Snälltåget till Ramundberget 

Med våra nattåg tar vi dig till från bl a Malmö och Stockholm till en vintersemester på den snösäkra fjälldestinationen Ramundberget vid vägs ände. Väl framme på plats så finns allt du behöver på gångavstånd för en bekväm vistelse i fjällen. 

 

Nyhet! Ta Snälltåget till Pridetåget!

 
11-14 april pågår Ramundberget Winter Pride - årets enda vinterpridefestival i fjällmiljö.
 
Då fylls Ramundberget med extra mycket kärlek och tolerans, underhållning med Admira, karaoke, ski in-bröllop, pridetåg nedför skidsystemet och mycket mer. Så missa inte denna långhelg där allas lika värde står i fokus och möjligheten att åka med likasinnade!
 
Så här reser du:
 
Snälltåget avgår onsdag 10 april från Malmö 16.00 via Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm 22.55 och Uppsala 23.40 och ankommer Östersund 06.05 nästa morgon. Därifrån avgår anslutande transferbuss till Ramundberget direkt efter ankomst.
 
Hemresa sker söndag 14 april från Ramundberget 12.35 och du är framme i Uppsala 23.10, Stockholm 23.55 och Malmö 07.15. Tåget stannar även på de mellanliggande stationerna under natten.
 
Läs mer om Ramundberget Winter Pride på Ramundberget.se
 

 

Avgångar & Stationer

Säsongen 2023/24 kör vi till Ramundberget onsdagar och lördagar 20 december– 21 april. Tågtiderna är anpassade efter att du reser med bytesdag för boendet på torsdagar och söndagar. Klicka här för att se tågets tidtabell. Under perioden 8-21 april är det buss från och till Östersund.

Tåget avgår från Malmö på kvällen och du kommer fram till Röjans station på Inlandsbanan nästa morgon. Från Röjan är det transferbuss till Ramundberget. Förbeställ frukostpåse på tåget så är du redo att ge dig ut i skidbacken direkt när du kommer fram. Hemresan avgår på eftermiddagen torsdagar och söndagar och du är åter i Stockholm sen kväll och i Malmö nästa morgon.

Transfern Röjan - Ramundberget går till och från Fjällgården i Ramundberget. Bussen stannar även vid Bruksvallarna, Stigmyhrs Livs.

Hur funkar det att resa med nattåg till Ramundberget?

Att stiga på Snälltågets nattåg är starten för ditt fjälläventyr. På nattåget har ni en egen kupé där ni kan umgås, spela spel och göra ett besök i vår restaurangvagn "Krogen".

Kupén har plats för sex personer. När du kommer ombord är kupén i sittläge och när det är läggdags ställer du och dina medresenärer om kupén till nattläge. I nattläge är det tre bäddar på vardera sidan av kupén. Till de övre bäddarna tar du dig med hjälp av en stege. Kudde, örngott, lakan och täcke finns i kupén. Ni ställer om kupén från sittläge till nattläge och bäddar själv med bäddlinne som finns i kupén.

Egen kupé finns för er som ska resa på natten. Reser du till Uppsala och Stockholm på hemresan blir det sittplats i kupé som du delar med andra resenärer.

Det finns även möjlighet att köpa plats i delad kupé. Då delar du kupé med andra personer (upp till 6 personer i samma kupé).

 

Toalett

Toalett finns i vagnens vestibul oavsett komfortnivå.

Wi-Fi 

Det finns Wi-Fi i alla vagnar utom vår restaurangvagn. Tänk på att det är mycket långsammare än ett hemnätverk. Ladda ner filmer du vill titta på innan du stiger ombord.

Eluttag

Eluttag finns i alla vagnar. De är placerade på väggen, men det finns inte ett uttag till varje resenär. Effekten är begränsad till att ladda en mobiltelefon eller dator. Vissa vagnar har endast USB-uttag.

Ta med husdjur på tåget?

Det finns ingen möjlighet att resa med husdjur.

 

Finns det restaurangvagn?

Att njuta av något gott i vår restaurangvagn är en självklar del av fjällsemestern. Det är populärt att besöka vår "Krog på räls" och vi har därför bordsbokning.

Vilka regler gäller för bagage och skidor?

Du får ta med dig ett handbagage på 55x45x25 cm.

Bokar du Egen kupé kan du ta med dig mer bagage. Om ni har tomplatser i kupén kan ni använda en av sängarna för bagageförvaring. Tänk på att utrymmet i kupén är begränsat - packa i flera mindre väskor som är anpassningsbara, såsom bags och ryggsäckar, istället för en stor och tung väska. Läs mer under våra resevillkor, punkt 4 och 5.

Kan jag boka om min resa eller få pengarna tillbaka?

Reser du i Egen kupé eller Egen kupé Komfort kan du boka om din resa fram till sju dagar före avresa. Du betalar endast bokningsavgiften på 79 kr vid ombokning. Reser du i prisnivå sittplats eller 1 klass kan du boka om fram till 24 timmar före avresa mot en avgift på 9 kr per person.

Du kan också betala extra för att biljetten ska vara återköpsbar (du får pengarna tillbaka minus bokningsavgiften). Reser du i Egen kupé eller Egen kupé Komfort kan du boka av din resa senast sju dagar före avresa och reser du i prisnivå sittplats eller 1 klass gäller 24 timmar före avresa.

Vid senare av- eller ombokning förlorar du hela biljettpriset. Ett tips är också att du kontrollerar villkoren i din hem- eller reseförsäkring samt den reseförsäkring som gäller när du betalar med Visa eller MasterCard.

Snösäkra fjäll med närhet till service och nöjen

I Ramundberget är det nära till allt, perfekt för dig som kommer med tåg och transferbuss. Allt som behövs för en bekväm och härlig fjällsemester finns inom gångavstånd: restauranger, sportbutik med uthyrning och shopping, skidåkning både i backar och längdspår samt lanthandel med lokala delikatesser. Det finns också möjlighet att beställa mat från ICA online som sedan hämtas i hämtskåp - med leverans varje dag året runt.

Behöver du hjälp med utkörning av ditt bagage vid ankomst till Ramundberget - kontakt Ramundbergets Gästservice ett par dagar före ankomst så hjälper de dig.

 

Skidåkning i världsklass i Ramundberget

Ramundbergets skidsystem har tio liftar, 42 nedfarter, flera friåkningsomoråden, tre parker och två barnområden. Här finns också 30 mil preparerade längdspår dragna över fjället, i skog och dalgångar.

Skidpass för alpin åkning och spårkort för längdåkning, gäller i samtliga Funäsfjällens skidområden – i Ramundberget, Tänndalen, Tänndalsvallen, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Kappruet. Gratis skidbuss mellan byarna mot uppvisande av skidpass. 

Förutom skidåkning på egen hand finns möjlighet att ta skidlektioner och sportbutiken Topsport i Ramundberget anordnar också andra aktiviteter i närområdet.

Läs mer och boka boende på Ramundbergets hemsida.