Ta Snälltåget till Åre & Jämtland Härjedalen

​Välkommen ombord på våra tåg som går från Malmö via Stockholm till Åre och Jämtlandsfjällen! Semesteräventyret börjar redan ombord där du kan koppla av i din kupé eller besöka vår restaurangvagn Krogen som erbjuder ett stort sortiment med allt från kvällsmiddag och fika till frukost. Du reser direkt från södra Sverige och vaknar upp i ett snörikt landskap - redo för en dag i backen!

 

Avgångar och stationer

Snälltåget avgår från Malmö onsdag, och lördag eftermiddag/kväll och går via Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm och Uppsala och ankommer till fjällen nästa morgon. Vi kör till Jämtland under perioden 17 december 2022 - 30 april 2023. Avgångarna är anpassade till de större bytesdagarna för boendet - torsdag, och söndag.

Hemresan sker på eftermiddagen torsdag och söndag, du kommer fram till Uppsala och Stockholm på kvällen och under natten stannar vi till i Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta för att sedan komma fram på morgonen i Hässleholm, Lund och Malmö.

Nyhet! Från 6 januari fram till 8 april kommer vi att köra från Malmö till Åre på fredagarna för bytesdag lördag i Åre. Tåget går via Malmö, Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping och Norrköping och därefter direkt till Åre och Duved. Det går endast att boka tur och returresa och åka ut fredag och hem lördag. Denna avgång går inte att kombinera med avgångarna övriga dagar.

Aktuella tågtider och priser hittar du i webbokningen.

 

Våra fjälldestinationer

Storstadspuls i Åre, familjevecka i Vemdalen, Funäsfjällen eller varför inte turskidor i Jämtlandstriangeln – vi har många valmöjligheter.

 

Åre

En av världens bästa skidorter – stig av tåget mitt i byn med närhet till backar och Åres pulserande nöjesliv. Vi kör till Åre under hela säsongen.

Läs mer om Åre

 

Jämtlandstriangeln, Storulvån och Storlien

Snälltåget kör till Enafors och Storlien under perioden 19 februari - 24 april 2022. I Enafors finns det transferbuss till Storulvån, som är vanlig utgångspunkt för Jämtlandstriangeln (Storulvån–Blåhammaren–Sylarna–Storulvån). Du kan köpa biljett hela vägen till Storulvåns Fjällstation här på Snälltåget.se

Läs mer om Jämtlandstriangeln, Storulvån och Storlien

 

Edsåsdalen, Trillevallen och Vålådalen

I samarbete med Edsåsdalen, Trillevallen och Vålådalens Fjällstation erbjuder vi transfer från och till Undersåker station under hela säsongen. Boka hela resan på Snälltåget.se.

Läs mer om Edsåsdalen, Trillevallen och Vålådalen

 

Vemdalen

Vemdalen erbjuder skidåkning för alla – men är också destinationen som ger dig som tågresenär extra fördelar. Till Vemdalen kör vi under under perioden 17 december 2022 - 16 april 2023.  

Läs mer om Vemdalen

 

Nyhet! Funäsfjällen och Ramundberget 

I samarbete med Funäsfjällen och Ramundberget kan vi nu erbjuda transfer från Röjans station. Vi kör till Funäsfjällen och Ramundberget och under perioden 17 december 2022 - 16 april 2023.

Läs mer om Funäsfjällen och Ramundberget