Res med Snälltåget till Södertälje – bekväm resa och vällagad mat

Ta tåget från Malmö via bland annat Lund till Södertälje. Njut av en god måltid i vår trivsamma restaurangvagn Krogen. Snälltåget har dagliga avgångar mellan Malmö och Stockholm som passerar Södertälje. Våra biljetter är alltid ombokningsbara utifall att du skulle behöva boka om din resa.

Våra tåg stannar på stationen Södertälje Syd, därifrån går det buss till pendeltågsstationen Södertälje centrum som ligger centralt i stan. Södertälje Syd är Sveriges enda tågstation belägen vid en järnvägsbro så njut av utsikten från perrongen innan resan fortsätter. Genom slussen i Södertälje kanal (som för övrigt är nordens största sluss) binds Mälaren samman med Östersjön. Södertälje var länge en välbesök och populär badort och även idag är vattnet högst närvarande tack vare både slussen, hamnen och badmöjligheterna i både Östersjön och Mälaren.

 

Res med tåg från Malmö till Södertälje

Att resa med tåg från Malmö till Stockholm är ett enkelt och ofta billigt resealternativ. Det är dessutom det mest klimatsmarta alternativet för din resa. Resan från Malmö Centralstation till Södertälje tar ca 4 timmar och 40 minuter.

 

Avgångar och tidtabeller till Södertälje

Snälltåget har minst två dagliga avgångar till Södertälje från Malmö. Våra tåg till stannar normalt även i Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta, Hässleholm, Eslöv och Lund. Se webbokningen för aktuella tidtabeller.

 

En prisvärd resa Snälltåget till Södertälje

Snälltåget erbjuder ett praktiskt och prisvärt sätt att resa. Vill du hitta en billig resa till Södertälje? Boka din resa 2–3 veckor i förväg, och välj resdagar som inte är fredag eller söndag. Våra billigaste biljetter kostar från 149 kr enkel resa, dessa hittar du bara på de avgångar där det normalt är få som reser.

 

Platsbokning på tåget

Det ingår alltid en bokad plats när du reser med Snälltåget. 

 

Boka egen kupé på tåget till Södertälje

Vill du sitta ifred, eller kanske ha ett möte under tågresan? Boka egen kupé på Snälltåget! Du har en egen kupé för dig själv eller för dig och ditt sällskap. Kupén rymmer upp till sex personer.

 

Boka bord i vår restaurangvagn Krogen

Boka bord i vår mysiga restaurangvagn och njut av en god varmrätt signerad Tareq Taylor och maten é klar. Bordsbokningen och serveringen av öl och vin öppnar 11.00. Under din resa till Stödertälje har du gott om tid att i lugn och ro avnjuta en god måltid, och kanske ett glas vin? Boka bord i förväg så kan du vara säker på att få plats och slippa köa. 

Läs mer vad vi erbjuder i Krogen.

 

Fika på Snälltåget 

Vill du bara ta en fika? Handla i vår självservicekassa och ta med till din plats! Här hittar du kaffe, te, vatten, läsk, smörgåsar, bullar och godis. I självservicekassan betalar du med Visa eller MasterCard. 

 

Ungdomsrabatt

Ungdomar 16–25 år som reser ensamma får 20% rabatt på sittplats.

Reser två eller fler ungdomar tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten som ger 25% rabatt. Den gäller också om en ungdom reser tillsammans med en vuxen, senior 60+ och/eller student.

 

Studentrabatt

Har du Studentkortet eller Mecenatkortet? Då får du 25% studentrabatt på sittplats.

 

Seniorrabatt 60+

Seniorer 60+ som reser ensamma har ca 20% rabatt på sittplats.

Reser två eller fler seniorer tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten som ger 25% rabatt. Den gäller också om en senior reser tillsammans med en vuxen, ungdom och/eller student.

 

25% rabatt med Tillsammans-biljetten

Vuxna, seniorer 60+, ungdomar och studenter som reser tillsammans i prisnivå Sittplats får 25% rabatt på biljetten.

 

En klimatsmart resa till Södertälje

Tåg är det smartaste sättet att resa efter att cykla eller promenera. Våra tåg körs på förnyelsebar el, främst från vattenkraft. Våra anslutande bussar rullar på fossilfritt bränsle (RME eller HVO). Snälltåget har moderna lok som är energieffektiva och dessutom återmatar energi när vi bromsar. När fler reser tillsammans i ett och samma tåg blir klimatavtrycket mindre. I vår restaurangvagn serverar vi mat på porslin och dryck i glas för att minska engångsmaterial.

 

Inför din resa till Södertälje

 • Vi på Snälltåget brinner för klimatsmarta och kollektiva resalternativ, därför vill vi slå ett slag för kollektivtrafiken i Södertälje som tar er runt i stan. Då Södertälje är hem till Scanias huvudkontor kan en tur med buss vara ett passande inslag som omväxling från alla tågresor
 • Lär dig mer om Södertäljes historia. I appen Storyspot kan du lyssna gratis på Södertäljes historia från 700-talet till idag, samtidigt som du promenerar genom stadskärnan.
 • Tomtits är att definiera som en institution inom teknik och naturvetenskap. Här väcks experimentlusten i både stora och små. Missa inte Tomtits såpbubbelshower och släp lös vildhjärnan i dig när du genomför alla experiment som ryms på de fyra planen samt utomhus.
 • Södertälje kallas ofta för Kringelstaden tack vare den omåttligt populära Södertäljekringlan som sålts sedan 1600-talet. Givetvis borde du smaka på denna lokala smaksensation under ditt besök.
 • Här hittar du boende och mer tips inför ditt besök i Södertälje.

 

6 anledningar att välja tåget till Södertälje

 1. Tåget är det mest miljövänliga alternativet för din resa till Södertälje
 2. Flyget är inte särskilt praktiskt alternativ då det inte finns någon flygplats nära Södertälje
 3. Utnyttja restiden på bästa sätt. På tåget kan du äta, jobba eller vila så är du redo när tåget stannar
 4. Tåget till Södertälje går snabbt och smidigt och du slipper incheckningar och transfer
 5. Med wifi ombord kan du koppla av med en serie eller kolla mail
 6. Att resa med tåg är ett prisvärt alternativ som ofta är billigare än andra resalternativ.

Välkommen att resa med oss till Södertälje!

 

Läs mer om våra andra resmål

Tåg till Malmö

Tåg till Stockholm

Tåg till Lund

Här hittar du alla våra resmål.