Foto © Henrik Trygg / stockholmmediabank.com

Välj tåget till Stockholm – bekväm tågresa och vällagad mat

Ta tåget till Stockholm från Malmö via bland annat Lund. Njut av en god måltid i vår trivsamma restaurangvagn. Snälltåget har dagliga avgångar mellan Malmö och Stockholm. Våra biljetter är alltid ombokningsbara utifall att du skulle behöva boka om din resa.

Vår huvudstad Stockholm är ett populärt resmål både för nöje och affärer. Stockholms centralstation ligger centralt beläget i stan och du tar dig enkelt vidare till din slutdestination. Inom gångavstånd från stationen finner du mängder av restauranger, hotell och sevärdheter. Från Stockholms central avgår ett flertal stadsbussar och tunnelbanelinjer. I anslutning finner du även Stockholm Cityterminal som är ett nav i svensk busstrafik samt World Trade Center som ofta står värd för konferenser och möten. 

 

Res med tåg från Malmö till Stockholm

Att resa med tåg från Malmö till Stockholm är ett enkelt och ofta billigt resealternativ. Det är dessutom det mest klimatsmarta alternativet för din resa. Resan från Malmö Centralstation till Stockholm tar cirka fem timmar. Snälltåget är ett privatägt och engagerat tågbolag som vill erbjuda dig bästa möjliga resa. Våra avgångstider är anpassade för de tider vi vet att allra flest vill resa till Stockholm.

 

Avgångar och tidtabeller till Stockholm

Snälltåget har minst två dagliga avgångar till Stockholm från Malmö. Våra tåg stannar normalt även i Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta, Hässleholm, Eslöv och Lund. Se webbokningen för aktuella tidtabeller.

 

Res prisvärt med Snälltåget till Stockholm

Snälltåget erbjuder ett praktiskt och prisvärt sätt att resa. Vill du hitta en billig resa till Stockholm? Boka din resa 2–3 veckor i förväg, och välj resdagar som inte är fredag eller söndag. Våra billigaste biljetter kostar från 149 kr enkel resa, dessa hittar du bara på de avgångar där det normalt är få som reser.

 

Platsbokning på tåget

Det ingår alltid en bokad plats när du reser med Snälltåget. 

 

25% rabatt med Tillsammans-biljetten

Vuxna, seniorer 60+, ungdomar och studenter som reser tillsammans i prisnivå Sittplats får 25% rabatt på biljetten.

Upp till fyra barn under 16 år dessutom på upp till 80% rabatt på vuxenpriset, om bokningen innehåller minst en vuxen, senior 60+, ungdom och/eller student.

Biljetten går att avboka eller boka om fram till 24 timmar före avresa. Om ni ska lägga till, byta ut eller ta bort en resenär måste resan bokas om. Är priset högre vid när ni bokar om får ni betala mellanskillnad, är priset lägre får ni värdebevis som mellanskillnad.

Tillsammans-biljetten gäller endast när man reser i sittvagn.

PS. Glöm inte boka bord i restaurangen när ni bokar er resa!

 

Boka egen kupé på tåget till Stockholm

Vill du sitta ifred, eller kanske ha ett möte under tågresan? Boka egen kupé på Snälltåget! Du har en egen kupé för dig själv eller för dig och ditt sällskap. Kupén rymmer upp till sex personer.

 

Boka bord i vår restaurangvagn Krogen

Boka bord i vår mysiga restaurangvagn och njut av en god varmrätt signerad Tareq Taylor och maten é klar. Bordsbokningen och serveringen av öl och vin öppnar 11.00. Under din resa till Stockholm har du gott om tid att i lugn och ro avnjuta en god måltid, och kanske ett glas vin? Boka bord i förväg så kan du vara säker på att få plats och slippa köa. 

Läs mer vad vi erbjuder i Krogen.

 

Fika på Snälltåget 

Vill du bara ta en fika? Handla i vår självservicekassa och ta med till din plats! Här hittar du kaffe, te, vatten, läsk, smörgåsar, bullar och godis. I självservicekassan betalar du med Visa eller MasterCard. 

 

Ungdomsrabatt

Ungdomar 16–25 år som reser ensamma får 20% rabatt på sittplats.

Reser två eller fler ungdomar tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten som ger 25% rabatt. Den gäller också om en ungdom reser tillsammans med en vuxen, senior 60+ och/eller student.

 

Studentrabatt

Har du Studentkortet eller Mecenatkortet? Då får du 25% studentrabatt på sittplats.

 

Seniorrabatt 60+

Seniorer 60+ som reser ensamma har ca 20% rabatt på sittplats.

Reser två eller fler seniorer tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten som ger 25% rabatt. Den gäller också om en senior reser tillsammans med en vuxen, ungdom och/eller student.

 

En klimatsmart resa

Tåg är det smartaste sättet att resa. Våra tåg körs på förnyelsebar el, främst från vattenkraft. Våra anslutande bussar rullar på fossilfritt bränsle (RME eller HVO). Snälltåget har moderna lok som är energieffektiva och dessutom återmatar energi när vi bromsar. När fler reser tillsammans i ett och samma tåg blir klimatavtrycket mindre.

I vår restaurangvagn serverar vi mat på porslin och dryck i glas för att minska engångsmaterial.

 

Inför din resa till Stockholm

 • Vi på Snälltåget brinner för klimatsmarta och kollektiva resalternativ, därför vill vi slå ett slag för Stockholms kollektivtrafik. Stockholm har ett väl utbyggt nät för kollektivtrafik med både bussar, pendeltåg, tunnelbana, spårvagn, båtar och regiontåg. Det finns flera olika biljettalternativ och biljetter bokas enkelt via bland annat SL's hemsida, Pressbyrån eller SL’s automater.
 • Stockholm central är placerad i stadsdelen Norrmalm i centrala Stockholm. I närheten finns kända gator och torg som Drottninggatan, Kungsgatan, Sergels Torg och Hötorget. Här finns ett snudd på obegränsat utbud av shopping och restauranger.
 • Stockholm har, enligt många, Sveriges bästa utbud av restauranger och caféer. Ett flertal restauranger med höga betyg hos både Michelin och White Guide finns i centrala delarna av stan. Här finns mat från alla världens hörn som passar de flesta plånböckerna.
 • På Stockholms central finns ett stort utbud av service, butiker samt caféer och restauranger. Här kan du både köpa med dig mat till resan och hitta dina sista minuten-presenter.
 • Stockholm är Sveriges kulturhuvudstad med mängder av kulturevenemang, utställningar och teatrar. Här finns exempelvis Kungliga Operan, Stadsteatern och klassiska teaterscenen Dramaten. För den konstintresserade kan vi tipsa om Liljevalchs Konsthall, Moderna muséet och Nationalmuseum.
 • Njut av Stockholms skärgård. Med hjälp av de olika färjorna som avgår från centrala Stockholm är skärgården väldigt lättillgänglig. Ta en kort tur till Djurgården eller Fjäderholmarna. Eller varför inte fortsätta längre ut i Stockholms arkipelag.

 

6 anledningar till att åka tåg till Stockholm

 1. Tåget är det mest miljövänliga alternativet för din resa till Stockholm
 2. Till skillnad från exempelvis flyget rullar tåget in i centrala stan
 3. Ät, jobba eller vila ombord på tåget så är du redo när tåget stannar
 4. Tåget till Stockholm går snabbt och smidigt och du slipper incheckningar och transfer
 5. Med wifi ombord kan du koppla av med en serie eller kolla mail
 6. Att resa med tåg är ett prisvärt alternativ som ofta är billigare än andra resalternativ.

 

Vanliga frågor inför din resa till Stockholm

Här har vi samlat svar på några av de vanligaste frågorna som vi på Snälltåget får angående tågresan till Stockholm.

Vad kostar det att resa till Stockholm med tåg?

Priset på våra tågbiljetter varierar, det lägsta möjliga priset är 149 kronor. Det är efterfrågan som styr priserna. Om du har möjlighet att jämföra olika resdagar finns möjlighet att hitta bästa möjliga priser.

Hur långt är det mellan Malmö och Stockholm?

Det är drygt 50 mil mellan Malmö och Stockholm och tågresan med Snälltåget från Malmö Centralstation till Stockholm Central tar ungefär 5 timmar.

Finns det mat och dryck ombord på era tåg till Stockholm?

Det korta svaret är JA. I vår restaurangvagn som vi kallar för Krogen erbjuds vällagad mat, god dryck och mysig inredning. Maten serveras på porslin för att minska mängden engångsprodukter.

Varför ska man välja att resa med Snälltåget?

Vi är ett privatägt tågbolag utan statligt stöd som försöker göra allt vi kan för att erbjuda en så prisvärd och bra tågupplevelse som vi bara kan. Snälltåget är mindre än de flesta aktörer i tågbranschen och kan därför erbjuda dig en lite mer personlig resa. Vi vill få dig som resenär att alltid känna dig sedd och välkommen ombord och försöker ge dig så bra service som möjligt.

Hur miljövänligt är tåget till Stockholm jämfört med andra transportmedel?

En tågresa för en person tur och retur med Snälltåget Malmö - Stockholm genererar 505 gram CO2 om vi utöver förbrukning även räknar med tillverkning och förluster i elnätet. Räknar vi bara elförbrukningen blir den 2 gram CO2.

Motsvarande för en flygresa är ca 156 000 gram (Källa: Klimatsmartsemester.se). Räknar vi bara förbrukningen av flygbränsle blir det ca 93 000 gram (Källa: SAS emission calculator A320NEO).

Motsvarande för en bilresa i en Volvo V60 Bensin är 55.170 gram per person räknat med 4 personer i bilen (Källa: Volvo)

Motsvarande för en bussresa med HVO är 3 269 gram. Drivs bussen på diesel blir det 29 424 gram (Källa: Energimyndigheten och Klimatsmart semester).

Kan jag boka om min resa eller få pengarna tillbaka?

Snälltågets biljetter är ombokningsbara. Mot tillägg kan biljetten även vara återbetalningsbar.

Köper du en biljett samma dygn som du ska resa (Egen kupé sex dygn före avresa) är biljetten inte omboknings- eller återbetalningsbar.

Följande regler gäller för både för både ombokningsbara och återbetalningsbara biljetter. 

 • Sittplats och 1 klass skall avbokas eller ombokas senast 24 timmar före avresa.
 • Egen kupé och Egen kupé Komfort skall avbokas senast sju dygn före avresa.

Bokningsavgift (9-79 kr per biljett) återbetalas ej och ingår inte i ombokningsvärdet.  

Vid senare av- eller ombokning förlorar du hela biljettpriset. Ett tips är också att du kontrollerar villkoren i din hem- eller reseförsäkring samt den reseförsäkring som gäller när du betalar med Visa eller MasterCard.