Direkt till Österrike 2024/25

Res med Snälltågets nattåg direkt till Österrike. Nattåget avgår på fredagar från Malmö via København Syd, Odense och Kolding och ankommer de österriska alpmetropolerna på lördagsmorgonen därpå. Förutom direkttåg till populära Zell am See finns det även bussanslutningar till ytterligare skidorter i Österrike. Hemresan sker en vecka senare på lördagskvällen och ankomsten till Danmark och Sverige sker under söndagen. 

 

Hur och när går tåget till Alperna?

På kartan nedan ser du tågets rutt. De streckade linjerna visar möjligheterna att ta sig vidare med transfer till Schladming, Obertauern, Wagrain, Bad Gastein, Saalbach-Hinterglemm, Zell am Ziller, Mayrhofen Sölden, Obergurgl, Ischgl och St Anton. 

Läs om våra destinationer och hur de jobbar med hållbarhet!

Snälltåget säljer även resor med eget anslutande tåg från och till Stockholm, Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö och Alvesta.

Hur funkar det att resa med nattåg till Österrike?

Att stiga på Snälltågets nattåg är starten för ditt fjälläventyr. Du kan välja mellan olika komfortnivåer, men reser ni tillsammans är bästa upplevelsen att köpa en Egen kupé.

 

Sittplats – det mest prisvärda

Du får en sittplats i en salongsvagn under resan.

 

Egen kupé – för er som reser tillsammans 

I en kupé finns det plats för 6 personer. I kupén finns täcke, kudde och sänglinne som ingår. Sängarna är 180 cm långa och minst 60 cm breda. Kupédörren kan inte låsas från utsidan, men från insidan. 

Det finns ingen bestämd regel när det ska vara tyst, men generellt ska det vara tyst nog för att den som vill ska kunna sova vid 22.

 

Bäddplats i delad kupé 

Du köper en bäddplats i kupén med 6 bäddar. 

 

Bagage & Skidor

En resväska, en pjäxbag och ett handbagage per person får medtagas. Packa inte i en stor resväska för hela sällskapet utan dela upp i flera väskor, så är det lättare att få plats med bagaget ombord.

Reser du i sittvagnen placeras bagaget under stolen framför dig och på hatthyllan ovanför. Det finns ett bagageställ i ena änden av vagnen för större väskor. 

Reser du i bäddplats i delad kupé eller i egen kupé placeras bagaget på en hatthylla och under nedersta sängen (se bilden nedan). Bokar ni egen kupé går också bra att använda en tom bädd till bagage eller skidor.

Förboka incheckning av skidor, antalet är begränsat och kostar 598 kr tur och retur. Maxvikten för ett skidpaket är 10 kg. Pjäxorna tar du med dig till din sittplats/kupé. Reser du i prisnivå sittplats eller bäddplats i delad kupé måste du checka in dina skidor. 

Toalett

Toalett finns i vagnens vestibul. I varje vagn finns 2 toaletter reser du i bäddplats i delad kupé eller i Egen kupé finns det även 2 tvättrum med handfat.

 

Wi-Fi 

Det finns Wi-Fi men tänk på att täckningen i Tyskland är mycket begränsad. Ska du titta på under resan film - ladda ner den hemma före resan.

 

Eluttag / USB-uttag

Effekten är begränsad till att ladda en mobiltelefon eller dator. Reser du i prisnivå sittplats finns de eluttag under din stol. Reser du i bäddplats i delad kupé eller i Egen kupé finns det ett USB-uttag vid fönstret.

Kan jag boka om min resa eller få pengarna tillbaka?

Snälltågets biljetter som köps på Snälltåget.se är ombokningsbara. Mot tillägg kan biljetten även vara återbetalningsbar.

Följande regler gäller för både för både ombokningsbara och återbetalningsbara biljetter. 

  • Sittplats, och bäddplats i delad kupé skall avbokas eller ombokas senast 24 timmar före avresa.
  • Egen kupé skall avbokas senast sju dygn före avresa.

En avgift tas ut när du avbokar eller ombokar din biljett. 

Vid senare av- eller ombokning förlorar du hela biljettpriset. Ett tips är också att du kontrollerar villkoren i din hem- eller reseförsäkring samt den reseförsäkring som gäller när du betalar med Visa eller MasterCard.

Köper du en biljett samma dygn som du ska resa (Egen kupé sex dygn före avresa) är biljetten inte omboknings- eller återbetalningsbar.

Hur miljövänligt är tåget till Österrike jämfört med andra transportmedel?

Snälltåget köper förnyelsebar el (vattenkraft, vindkraft, solkraft) för minsta klimatavtryck för din resa.

En tågresa för en person från Malmö/ København till Zell am See fram och åter innebär ett utsläpp på ca 1,2 kg CO2 och då har vi räknat in förluster i elnätet som finns och den påverkan som de olika förnyelsebara kraftkällorna har.

En flygresa Kastrup–Innsbruk / Salzburg med SAS A320NEO motsvarar 267 kg CO2, men sedan tillkommer transfer. Samma resa med en bensindriven Volvo V60 motsvarar 128 kg CO2 per person med fyra personer i bilen. En buss som går på fossilfritt HVO-bränsle släpper ut ca 8 kg CO2 per person.

 

Tågtider 2024/25

Tiderna är preliminära och kan komma att förändas på grund av banarbete.

Till Stockholms sportlov vecka 9 utgår tåget från Stockholm och har sin slutstation veckan därpå i Stockholm.

Tidtabell riktning mot Österrike fredagar, tåg 305 20/12-22/3
Malmö C14.40
København Syd15.15
Odense17.00
Kolding17.57
Hamburg Hbf21.00
München Ost07.21
Salzburg Hbf08.52
Bischofshofen09.59
St Johann im Pongau10.11
Zell am See10.55
St Johann in Tirol11.36
Kitzbühel11.45
Wörgl Hbf12.17
Jenbach12.37
Innsbruck Hbf13.00
Tidtabell riktning från Österrike lördagar, tåg 304 20/12-22/3
Innbruck Hbf18.00
Jenbach18.31
Wörgl Hbf18.54
Kitzbühel19.31
St. Johann in Tirol19.41
Zell am See20.22
St Johann im Pongau21.13
Bishofshofen Hbf21.24
Salzburg Hbf22.25
München Ost23.55
Hamburg Hbf08.57
Kolding13.00
Odense13.40
København Syd15.35
Malmö C16.21

 

Hållplatser för transferbussarna

Transferbussarna körs i samarbete med Skinetworks. Tiden inom parantes är tiden som bussresan tar.

Det första numret är i riktningen till destinationen, det andra från destinationen, t ex buss 610 St Johann im Pongau - Bad Gastein och buss 611 Bad Gastein - St Johann im Pongau

Avgångstiderna kan komma att anpassas utefter trafiksituationen eller ändrade tågtider.

 

Restaurangvagnen Krogen & Lönnkrogen

Med på tåget finns vår restaurangvagn Krogen där vi serverar mat och dryck under dagen och kvällen samt frukost på morgonen. Bokningen i restaurangvagnen kommer att öppna under hösten när vår meny är klar. Vi informerar dig som köpt resa när bokningen öppnar. 

Ute i tåget hittar du också den lite mindre serveringen "Lönnkrogen" där du kan hämta din förbokade frukost att ta med till din kupé.

Du kan redan nu förboka din frukostpåse att ta med till din kupé. Frukosten kostar 99 SEK och inkluderar dubbel ostfralla, juice, frukt, varm dryck (kaffe, te eller varm choklad) och en kanelbulle.

 

Paketresor med tåg

Boka paketresa med tågresa, transfer, boende och liftkort genom vår samarbetspartner Skinetworks, läs mer på Nortlander.se och Slopetrotter.se.

 

Tips om bra områden när du reser med barn

Österrikes Turistbyrå har tips om bra familjeområden. Fler av dessa når du enkelt med Snälltåget:

Ski amadé i i Salzburger Land - ta tåget till St Johann im Pongau och sedan vidare med transferbuss till Bad Gastein, Wagrain eller Schladming. Köp hela resan på Snälltåget.se.

Zell am See - Kaprun - enklare blir det inte. Boka till Zell am See så är du framme på gångavstånd till skidbacken.

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn ligger bara 30 minuters resa med buss från Zell am See. Du kan köpa hela resan till Saalbach på Snälltåget.se

Kitzbühel - även här stannar Snälltåget.
 
SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental - boka till/från Wörgl och ta skidbussen till backen.
 
 

Boka endast tågresan

Biljetter med transfer köps online. Aktuella priser ser du i bokningsdialogen.

Egen kupé och bäddplats säljs endast som tur och retur. En vecka före avresa säljer vi återstående platser även som enkelresa.

Alla biljetter är personliga och rätt uppgifter på personer måste finnas även vid bokning. 

Interrail gäller endast för resa i sittplats. Vi säljer dock sista minuten i bäddplats i delad kupé (24 timmar före avgång) och Egen kupé (7 dagar före avresa) i mån av plats.