Foto Malmö stads bildbank © Werner Nystrand

Snälltåget till Malmö – med landets mysigaste restaurang på räls 

Ta tåget från Stockholm till Malmö! Njut av en god måltid i vår trivsamma restaurangvagn. Snälltåget har dagliga avgångar mellan Stockholm och Malmö. Behöver du boka om din resa är biljetterna alltid ombokningsbara.

Malmö är Sveriges tredje största stad och Malmö Centralstation ligger centralt i stan. Härifrån har du gångavstånd till många sevärdheter, restauranger och hotell. I centrala delarna av Malmö finns även Malmö universitet samt många företag och konferensanläggningar. Ska du långt eller har tung packning avgår stadsbussar utanför centralstationen och taxiparkering finns också utanför.

 

Res med tåg från Stockholm till Malmö

Att resa med tåg från Stockholm till Malmö är ett enkelt och ofta billigt resealternativ. Det är dessutom det mest klimatsmarta alternativet för din resa. Resan från Stockholm central till Malmö tar ca 5 timmar.

 

Avgångar och tidtabeller till Malmö

Snälltåget har minst två dagliga avgångar till Malmö från Stockholm. Våra tåg stannar normalt även i Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta, Hässleholm, Eslöv och Lund. Se webbokningen för aktuella tidtabeller.

 

Snälltåget till Malmö – en prisvärd resa  

Snälltåget är ett prisvärt sätt att resa. Vill du hitta en billig resa till Malmö? Boka din resa 2–3 veckor framåt i tiden, och välj resdagar som inte är fredag eller söndag! De billigaste biljetterna kostar från 149 kr enkel resa, men den hittar du bara på de avgångar där det normalt är få som reser.

 

Platsbokning 

Det ingår alltid en bokad plats när du reser med Snälltåget. 

 

25% rabatt med Tillsammans-biljetten

Vuxna, seniorer 60+, ungdomar och studenter som reser tillsammans i prisnivå Sittplats får 25% rabatt på biljetten.

Ungdomsrabatt

Ungdomar 16–25 år har 20% rabatt på sittplats. Reser två eller fler ungdomar tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten. Den gäller också om en ungdom reser tillsammans med en vuxen, senior 60+ och/eller student.

Studentrabatt

Har du Studentkortet eller Mecenatkortet? Då får du 25% studentrabatt på sittplats.

Seniorrabatt 60+

Seniorer 60+ som reser ensamma har ca 20% rabatt på sittplats.

Reser två eller fler seniorer tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten som ger 25% rabatt. Den gäller också om en senior reser tillsammans med en vuxen, ungdom och/eller student.

 

Egen kupé på tåget till Malmö

Vill du sitta ifred, eller kanske ha ett möte under tågresan? Boka egen kupé på Snälltåget! Du har en egen kupé för dig själv eller för dig och ditt sällskap. Kupén rymmer upp till sex personer.

 

Boka bord i Krogen

Boka bord i vår mysiga restaurangvagn och njut av en god varmrätt signerad Tareq Taylor och maten é klar. Bordsbokningen och serveringen av öl och vin öppnar 11.00. Under din resa till Malmö har du gott om tid att i lugn och ro avnjuta en god måltid, och kanske ett glas vin? Boka bord i förväg så kan du vara säker på att få plats och slippa köa. 

Läs mer vad vi erbjuder i Krogen.

 

Fika på Snälltåget 

Vill du bara ta en fika? Handla i vår självservicekassa och ta med till din plats! Här hittar du kaffe, te, vatten, läsk, smörgåsar, bullar och godis. I självservicekassan betalar du med Visa eller MasterCard. 

 

En klimatsmart resa

Tåg är det smartaste sättet att resa. Våra tåg körs på förnyelsebar el, främst från vattenkraft. Våra anslutande bussar rullar på fossilfritt bränsle (RME eller HVO). Snälltåget har moderna lok som är energieffektiva och dessutom återmatar energi när vi bromsar. När fler reser tillsammans i ett och samma tåg blir klimatavtrycket mindre.

I vår restaurangvagn serverar vi mat på porslin och dryck i glas för att minska engångsmaterial.

Hur miljövänligt är tåget till Malmö jämfört med andra transportmedel?

En tågresa för en person tur och retur med Snälltåget Stockholm–Malmö genererar 505 gram CO2 om vi utöver förbrukning även räknar med tillverkning och förluster i elnätet. Räknar vi bara elförbrukningen blir den 2 gram CO2.

Motsvarande för en flygresa är ca 156 000 gram (Källa: Klimatsmartsemester.se). Räknar vi bara förbrukningen av flygbränsle blir det ca 93 000 gram (Källa: SAS emission calculator A320NEO).

Motsvarande för en bilresa i en Volvo V60 Bensin är 55.170 gram per person räknat med 4 personer i bilen (Källa: Volvo)

Motsvarande för en bussresa med HVO är 3 269 gram. Drivs bussen på diesel blir det 29 424 gram (Källa: Energimyndigheten och Klimatsmart semester).

 

Tips inför din resa till Malmö

 • På bara några stenkasts avstånd från Malmö Centralstation hittar du Stortorget och Lilla Torg, kring torgen finns ett flertal restauranger och hotell att välja på.
 • Malmö är den stad i Sverige med flest pubar och restauranger per invånare, vi rekommenderar varmt Malmös krogscen. Här finns både Michelinstjärnor och riktigt bra streetfood i Sveriges falafelstad nummer 1.
 • Kultur och konstscenen i Malmö bjuder på en bred repertoar. Här finns exempelvis Malmö Opera och konserthuset Malmö Live. För den konstintresserade kan vi tipsa om Malmö Konsthall, Moderna museet eller Form Design Center. I staden finns också över 300 offentliga konstverk.
 • Turning Torso – Med sina 190 meter är det Sveriges och Skandinaviens högsta byggnad, byggnaden ligger exakt vid havet i stadsdelen Västra hamnen.
 • Stadsdelen Möllevången som i folkmun kallas Möllan. Du har inte upplevt Malmö förrän du har besökt Möllan. En stadsdel med puls, sköna butiker och god mat från världens alla hörn.
 • Malmö är en cykelstad och det finns stadscyklar att hyra via Malmö By Bike. Eftersom Malmö är nästan helt platt är det enkelt att ta sig runt med cykel.

 

5 anledningar till att åka tåg till Malmö

 1. Att resa med tåg är det mest miljövänliga alternativet.
 2. Till skillnad från exempelvis flyget rullar tåget in i centrala Malmö.
 3. Ät, jobba eller vila ombord så är du redo när tåget stannar.
 4. Tåget till Malmö går snabbt och smidigt och du slipper incheckningar och transfer.
 5. Med wifi ombord kan du koppla av med en serie eller kolla mejlen.

 

Vanliga frågor inför din resa till Malmö

Här har vi samlat svar på några av de vanligaste frågorna som vi på Snälltåget får angående tågresan till Malmö. 

Vad kostar det att resa till Malmö med tåg?

Priset på våra tågbiljetter varierar, det lägsta möjliga priset är 149 kronor för en enkelresa till Malmö. Det är efterfrågan som styr priserna. Om du har möjlighet att jämföra olika resdagar finns möjlighet att hitta bästa möjliga priser.

Hur långt är det mellan Stockholm och Malmö?

Det är drygt 50 mil mellan Stockholm och Malmö och tågresan med Snälltåget från Stockholm Central till Malmö tar ungefär fem timmar.

Finns det mat och dryck ombord på era tåg till Malmö?

Jajamen. I vår restaurangvagn som vi kallar för Krogen erbjuds vällagad mat, god dryck och mysig inredning. Maten serveras på porslin för att minska mängden engångsprodukter. Vi rekommenderar att du bokar bord för att vara säker på att få plats. För enklare fika har vi också en självservicekassa.

Varför ska man välja att resa med Snälltåget?

Snälltåget är ett privat tågbolag utan statligt stöd som försöker göra allt vi kan för att erbjuda en så prisvärd och bra tågupplevelse som möjligt. Vi tror på fri konkurrens, bra service och god mat. Snälltåget är mindre än de flesta aktörer i tågbranschen och kan därför erbjuda dig en lite mer personlig resa. Vi vill få dig som resenär att alltid känna dig sedd och välkommen ombord och försöker ge dig så bra service vi bara kan.  

Kan jag boka om min resa eller få pengarna tillbaka?

Snälltågets biljetter är ombokningsbara. Mot tillägg kan biljetten även vara återbetalningsbar.

Köper du en biljett samma dygn som du ska resa (Egen kupé sex dygn före avresa) är biljetten inte omboknings- eller återbetalningsbar.

Följande regler gäller för både för både ombokningsbara och återbetalningsbara biljetter. 

 • Sittplats och 1 klass skall avbokas eller ombokas senast 24 timmar före avresa.
 • Egen kupé och Egen kupé Komfort skall avbokas senast sju dygn före avresa.

Bokningsavgift (9-79 kr per biljett) återbetalas ej och ingår inte i ombokningsvärdet.  

Vid senare av- eller ombokning förlorar du hela biljettpriset. Ett tips är också att du kontrollerar villkoren i din hem- eller reseförsäkring samt den reseförsäkring som gäller när du betalar med Visa eller MasterCard.