Nattåg till Tyskland

Res med Snälltåget till en av Europas mest spännande huvudstäder eller res vidare på en weekendresa till t ex Dresden eller München. Nattåget utgår från Stockholm och går sedan via Malmö, Danmark och Hamburg till Berlin.

 

Tidtabell och avgångar

Snälltåget kör följande avgångar under 2024.

Avgångar från Sverige

  • Påsk: 24–27 mars 2024
  • 31 mars–1 november 2024: Måndag–fredag, söndag*

Avgångar från Tyskland 

  • Påsk: 25–29 mars 2024
  • 1 april–3 november 2024: Måndag–fredag, söndag*

* Bokningen öppen till 29 september 2024.

Alla Snälltågets avgångar stannar även i Hamburg, vilket är en perfekt bytesstation för dig som ska vidare med tåg ut i Europa.

 

Tågtider till Tyskland 2024

Aktuella tågtider och priser hittar du i webbokningen. Se information om planerade trafikavvikelser under trafikinformation.

Stockholm–Berlin, tåg 301
Observera att tidtabellen kan behöva ändras på grund av banarbeten.
Stockholm C16.20
Södertälje Syd16.38
Norrköping C17.42
Linköping C18.08
Nässjö C19.06
Alvesta19.45
Hässleholm C20.25
Eslöv20.50
Lund C21.05
Malmö C22.25
København Ørestad22.55
Høje Taastrup23.21
Hamburg Hbf05.30
Berlin Hbf07.46

 

Tågtider från Tyskland 2024

Aktuella tågtider och priser hittar du i webbokningen. Se information om planerade trafikavvikelser under trafikinformation.

Berlin–Stockholm, tåg 300
Observera att tidtabellen kan behöva ändras på grund av banarbeten.
Berlin Hbf21.10
Hamburg Hbf23.59
Høje Taastrup06.38
København Ørestad07.00
Malmö C07.25
Lund C08.30
Eslöv08.43
Hässleholm C09.05
Alvesta09.45
Nässjö C10.25
Linköping C11.20
Norrköping C11.46
Södertälje Syd12.55
Stockholm C13.20

Resmål i Tyskland

Snälltågets nattåg tar dig direkt från Malmö via Danmark till Tyskland utan byten. Låt resan bli en del av er upplevelse. Att rulla fram genom Europa är inte bara mysigt, det ger dig också tid att läsa en bok, umgås med ditt ressällskap eller jobb om så behövs. Nattåget lämnar Sverige under eftermiddagen/kvällen och du har gott om tid att koppla av och njuta av en bit mat i restaurangvagnen. 

Här följer mer information och inspiration för hur du kan upptäcka Europa med tåg. 

Hamburg

Hamburg är Tysklands näst största stad och ett populärt resmål både för affärsresor och semesterfirare. Hamburg är en mysig stad med många udda små butiker och många bra restauranger och barer att upptäcka. Snälltågets nattåg från Sverige ankommer tidigt på morgonen till Hamburg så du förlorar ingen tid och får hela dagen på dig att upptäcka Hamburg. 

Berlin

Storstadsmetropolen Berlin har något för alla! Tåget stannar på gångavstånd från Brandenburger Tor och Unter den Linden och Riksdagshuset mitt i centrala Berlin. Upptäck alla minnen av stadens spännande historia, men glöm inte att ta en paus i en biergarten. Ta Snälltåget fram och åter till Berlin eller stanna till några timmar eller några dagar på din tågluff.

Läs mer om Berlin

München

Ta nattåget till Hamburg och res vidare till Bayerns huvudstad. Från Hamburg till München reser du med tyska järnvägens snabbtåg och kommer fram till München vid lunchtid - redo för en eftermiddag och kväll full av aktiviteter, äventyr, god mat och dryck!

Läs mer om München

Dresden

Bara två timmar från Berlin ligger Dresden med sina vackra byggnader och närheten till Elbe. 

Nyhet! Du kan resa direkt till Dresden med Snälltåget vid fyra tillfällen i september.

Läs mer om Dresden

 

Hur fungerar det att resa med nattåg till Tyskland?

Att stiga på Snälltågets nattåg till Tyskland är ofta starten på din semester. Du kan välja mellan olika komfortnivåer. Reser ni tillsammans är bästa upplevelsen att köpa en Egen kupé. Under kvällen kan ni umgås, spela spel och göra ett besök i vår restaurangvagn "Krogen".

Sittplats – Ett prisvärt alternativ

Du får en sittplats i en salongsvagn. 

Bäddplats i delad kupé – Om du reser själv 

Du delar kupé med andra resenärer. När du kommer ombord är kupén i sittläge och när det är läggdags ställer du och dina medresenärer om kupén till nattläge. I nattläge är det tre bäddar på vardera sidan av kupén. Till de övre bäddarna tar du dig med hjälp av en stege. Kudde, örngott, lakan och täcke finns i kupén. 

Egen kupé – Om ni reser tillsammans

Ni har en egen kupé för ert resesällskap upp till sex personer. När du kommer ombord är kupén i sittläge och när det är läggdags ställer ni själva om kupén till nattläge när ni känner att det är dags att krypa till sängs. I nattläge är det tre bäddar på vardera sidan av kupén.

Egen kupé finns för er som ska resa på natten.

Toalett ombord

Toalett finns i vagnens vestibul oavsett komfortnivå. 

Finns det WiFi ombord på tåget till Tyskland?

Ja, det finns Wi-Fi ombord på tåget till Tyskland. Tänk på att hastigheten är begränsad. Om möjligt rekommenderar vi att ni laddar ner innehåll till era enheter för att minska behovet av Wi-Fi.

Vårt nätverk ombord heter Snalltaget eller Snälltåget. Du måste öppna en webbläsare för att komma åt vår startportal som finns på snalltaget.se/internetombord. Är du inte aktiv på en timme loggas du automatiskt ut och måste logga in igen. 

Något gott att äta på resan?

På sträckan Stockholm - Malmö och omvänt finns det möjighet att njuta av något gott i vår restaurangvagn "Krogen",

På sträckan Malmö - Berlin och omvänt kan du besöka "Lönnkrogen" som finns i tågpersonalens kupé. Där har vi försäljning av kaffe, vatten, läsk, vin, öl och godis. Här hämtar du även din förbeställda frukostpåse. När tågpersonalen kontrollerar biljetter håller lönnkrogen stängt.

Förboka din frukostpåse så är du säker på att du börjar dagen med glatt humör! Frukostpåsen består av dubbel ostfralla, frukt, juice och varm dryck (kaffe, varm choklad eller te) och kostar 89 SEK när du förbokar. Ombord 95 SEK och i mån av tillgång.

I Lönnkrogen kan du du betala med SEK, EUR, Swish, VISA och MasterCard.