Direkt till Österrike 2022/23

Snälltåget kör direkt nattåg till Alperna under vintersäsongen 2022/23. Nattåget avgår på fredagar under sju veckor från Malmö via Høje Taastrup utanför Köpenhamn, Odense och Kolding och ankommer de Österriska alpmetropolerna på lördagsmorgonen därpå. Förutom direkttåg till populära Zell am See (bilden ovan) kommer det även finnas bussanslutningar till ytterligare skidorter i Österrike. Hemresan sker en vecka senare på lördagskvällen och ankomsten till Danmark och Sverige sker under söndagen.

Til dansk version

Bokningen kommer att öppna under maj månad

Avgångar och  tågtider

 

Tidtabell riktning mot Österrike (avgår torsdag 22/12, 29/12 och därefter fredagar fram till 18 mars
Malmö C14.55
Høje Taastrup15.50
Odense17.15
Kolding18.10
Salzburg Hbf09.12
Bischofshofen09.58
St Johann im Pongau10.11
Schwarzach St Veit10.18
Zell am See10.55
St Johann in Tirol11.41
Kitzbühel11.50
Wörgl Hbf12.23
Jenbach12.38
Innsbruck Hbf13.00

Med tågbyte eller transfer går det att ta sig vidare till St Anton, Ischgl, Sölden, Saalbach-Hinterglemm, Bad Gastein, Alpendorf, Wagrain, Schladming och Obertauern. Mer information om detta kommer senare.

 

 

Tidtabell riktning från Österrike (fredagar 23/12 och 30/12 därefter lördagar t o m 19 mars)
Innbruck Hbf17.00
Jenbach17.25
Wörgl Hbf17.40
Kitzbühel18.11
St. Johann in Tirol18.20
Zell am See19.05
Schwarzach St Veit19.40
St Johann im Pongau19.48
Bishofshofen Hbf19.58
Salzburg Hbf20.45
Kolding10.25
Odense11.15
Høje Taastrup12.40
Malmö C13.45

Snälltåget säljer även resor med eget anslutande tåg från och till Stockholm, Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö och Alvesta.

Sittplats – det mest prisvärda

Du får en sittplats i en salongsvagn

Egen kupé – för er som reser tillsammans

I en kupé finns det plats för 6 personer. I kupén finns täcke, kudde och sänglinne som ingår. Sängarna är 180 cm långa och minst 60 cm breda. Kupédörren kan inte låsas från utsidan. I varje vagn finns 2 toaletter och 2 tvättrum med handfat.

Det finns ingen bestämd regel när det ska vara tyst, men generellt ska det vara tyst nog för att den som vill ska kunna sova vid 22.

Det finns WiFi på tåget, men det är inte helt optimalt, särskilt inte genom Tyskland. Du kan till exempel inte streama en film. I kupén finns USB-uttag, men inte vanligt el-uttag.

I kupén finns plats för bagage. En resväska, en pjäxbag och ett handbagage får medtagas. Bagaget placeras på en liten hatthylla och under nedersta sängen. Utrymmet under sängen är cirka 40 cm högt och 165 cm brett. Det går också bra att använda en tom bädd till bagage eller checka in bagage mot extra avgift.

Förboka extra plats för skidor eller bagage i samband med biljettköp. Kostnaden är 498 SEK per kolli fram och åter. Då är skidorna och bagaget inlåsta under resan.

Hela tåget är rökfritt.

Bäddplats i delad kupé

Du köper en bäddplats i kupén med 6 bäddar. 

Toalett

Toalett finns i vagnens vestibul oavsett komfortnivå. 

Wi-Fi 

Det finns Wi-Fi i vissa vagnar, men tänk på att täckningen i Tyskland är mycket begränsad. 

Eluttag / USB-uttag

Effekten är begränsad till att ladda en mobiltelefon eller dator. Reser du i prisnivå sittplats finns de eluttag under din stol och reser du i Egen kupé finns det ett USB-uttag vid fönstret.

Restaurangvagnen "Krogen" & Lönnkrogen

Med på tåget finns vår restaurangvagn Krogen där vi serverar mat och dryck under kvällen och frukost på morgonen. Du kommer att kunna boka bord i restaurangvagnen 2 månader före avresa. 

Ute i tåget kommer det att finnas kupéer där vi säljer dryck, snacks och smörgåsar.

Börja dagen med en frukost ombord. Förboka i samband med biljettköp så tar vi med rätt mängd frukostar.

Välj mellan frukost i Krogen eller frukostpåse som du tar med till din kupé. Frukosten kostar 85 SEK och inkluderar dubbel ostfralla, juice, frukt, varm dryck (kaffe, te eller varm choklad) och en kanelbulle.

 

En grön resa till Alperna

Snälltåget köper förnyelsebar el (vattenkraft, vindkraft, solkraft) för minsta klimatavtryck för din resa.

En tågresa för en person från Malmö/ København till Zell am See fram och åter innebär ett utsläpp på ca 1,2 kg CO2 och då har vi räknat in förluster i elnätet som finns och den påverkan som de olika förnyelsebara kraftkällorna har.

En flygresa Kastrup–Innsbruk / Salzburg med SAS A320NEO motsvarar 267 kg CO2, men sedan tillkommer transfer. Samma resa med en bensindriven Volvo V60 motsvarar 128 kg CO2 per person med fyra personer i bilen. En buss som går på fossilfritt HVO-bränsle släpper ut ca 8 kg CO2 per person.

 

Paketresor med tåg

Boka paketresa med tågresa, transfer, boende och liftkort genom vår samarbetspartner Skinetworks, läs mer på Nortlander.se och Slopetrotter.se.

 

Boka endast tågresan

Biljetter med transfer köps online. Aktuella priser ser du i bokningsdialogen.

Tågresan säljs endast som tur och retur och som Egen kupé, d v s du bokar hela kupén med plats för upp till 6 personer. 

 

Ombokning, avbokning och återköp, inställt tåg

Snälltågets biljetter är ombokningsbara fram till sju dagar före avresa. 

Du kan även köpa en återbetalningsbar biljett mot ett tillägg om 1000 kr. Biljetten är då återbetalningsbar fram till 7 dagar före avresa (utresan). Bokningsavgiften om 158 kr återbetalas inte och ingår inte heller i ombokningsvärdet.