Snälltåget till Bruksvallarna i Funäsfjällen

Med våra nattåg tar vi dig från bl a Malmö och Stockholm till en vintersemester i längdparadiset Bruksvallarna. Tåget tar dig till Röjans station på Inlandsbanan och därifrån med anslutningsbuss som stannar i Bruksvallarna vid Stigmyhrs Livs.

Bokningen inför vintersäsongen 2024/25 kommer att öppna i juni 2024. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få information när bokningen öppnar.

 

Avgångar & Stationer

Säsongen 2023/24 kör vi till Funäsfjällen onsdagar och lördagar 20 december–7 april. Tågtiderna är anpassade efter att du reser med bytesdag för boendet på torsdagar och söndagar.  Klicka här för att se tågets tidtabell.

Tåget avgår från Malmö på kvällen och du kommer fram till Röjans station på Inlandsbanan nästa morgon. Från Röjan är det transferbuss till Bruksvallarna. Förbeställ frukostpåse på tåget så är du redo att ge dig ut i skidbacken direkt när du kommer fram. Hemresan avgår på eftermiddagen torsdagar och söndagar och du är åter i Stockholm sen kväll och i Malmö nästa morgon.

Transfern Röjan - Bruksvallarna går till och från Stigmyhrs Livs, precis mitt i byn med gångavstånd till det mesta. Bussen stannar även vid Funäsdalens busstation och Ramundberget, fjällgården.

Hur funkar det att resa med nattåg till Bruksvallarna?

Att stiga på Snälltågets nattåg är starten för ditt fjälläventyr. På nattåget har ni en egen kupé där ni kan umgås, spela spel och göra ett besök i vår restaurangvagn "Krogen".

Kupén har plats för sex personer. När du kommer ombord är kupén i sittläge och när det är läggdags ställer du och dina medresenärer om kupén till nattläge. I nattläge är det tre bäddar på vardera sidan av kupén. Till de övre bäddarna tar du dig med hjälp av en stege. Kudde, örngott, lakan och täcke finns i kupén. Ni ställer om kupén från sittläge till nattläge och bäddar själv med bäddlinne som finns i kupén.

Egen kupé finns för er som ska resa på natten. Reser du till Uppsala och Stockholm på hemresan blir det sittplats i kupé som du delar med andra resenärer.

Det finns även möjlighet att köpa plats i delad kupé. Då delar du kupé med andra personer (upp till 6 personer i samma kupé).

 

Toalett

Toalett finns i vagnens vestibul oavsett komfortnivå.

Wi-Fi 

Det finns Wi-Fi i alla vagnar utom vår restaurangvagn. Tänk på att det är mycket långsammare än ett hemnätverk. Ladda ner filmer du vill titta på innan du stiger ombord.

Eluttag

Eluttag finns i alla vagnar. De är placerade på väggen, men det finns inte ett uttag till varje resenär. Effekten är begränsad till att ladda en mobiltelefon eller dator. Vissa vagnar har endast USB-uttag.

Ta med husdjur på tåget?

Det finns ingen möjlighet att resa med husdjur.

 

Finns det restaurangvagn?

Att njuta av något gott i vår restaurangvagn är en självklar del av fjällsemestern. Det är populärt att besöka vår "Krog på räls" och vi har därför bordsbokning.

Vilka regler gäller för bagage och skidor?

Du får ta med dig ett handbagage på 55x45x25 cm.

Bokar du Egen kupé kan du ta med dig mer bagage. Om ni har tomplatser i kupén kan ni använda en av sängarna för bagageförvaring. Tänk på att utrymmet i kupén är begränsat - packa i flera mindre väskor som är anpassningsbara, såsom bags och ryggsäckar, istället för en stor och tung väska. Läs mer under våra resevillkor, punkt 4 och 5.

Kan jag boka om min resa eller få pengarna tillbaka?

Reser du i Egen kupé eller Egen kupé Komfort kan du boka om din resa fram till sju dagar före avresa. Du betalar endast bokningsavgiften på 79 kr vid ombokning. Reser du i prisnivå sittplats eller 1 klass kan du boka om fram till 24 timmar före avresa mot en avgift på 9 kr per person.

Du kan också betala extra för att biljetten ska vara återköpsbar (du får pengarna tillbaka minus bokningsavgiften). Reser du i Egen kupé eller Egen kupé Komfort kan du boka av din resa senast sju dagar före avresa och reser du i prisnivå sittplats eller 1 klass gäller 24 timmar före avresa.

Vid senare av- eller ombokning förlorar du hela biljettpriset. Ett tips är också att du kontrollerar villkoren i din hem- eller reseförsäkring samt den reseförsäkring som gäller när du betalar med Visa eller MasterCard.

Bruksvallarna – bäst i längden

Bruksvallarna är en genuin liten fjällby i västra Härjedalen, kanske mest känd för sin fantastiska längdskidåkning. Här finns 11 mil välpreparerade skidspår som slingrar sig i dalgången och går upp i vacker högfjällsnatur. Lägg därtill flera mil fjällspår som prepareras från vecka 7. Här får du skidåkning i världsklass från november till sista april. Bruksvallarna välkomnar alla, från nybörjare, turåkare, Vasaloppsåkare och familjer till elitåkare.


Mitt i Funäsfjällen i västra Härjedalen

I Bruksvallarna är det familjärt och fjällnära med fantastiska möjligheter till upplevelser och rekreation. I byn finns skidstadion, längd- och skoterspår, vintervandring, bandvagnsturer upp till våffelstugan Knallen, restauranger, sportaffär och livsmedelsbutik.

Bruksvallarna är en del av Funäsfjällen, Skandinaviens största fjällupplevelse. Skidbussen tar dig snabbt till Funäsfjällens olika skidorter, som Ramundberget, Tänndalen och Funäsdalen.

Mer information om destinationen och bokning av boende finns på bruksvallarna.se. Avstånden är inte så stora i byn, men tänk på att välja ett boende som är smidigt och enkelt när du ska ta dig till längdspår, affären eller restaurangen.