Nyhet! Ta Snälltåget till Ramundberget och Vemdalen i sommar

I sommar kan du resa med oss till Vemdalen och Ramundberget. Vi kör anslutande transfer (buss eller taxi beroende på antal resenärer) från och till Östersund i samarbete med Storhogna Högfjällshotell & SpaVemdalsskalets HögfjällshotellAGO i VemdalenSkiStar Vemdalen och Ramundberget.

 

Avgångar och tider

Du kan resa med oss till Ramundberget och Vemdalen under perioden 14 juli - 15 augusti 2021.

Nattåget mot fjällen avgår onsdagar och lördagar eftermiddag/kväll från Malmö via Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm och Uppsala och du ankommer nästa morgon till Östersund och därifrån går transferbuss till Storhogna Högfjällshotell, Vemdalsskalets Högfjällshotell och Ramundberget, fjällgården.

Återresan sker torsdagar och söndagar eftermiddag från fjällen, du når Uppsala och Stockholm före midnatt och resterande stationer senare under natten och morgonen.

 

Boende och aktiviteter - Ramundberget

Ramundberget ligger vid vägs ände och där är det nära till det mesta. Busshållplatsen är utanför gästservice och du bor i lägenheter. Ramundberget erbjuder cykling i egen cykelpark, längs stigar och i pumptrack. Du kan även vandra, paddla, golfa rida och fixa. För barnen väntar Mickelinas värld både på fjället och i dalen.

 

Boende och aktiviteter - Storhogna

Storhogna Högfjällshotell & Spa erbjuder hotellboende med frukostbuffé, 3-rättersmiddag, pool & bastu. Vandra eller cykla MTB på dagen, relaxa och njut av något gott på kvällen.

AGO i Vemdalen erbjuder stugor i Storhogna, tänk på att välja boende nära busshållplatsen vid Högfjällshotellet.

Nyfiken på fjällvandring? Då ska du boka in Vemdalens Fjällvandringshelg de första två helgerna i augusti.

 

Boende och aktiviteter - Vemdalsskalet

Boende i Vemdalsskalet kan du boka genom AGO i Vemdalen, Skistar Vemdalen och Vemdalsskalets Högfjällshotell. Tänk på att välja ett boende nära busshållplatsen, lift och butik. 

I Vemdalsskalet kan du ta Hovdeliften upp på fjället för att vandra.

Skistar Vemdalen har SkistarShop öppen där du kan hyra cykel och köpa utrustning. 

Nyfiken på fjällvandring? Då ska du boka in Vemdalens Fjällvandringshelg de första två helgerna i augusti.

Hur funkar det med nattåg till fjällen?

Att stiga på Snälltågets nattåg är starten fär ditt fjälläventyr. Du kan välja mellan olika komfortnivåer, men reser ni tillsammans är bästa upplevelsen att köpa en Egen kupé. Under kvällen kan ni umgås, spela spel och göra ett besök i vår restaurangvagn "Krogen".

 

Sittplats – det mest prisvärda

Du får en sittplats i en salongsvagn eller en kupé med plats för 6 personer.

 

Vilstol – för dig som reser själv

Du reser i en bekväm fåtölj som är bredare än vanlig sittplats och vi har glesat ut antalet bokade platser i vagnen för bättre komfort. Det ingår även kudde med örngott, filt och underlakan.

 

Egen kupé – för er som reser tillsammans

Du har en egen kupé för dig själv eller för dig och ditt sällskap för upp till sex personer. När du kommer ombord är kupén i sittläge och när det är läggdags ställer du och dina medresenärer om kupén till nattläge. I nattläge är det tre bäddar på vardera sidan av kupén. Kudde, örngott, lakan och täcke att bädda med finns i kupén. Till de övre bäddarna tar du dig med hjälp av en stege.

Egen kupé finns för er som ska resa på natten.

I samband med konsekvenserna av Corona-viruset spridning har vi tagit bort möjligheten att köpa bäddplats i delad kupé och hänvisar istället till Vilstol eller Egen kupé. Resenärer som har köpt bäddplats i delad kupé erbjuds möjlighet att byta till vilstol eller att mot tillägg uppgradera till Egen kupé.

 

Egen kupé Komfort – för den bekväme

Samma kupé som Egen kupé, men med skillnaden att kupén är i nattläge och du slipper bädda, bara att gå och lägga sig. På morgonen ingår det även frukost i restaurangvagnen.

Egen kupé komfort finns på sträckan Stockholm - Östersund.


Toalett

Toalett finns i vagnens vestibul oavsett komfortnivå.

 

Wi-Fi 

Det finns Wi-Fi i alla vagnar utom vår restaurangvagn. Tänk på att det är mycket långsammare än ett hemnätverk. Ladda ner filmer du vill titta på innan du stiger ombord.

 

Eluttag

Eluttag finns i alla vagnar. De är placerade på väggen, men det finns inte ett uttag till varje resenär. Effekten är begränsad till att ladda en mobiltelefon eller dator. Vissa vagnar har endast USB-uttag.

Finns det restaurangvagn?

Att njuta av något gott i vår restaurangvagn är en självklar del av fjällsemestern. Det är populärt att besöka vår "Krog på räls" och vi har därför infört bordsbokning. Du kan boka bord 2 månader före avresa på Snälltåget.se/minresa

Måste jag förboka frukost?

Börja dagen med en frukost i Krogen eller ta med en frukostpåse till kupén.

Frukostpåsen innehåller en dubbel ostfralla, frukt, juice och varm dryck (kaffe, varm choklad eller te).

Frukost i Krogen börjar vi med när restriktionerna släpper. Då gör du din egen ostfralla och njuter av frukosten på porslin och i glas - på så sätt minskar vi mängden engångsmaterial och du har njutit av en klimatsmartare frukost.

Förboka frukost så vet vi att du vill ha frukost! Du får en bättre start på dagen och vi slipper chansa på hur många som vill ha frukost, säga att tyvärr är det slut eller i värsta fall kasta mat.

Frukosten kostar 69 kr när du förbokar och 75 kr ombord.

Kan jag ta med husdjur på nattåget och transfern?

Det finns möjlighet att ta med husdjur i sittvagn, välj "djur tillåtet" i bokningen. Det är också möjligt att boka Egen kupé, men det kan endast bokas genom Snälltåget Kundtjänst.

På transfern kan du också ta med husdjur, dessa måste resa längst bak i bussen.

Hur mycket bagage kan jag ta med?

 Du får ta med dig följande handbagage ombord på tåget:

  • ett handbagage av maxmåttet 55x40x23 cm och
  • ett handbagage av maxmåttet 80x50x35 cm och
  • ett mindre personligt föremål, t ex handväska.

Bagaget placerar du i din kupé eller i bagageutrymmet i vagnarnas vestibuler.

I vår resgodsvagn kan du checka in större bagage, t ex tält och då är det även inlåst under hela resan. Pris 75 kr/kolli. Förboka i samband med biljettköp för 69 kr/kolli.

Kan jag ta med cykeln?

Kan jag ta med cykeln på tåget och transfern?

På denna avgång går det bra att checka in cykeln i vår resgodsvagn och även ta med den på bussen.

Cykeln ska vara emballerad så att det inte uppstår skador. Du behöver inte förboka utan checkar in på stationen där du stiger på. Pris 99 kr per tåg.

 

Kan jag boka om min biljett eller få den återbetald?

Snälltågets biljetter som köps på Snälltåget.se är ombokningsbara. Mot tillägg kan biljetten även vara återbetalningsbar.

Köper du en biljett samma dygn som du ska resa (Egen kupé sex dygn före avresa) är biljetten inte omboknings- eller återbetalningsbar.

Följande regler gäller för både för både ombokningsbara och återbetalningsbara biljetter. 

  • Sittplats, Vilstol och 1 klass skall avbokas eller ombokas senast 24 timmar före avresa.
  • Egen kupé och Egen kupé Komfort skall avbokas senast sju dygn före avresa.

Bokningsavgift (9-79 kr per biljett) återbetalas ej och ingår inte i ombokningsvärdet.  

Vid senare av- eller ombokning förlorar du hela biljettpriset. Ett tips är också att du kontrollerar villkoren i din hem- eller reseförsäkring samt den reseförsäkring som gäller när du betalar med Visa eller MasterCard.

Biljetter som köps genom SJ är inte möjliga att boka om, återbetala eller byta namn på resenärer.