Nyhet! Direkttåg till Österrike i vinter

Snälltåget kör direkt nattåg till Alperna under vintersäsongen 2021. Nattåget avgår på fredagar under fem veckor från Malmö via Høje Taastrup utanför Köpenhamn, Odense och Kolding och ankommer de Österriska alpmetropolerna på lördagsmorgonen därpå. Förutom direkttåg till populära Zell am See kommer det även finnas anslutningar till ytterligare skidorter i Österrike. Hemresan sker en vecka senare på lördagskvällen och ankomsten till Danmark och Sverige sker under söndagen.

Avgångar och preliminära tågtider

Avgångarna till Österrike sker för boende vecka 6 – 10, vilket omfattar sportloven i både Sverige och Danmark. Nattåget kommer att bestå av 6-bäddskupéer där man umgås på kvällen och sedan görs om till bäddar under natten. Med på resan finns även Snälltågets restaurangvagn ”Krogen” där gästerna kan njuta av något gott under resan.

Tåget kommer att utgå fredagar från Malmö C 15.20, via Høje Taastrup 16.15, Odense 17.45, Kolding 18.45 och på lördagsmorgonen stannar vi i Wörgl Hbf 07.40, St Johann in Tirol 08.45, Saalfelden 09.15, Zell am See 09.35 Schwarzach-St Veit 10.15 och slutstationen blir Bishofshofen Hbf 10.30. Med tågbyte eller transfer går det att ta sig vidare till t ex St Anton, Ischgl, Sölden, Saalbach-Hinterglemm, Bad Gastein och Wagrain.

Hemresan sker lördagar från Bischofshofen Hbf 17.40, Schwarzach-St Veit 18.00, Zell am See 18.40, St Johann in Tirol 19.20, Wörgl Hbf 20.20 och tåget ankommer på söndagen Kolding 10.15, Odense 11.00, Høje Taastrup 12.25 och Malmö C 13.15.

Tågtiderna ovan är preliminära och kan komma att ändras.

Snälltåget säljer även resor med eget anslutande tåg från och till Stockholm, Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö och Alvesta. Till Stockholms sportlov vecka 9 körs ett direkttåg hela vägen från Stockholm.


Mer om kupén och tågresan

I en kupé finns det plats för 6 personer. I kupén finns täcke, kudde och sänglinne som ingår. Sängarna är 180 cm långa och minst 60 cm breda. Kupédörren kan inte låsas från utsidan. I varje vagn finns 2 toaletter och 2 tvättrum med handfat.

Det finns ingen bestämd regel när det ska vara tyst, men generellt ska det vara tyst nog för att den som vill ska kunna sova vid 22.

Det finns WiFi på tåget, men det är inte helt optimalt. Du kan till exempel inte streama en film. I kupén finns USB-uttag, men inte vanligt el-uttag.

I kupén finns plats för bagage. En resväska, en pjäxbag och ett handbagage får medtagas. Bagaget placeras på en liten hatthylla och under nedersta sängen. Utrymmet under sängen är cirka 40 cm högt och 165 cm brett. Det går också bra att använda en tom bädd till bagage eller checka in bagage mot extra avgift.

Hela tåget är rökfritt. 


En grön resa till Alperna

Snälltåget köper förnyelsebar el (vattenkraft, vindkraft, solkraft) för minsta klimatavtryck för din resa.

En tågresa för en person från Malmö/ København till Zell am See fram och åter innebär ett utsläpp på ca 1,2 kg CO2 och då har vi räknat in förluster i elnätet som finns och den påverkan som de olika förnyelsebara kraftkällorna har.

En flygresa Kastrup - Innsbruk / Salsburg med SAS A320NEO motsvarar 267 kg CO2, men sen tillkommer transfer. Samma resa med en bensindriven Volvo V60 motsvarar 128 kg CO2 per person med fyra personer i bilen. En buss som går på fossilfritt HVO-bränsle släpper ut ca 8 kg CO2 per person.


Paketresor

För att göra det enkelt att boka hela sin skidresa med tåg, boende, transfer och liftkort har Snälltåget ingått ett samarbete med Skinetworks, som är Nordens största researrangör för skidresor där de välkända varumärkena Nortlander och Slopetrotter ingår. 

Paketresor med tåg bokar du på Nortlander.se och Slopetrotter.se


Boka endast tågresan

Biljetter till järnvägsstationerna kan nu köpas online. Hela resan med transfer förväntas öppna för bokning 27/10.

Tågresan säljs endast som tur och retur och som Egen kupé, d v s du bokar hela kupén med plats för upp till 6 personer. Det kommer senare att finnas möjlighet att checka in skidor och bagage för 499 SEK per kolli (fram och åter) och köpa till frukost.

I priset nedan ingår endast tågresa från Malmö, Høje Taastrup, Odense eller Kolding till stationerna i Österrike som tåget stannar vid. Kostnad för transfer tillkommer. 


Ombokning, avbokning och återköp, inställt tåg

Snälltågets biljetter är ombokningsbara fram till sju dagar före avresa. 

Du kan även köpa en återbetalningsbar biljett mot ett tillägg om 1000 kr. Biljetten är då återbetalningsbar fram till 30 dagar före avresa (utresan), Sker ingen avbokning 30 dagar före avresan blir biljetten därefter ombokningsbar fram till sju dagar före avresa. Bokningsavgiften om 158 kr återbetalas inte och ingår inte heller i ombokningsvärdet.

Om det vid avresa finns en avrådan från att resa till Salzburger Land eller Tirolen i Österrike från danska och/eller svenska myndigheter har du rätt till återbetalning av tågresan beroende på medborgarskap.

När du reser med oss måste du vara frisk och symptomfri. Det gäller även för hemresan.

Vid få bokningar till följd av pandemin kan tåget behöva ställas in och då har du rätt till återbetalning av tågresan.

Vi rekommenderar också att du kontrollerar villkoren i din hem- eller reseförsäkring utifall du skulle bli sjuk före eller under resan.

Tillsammans - vår nya biljett!

Biljetten för familjer eller sällskap som kan och vill resa tillsammans på vår linje Malmö - Stockholm.  Ange rabattkoden TILLSAMMANS i webbokningen så får medföljande vuxen, ungdom och senior 50% rabatt på vuxenpriset. Ni får då platser intill varandra, men det finns samtidigt möjlighet att hålla avstånd till andra resesällskap.

Bokningen Malmö - Stockholm är öppen t o m 2021-01-10.