt. De streckade linjerna visar möjligheterna att ta sig vidare med transfer till Schladming, Obertauern, Wagrain, Bad Gastein, Saalbach-Hinterglemm*, Sölden*, Ischgl* och St Anton *. I Jenbach kan du resa vidare till Zillertal med Zillertalbahn. * transfer finns endast vid avresa fr o m 27 januari

Läs mer om våra destinationer och hur de jobbar med hållbarhet

Snälltåget säljer även resor med eget anslutande tåg från och till Stockholm, Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö och Alvesta.

 

 

 

Tågtider

Tidtabell riktning mot Österrike (avgår torsdag 22/12, 29/12 och därefter fredagar fram till 11 mars)
Malmö C14.40
Høje Taastrup15.30
Odense16.52
Kolding17.59
Hamburg Hbf22.13
München Ost07.20
Salzburg Hbf09.15
Bischofshofen10.01
St Johann im Pongau10.13
Schwarzach St Veit10.25
Zell am See11.05
St Johann in Tirol11.43
Kitzbühel11.55
Wörgl Hbf12.25
Jenbach12.41
Innsbruck Hbf12.59
Tidtabell riktning från Österrike (fredagar 23/12 och 30/12 därefter lördagar t o m 18 mars)
Innbruck Hbf18.09**
Jenbach18.45**
Wörgl Hbf19.09**
Kitzbühel19.44**
St. Johann in Tirol19.54**
Zell am See20.34**
Schwarzach St Veit21.06**
St Johann im Pongau21.13**
Bishofshofen Hbf21.35**
Salzburg Hbf22.25**
München Ost00.17
Hamburg Hbf*09.25
Kolding13.16
Odense13.59
Høje Taastrup15.21
Malmö C16.07

*tåget stannar ej i Hamburg 10/3.

**18/3 tidigarelagda avgångstider från Österrike pga. banarbete: Innsbruck 17.30, Jenbach 18.06, Wörgl 18.30, Kitzbühel 19.05, St Johann in Tirol 19.15, Zell am See 19.57, Schwarzach St Veit 20.34, St Johann im Pongau 20.41, Bischofshofen 21.10, Salzburg 21.59. Anslutande bussar från St Anton, Sölden, Ischgl avgår istället 15.00, Saalbach, Bad Gastein, Obertauern och Schladming 18.30 och Wagrain 19.30.

 

Restaurangvagnen "Krogen" & Lönnkrogen

Med på tåget finns vår restaurangvagn Krogen där vi serverar mat och dryck under dagen och kvällen samt frukost på morgonen.

Lunchmeny, kvällsmeny och bordsbokning

Förboka lunch och middag på tåget! På tågen till och från Österrike gäller en särskild lunch- och kvällsmeny. Restaurangvagnen är mycket populär, så du måste boka bord:Priset på lunchen är 150 kr för vuxen och 89 kr för barn. Alkoholfri dryck ingår i lunchen. Klicka här för att se lunchmenyn.

Priset på vår tvårätters kvällsmeny är 249 kr för vuxen. Ett glas vin, 50 cl öl eller alkoholfri dryck ingår. Priset på tvårätters kvällsmeny för barn är 125 kr. Klicka här för att se kvällsmenyn för utresan och klicka här för att se kvällsmenyn för hemresan.

Du kan förbetala menyn i samband med biljettköp eller lägga till via Min Resa, men du måste boka bord.

Frukost ombord

Börja dagen med en frukost ombord. Förboka frukost i samband med biljettköp eller lägg till via Min Resa så att vi tar med rätt mängd frukostar!

Välj mellan frukost i Krogen eller frukostpåse som du tar med till din kupé. Frukosten kostar 89 SEK och inkluderar dubbel ostfralla, juice, frukt, varm dryck (kaffe, te eller varm choklad) och en kanelbulle.

 

Lönnkrogen

Ute i tåget finns en mindre servering från tågpersonalens kupé "Lönnkrogen" där vi säljer dryck, snacks och smörgåsar.

 

Ombord på tåget

Att stiga på Snälltågets nattåg är starten för ditt fjälläventyr. Du kan välja mellan olika komfortnivåer, men reser ni tillsammans är bästa upplevelsen att köpa en Egen kupé.

Sittplats – det mest prisvärda

Du får en sittplats i en salongsvagn under resan.

 

Egen kupé – för er som reser tillsammans

I en kupé finns det plats för 6 personer. I kupén finns täcke, kudde och sänglinne som ingår. Sängarna är 180 cm långa och minst 60 cm breda. Kupédörren kan inte låsas från utsidan, men från insidan. 

Det finns ingen bestämd regel när det ska vara tyst, men generellt ska det vara tyst nog för att den som vill ska kunna sova vid 22.

 

Bäddplats i delad kupé

Du köper en bäddplats i kupén med 6 bäddar. 

 

Bagage & Skidor

En resväska, en pjäxbag och ett handbagage per person får medtagas. Packa inte i en stor resväska för hela sällskapet utan dela upp i flera väskor, så är det lättare att få plats med bagaget ombord.

Reser du i sittvagnen placeras bagaget under stolen framför dig och på hatthyllan ovanför. Det finns ett bagageställ i ena änden av vagnen för större väskor. 

Reser du i bäddplats i delad kupé eller i egen kupé placeras bagaget på en hatthylla och under nedersta sängen (se bilden nedan). Bokar ni egen kupé går också bra att använda en tom bädd till bagage eller skidor.

Förboka incheckning av skidor, antalet är begränsat och kostar 498 kr tur och retur. Reser du i prisnivå sittplats eller bäddplats i delad kupé måste du checka in dina skidor. 

Toalett

Toalett finns i vagnens vestibul. I varje vagn finns 2 toaletter reser du i bäddplats i delad kupé eller i Egen kupé finns det även 2 tvättrum med handfat.

 

Wi-Fi 

Det finns Wi-Fi i vissa vagnar, men tänk på att täckningen i Tyskland är mycket begränsad. Ska du titta på under resan film - ladda ner den hemma!

 

Eluttag / USB-uttag

Effekten är begränsad till att ladda en mobiltelefon eller dator. Reser du i prisnivå sittplats finns de eluttag under din stol. Reser du i bäddplats i delad kupé eller i Egen kupé finns det ett USB-uttag vid fönstret.

 

En grön resa till Alperna

Snälltåget köper förnyelsebar el (vattenkraft, vindkraft, solkraft) för minsta klimatavtryck för din resa.

En tågresa för en person från Malmö/ København till Zell am See fram och åter innebär ett utsläpp på ca 1,2 kg CO2 och då har vi räknat in förluster i elnätet som finns och den påverkan som de olika förnyelsebara kraftkällorna har.

En flygresa Kastrup–Innsbruk / Salzburg med SAS A320NEO motsvarar 267 kg CO2, men sedan tillkommer transfer. Samma resa med en bensindriven Volvo V60 motsvarar 128 kg CO2 per person med fyra personer i bilen. En buss som går på fossilfritt HVO-bränsle släpper ut ca 8 kg CO2 per person.

 

Paketresor med tåg

Boka paketresa med tågresa, transfer, boende och liftkort genom vår samarbetspartner Skinetworks, läs mer på Nortlander.se och Slopetrotter.se.

 

Boka endast tågresan

Biljetter med transfer köps online. Aktuella priser ser du i bokningsdialogen.

Tågresan säljs endast som tur och retur. Enkelresor kan komma att erbjudas senare under vissa veckor om det skulle uppstå låg efterfrågan.

Alla biljetter är personliga och rätt uppgifter på personer måste finnas även vid bokning. Vill ni ändra vid ett senare tillfälle måste resan bokas om.

 

Ombokning, avbokning och återköp

Snälltågets biljetter som köps på Snälltåget.se är ombokningsbara. Mot tillägg kan biljetten även vara återbetalningsbar.

Följande regler gäller för både för både ombokningsbara och återbetalningsbara biljetter. 

  • Sittplats, och bäddplats i delad kupé skall avbokas eller ombokas senast 24 timmar före avresa.
  • Egen kupé skall avbokas senast sju dygn före avresa.

Bokningsavgift (9-79 kr per biljett enkel resa) återbetalas ej och ingår inte i ombokningsvärdet.  

Vid senare av- eller ombokning förlorar du hela biljettpriset. Ett tips är också att du kontrollerar villkoren i din hem- eller reseförsäkring samt den reseförsäkring som gäller när du betalar med Visa eller MasterCard.

Köper du en biljett samma dygn som du ska resa (Egen kupé sex dygn före avresa) är biljetten inte omboknings- eller återbetalningsbar.

 

Hållplatser för transferbussarna

Transferbussarna körs i samarbete med Skinetworks. Tiden inom parantes är tiden som bussresan tar.

Det första numret är i riktningen till destinationen, det andra från destinationen, t ex buss 610 St Johann im Pongau - Bad Gastein och buss 611 Bad Gastein - St Johann im Pongau

*) tidigare har dessa bussar även haft nummer 10304/10305, men är nu ersatta med nummer 610/611. 

Interrail

Interrail gäller inte på Snälltåget till och från Österrike.