Snälltåget till Ramundberget

Nyhet! Med våra nattåg tar vi dig till från bl a Malmö och Stockholm till en vintersemester på den snösäkra fjälldestinationen Ramundberget. Väl framme på plats så finns allt du behöver på gångavstånd för en bekväm vistelse i fjällen. 

 

Avgångar & Stationer

Tidtabellen till Ramundberget är anpassad efter att du reser med bytesdag för boendet på söndagar. Under säsongen 2021/22 kör vi under perioden 9 janauri - 17 april 2022.

Tåget avgår från Malmö på lördagar och kommer fram till Röjans station på Inlandsbanan söndag morgon. Från Röjan är det transferbuss till Ramundberget. Förbeställ frukostpåse på tåget så är du redo att ge dig ut i skidbacken direkt när du kommer fram. Hemresan avgår på söndag eftermiddag och du är åter i Stockholm sent  söndag kväll och i Malmö måndag morgon.

Transfern Röjan - Ramundberget går till och från Fjällgården.

Hur funkar det att resa med nattåg till Ramundberget?

Att stiga på Snälltågets nattåg är starten för ditt fjälläventyr. På nattåget har ni en egen kupé där ni kan umgås, spela spel och göra ett besök i vår restaurangvagn "Krogen".

Kupén har plats för sex personer. När du kommer ombord är kupén i sittläge och när det är läggdags ställer du och dina medresenärer om kupén till nattläge. I nattläge är det tre bäddar på vardera sidan av kupén. Till de övre bäddarna tar du dig med hjälp av en stege. Kudde, örngott, lakan och täcke finns i kupén. Ni ställer om kupén från sittläge till nattläge och bäddar själv med bäddlinne som finns i kupén.

Egen kupé finns för er som ska resa på natten. Reser du till Uppsala och Stockholm på hemresan blir det sittplats i kupé som du delar med andra resenärer.

I samband med konsekvenserna av Corona-viruset spridning har vi tagit bort möjligheten att köpa bäddplats i delad kupé och hänvisar istället Egen kupé. 

 

Toalett

Toalett finns i vagnens vestibul oavsett komfortnivå.

Wi-Fi 

Det finns Wi-Fi i alla vagnar utom vår restaurangvagn. Tänk på att det är mycket långsammare än ett hemnätverk. Ladda ner filmer du vill titta på innan du stiger ombord.

Eluttag

Eluttag finns i alla vagnar. De är placerade på väggen, men det finns inte ett uttag till varje resenär. Effekten är begränsad till att ladda en mobiltelefon eller dator. Vissa vagnar har endast USB-uttag.

Ta med husdjur på tåget?

Det finns ingen möjlighet att resa med husdjur till Vemdalen.

 

Finns det restaurangvagn?

Att njuta av något gott i vår restaurangvagn är en självklar del av fjällsemestern. Det är populärt att besöka vår "Krog på räls" och vi har därför infört bordsbokning. Du kommer att få närmare information om meny och bordsbokning inför din resa.

Vilka regler gäller för bagage och skidor?

 Du får ta med dig följande handbagage ombord på tåget:

  • ett handbagage av maxmåttet 55x40x23 cm och
  • ett handbagage av maxmåttet 80x50x35 cm och
  • ett mindre personligt föremål, t ex handväska.

Bagaget placerar du i första hand i din kupé eller i bagageutrymmet i vagnarnas vestibuler. Snälltåget ansvarar inte för bagage som ställs i vestibulerna. Köper du egen kupé kan du använda tomplatser för förvaring av större bagage och skidor.

Kan jag boka om min resa eller få pengarna tillbaka?

Reser du i Egen kupé eller Egen kupé Komfort kan du boka om din resa fram till sju dagar före avresa. Du betalar endast bokningsavgiften på 79 kr vid ombokning. Reser du i prisnivå sittplats eller Vilstol kan du boka om fram till 24 timmar före avresa mot en avgift på 9 kr per person.

Du kan också betala extra för att biljetten ska vara återköpsbar (du får pengarna tillbaka minus bokningsavgiften). Reser du i Egen kupé eller Egen kupé Komfort kan du boka av din resa senast sju dagar före avresa och reser du i prisnivå sittplats eller vilstol gäller 24 timmar före avresa.

Vid senare av- eller ombokning förlorar du hela biljettpriset. Ett tips är också att du kontrollerar villkoren i din hem- eller reseförsäkring samt den reseförsäkring som gäller när du betalar med VISA eller MasterCard.

 

Snösäkra fjäll med närhet till service och nöjen

I Ramundberget är det nära till allt, perfekt för dig som kommer med tåg och transferbuss. Allt som behövs för en bekväm och härlig fjällsemester finns inom gångavstånd: restauranger, sportbutik med uthyrning och shopping, skidåkning både i backar och längdspår samt matbutik med lokala delikatesser.


Skidåkning i världsklass

Ramundbergets skidsystem har tio liftar, 42 nedfarter, flera friåkningsomoråden, tre parker och två barnområden. Här finns också 30 mil preparerade längdspår dragna över fjället, i skog och dalgångar.

Skidpass för alpin åkning och spårkort för längdåkning, gäller i samtliga Funäsfjällens skidområden – i Ramundberget, Tänndalen, Tänndalsvallen, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Kappruet. Gratis skidbuss mellan byarna mot uppvisande av skidpass. 

Förutom skidåkning på egen hand finns möjlighet att ta skidlektioner och sportbutiken Topsport i Ramundberget anordnar också andra aktiviteter i närområdet.

Förboka gärna din utrustning i förväg med tillval för leverans direkt till ditt boende.


Service för en extra bekväm skidsemester

På plats i Ramundberget är det gångavstånd till all service och faciliteter. Det finns även tillval för en extra bekväm vistelse för dig som anländer med tåg och buss:
– leverans av hyrutrusning till boendet
– möjlighet att förbeställa varor i matbutiken Lanthandelns webbshop med leverans till boendet.
– möjlighet att beställa transport av bagage till boendet från transferbussen  


Läs mer och boka boende på Ramundbergets hemsida.