Nattåg till Hamburg

Res med Snälltåget till Hamburg i norra Tyskland. Hamburg är en fascinerande stad vid floden Elbe. Med sin rika historia, imponerande arkitektur, och kulturella mångfald är Hamburg en plats som erbjuder något för alla. Hamburg är också en perfekt bytesstation för dig som ska vidare med tåg ut i Europa.

Tidtabell och avgångar

Snälltåget kör följande avgångar under 2024.

Avgångar från Sverige

  • 31 mars–1 november: Måndag–fredag, söndag
  • 🎄 Julmarknadsresor 27 november–11 december: Onsdag

Avgångar från Tyskland 

  • 1 april–3 november: Måndag–fredag, söndag
  • 🎄 Julmarknadsresor 1 december–15 december: Söndag

 

Tågtider till Hamburg 2024

Aktuella tågtider och priser hittar du i webbokningen. Se information om planerade trafikavvikelser under trafikinformation.

Stockholm–Berlin, tåg 301
Observera att tidtabellen kan behöva ändras på grund av banarbeten.
Stockholm C16.20
Södertälje Syd16.38
Norrköping C17.42
Linköping C18.08
Nässjö C19.06
Alvesta19.45
Hässleholm C20.25
Eslöv20.50
Lund C21.05
Malmö C22.25
København Ørestad22.55
Høje Taastrup23.21
Hamburg Hbf05.30
Berlin Hbf07.46

 

Tågtider från Hamburg 2024

Aktuella tågtider och priser hittar du i webbokningen. Se information om planerade trafikavvikelser under trafikinformation.

Berlin–Stockholm, tåg 300
Observera att tidtabellen kan behöva ändras på grund av banarbeten.
Berlin Hbf21.10
Hamburg Hbf23.59
Høje Taastrup06.38
København Ørestad07.00
Malmö C07.25
Lund C08.30
Eslöv08.43
Hässleholm C09.05
Alvesta09.45
Nässjö C10.25
Linköping C11.20
Norrköping C11.46
Södertälje Syd12.55
Stockholm C13.20

Resa till Hamburg med tåg från Sverige

Snälltågets nattåg tar dig direkt från Malmö via Danmark till Hamburg utan byten. Låt resan bli en del av er upplevelse. Att resa med tåg ger dig också tid att läsa en bok, umgås med ditt ressällskap eller jobb om så behövs. Nattåget lämnar Sverige under eftermiddagen/kvällen och du har gott om tid att koppla av och njuta av en bit mat i restaurangvagnen, kom ihåg att boka bord om ni vill äta i Krogen. 

Hamburg

Hamburg är Tysklands näst största stad och ett populärt resmål både för affärsresor och semesterfirare. Hamburg är en mysig stad med många udda små butiker och många bra restauranger och barer att upptäcka. Snälltågets nattåg från Sverige ankommer tidigt på morgonen till Hamburg så du förlorar ingen tid och får hela dagen på dig att upptäcka Hamburg. 

Att resa till Hamburg från Sverige med tåg är en bekväm och miljövänlig alternativ.

Här är några saker att tänka på inför er resa

Gränskontroll och passkontroll: Under din tågresa kommer du att passera gränskontroller, det genomförs regelbundna kontroller. Se till att du har ditt pass eller ID-kort (av EU-standard, innehållande MRZ-kod eller chip) redo för att visa vid dessa kontroller.

Komfort på tåget: Res bekvämt med Snälltåget med WiFi ombord och möjlighet att köpa mat och dryck. Läs mer om våra biljettyper nedan. Se till att du har med dig nödvändiga bekvämligheter som en bok, hörlurar och laddare för att göra din resa så behaglig som möjligt. 

Ankomst till Hamburg: När du når Hamburg kommer du att anlända till Hamburg Hauptbahnhof, stadens huvudjärnvägsstation. Härifrån kan du enkelt ta dig till din boendeanläggning och börja utforska staden.

 

Att resa med nattåg till Hamburg

Att stiga på Snälltågets nattåg till Hamburg är ofta starten på din semester. Du kan välja mellan olika komfortnivåer. Reser ni tillsammans är bästa upplevelsen att köpa en Egen kupé. Under kvällen kan ni umgås, spela spel och göra ett besök i vår restaurangvagn "Krogen".

Sittplats – Ett prisvärt alternativ

Du får en sittplats i en salongsvagn. 

Bäddplats i delad kupé – Om du reser själv 

Du delar kupé med andra resenärer. När du kommer ombord är kupén i sittläge och när det är läggdags ställer du och dina medresenärer om kupén till nattläge. I nattläge är det tre bäddar på vardera sidan av kupén. Till de övre bäddarna tar du dig med hjälp av en stege. Kudde, örngott, lakan och täcke finns i kupén. 

Egen kupé – Om ni reser tillsammans

Ni har en egen kupé för ert resesällskap upp till sex personer. När du kommer ombord är kupén i sittläge och när det är läggdags ställer ni själva om kupén till nattläge när ni känner att det är dags att krypa till sängs. I nattläge är det tre bäddar på vardera sidan av kupén.

Egen kupé finns för er som ska resa på natten.

Toalett ombord

Toalett finns i vagnens vestibul oavsett komfortnivå. 

 

Att göra i Hamburg

Hamburg är en spännande stad att upptäcka. Ge dig ut på en upptäcktsfärd genom staden vid Elbe och utforska de vackraste sevärdheterna, delta i unika evenemang eller njut av läcker mat på stans restauranger och caféer. Stadens scen och nattliv är välkänd över hela världen och Hamburg är också en populär shoppingstad. Det har aldrig varit så enkelt som nu att ta tåget till Hamburg.

Sevärdheter i Hamburg

Här har vi samlat tips och inspiration inför ditt besök i Hamburg. 

Speicherstadt

Sedan 2015 finns en del av Hamburg med på UNESCO:s världsarvslista. Det är stadsdelen Speicherstadt och Kontorhaus-distriktet med Chilehaus som kom med på listan. Världsarvet är centralt beläget i Hamburg, Speicherstadt består av gamla lagerbyggnader i rött tegel, husen är kända för sin arkitektur, som besökare kan du följa med på guidade turer i det gamla lagerområdet som idag fyllts av caféer, restauranger mm.

Beatlesguidning

Beatles bodde under en period i Hamburg och uppträdde på klubbar och barer innan de erövrade världen. Är du ett Beatlesfan kan vi varmt rekommendera att hänga med Stefani Hempel på en underhållande guidad tur i Beatles fotspår. Läs mer här.

Miniatur Wunderland

Som tågföretag kan vi självklart inte undvika att tipsa om världens största modelljärnvägsbana som finns i Hamburg. Det är en väldigt populär attraktion och vi vågar lova att barnasinnet väcks igen under ditt besök. Läs mer om modelljärnvägsmuséet.

Hamburgs rådhus

Rådhuset i Hamburg invigdes 1897, har 647 rum och står på över 4 000 ekpålar. I stark kontrast till den återhållsamma hanseatiska stilen är rådhuset anmärkningsvärt på grund av sin påkostade utsmyckade fasad, flankerad av totalt 20 statyer av kejsare. Guidade turer kan bokas.

Alstersjön

Sjön ligger centralt i Hamburg och är ett fint promenadstråk, sjön är omgiven av grönområden och stadsmiljö och det finns många hotell med utsikt över sjön. Vill du ta dig en tur på sjön finns både segelbåtar, kanoter, stand up-paddles, roddbåtar och trampbåtar att hyra. Det går också guidade turer på Alster.

Elbphilharmonie

Elbphilharmonie konsertsal öppnade i januari 2017: Hamburgs nya landmärke, och en av världens bästa konsertsalar. En skimrande glasbyggnad som idag rymmer en enastående konsertsal men också restaurang, hotell och inte minst PLAZA, en utsiktsplats 37 meter över havet med panoramautsikt över stan och hamnområdet. Här kan du läsa mer och boka biljetter inför ditt besök.

Andra resmål

Berlin
München

Finns det WiFi ombord på tåget till Tyskland?

Ja, det finns Wi-Fi ombord på tåget till Tyskland. Tänk på att hastigheten är begränsad. Om möjligt rekommenderar vi att ni laddar ner innehåll till era enheter för att minska behovet av Wi-Fi.

Vårt nätverk ombord heter Snalltaget eller Snälltåget. Du måste öppna en webbläsare för att komma åt vår startportal som finns på snalltaget.se/internetombord. Är du inte aktiv på en timme loggas du automatiskt ut och måste logga in igen. 

Behöver jag boka bord om jag vill äta i Krogen?

Vill du njuta av varm mat, dricka öl eller vin måste du boka bord i förväg. Vi erbjuder även möjligheten att ta med kaffe, te, läsk, vatten, smörgåsar, sallader, fika och godis till din sittplats ute i tåget.