Foto © Visit Linköping & Co

Snälltåget till Linköping – smidig resa med god mat ombord

Att resa med tåg till Linköping är ett bra beslut både för dig som resenär och klimatet. Snälltåget trafikerar sträckan Malmö – Stockholm dagligen och passerar därmed Linköping flera gånger varje dag. Ta tåget från exempelvis Stockholm eller Malmö till Linköping. Njut av en god måltid i vår trivsamma restaurangvagn Krogen, du som student bokar biljetten med vår schyssta studentrabatt. Våra biljetter är alltid ombokningsbara utifall att du ska behöva boka om din resa till Linköping.

Linköpings centralstation ligger centralt i stan vilket ofta gör det enkelt för dig att nå din slutdestination. Linköpings stadskärna blev 2018 utsedd till välförtjänt vinnare av det prestigefulla priset Årets Stadskärna. Med en kort promenad når du bland annat de flesta stora butikskedjorna, personliga specialbutiker och mängder av krogar och caféer.

 

Res med tåg från Stockholm till Linköping

Att resa med tåg från Stockholm till Linköping är ett enkelt och ofta billigt resealternativ. Det är dessutom det mest klimatsmarta alternativet för din resa. Resan från Stockholm till Linköping tar knappt två timmar. Våra tåg stannar normalt även i Södertälje och Norrköping. Snälltåget erbjuder minst två dagliga avgångar.

 

Till Linköping från Malmö

Reser du söderifrån har vi minst två dagliga avgångar från Malmö mot Linköping. Resan till Linköping tar ca 3 timmar (Från Malmö centralstation). Våra tåg stannar normalt även i Lund, Eslöv, Hässleholm, Alvesta och Nässjö.

Se webbokningen för aktuella tidtabeller.

 

Snälltåget till Linköping – en prisvärd resa  

Snälltåget erbjuder ett praktiskt och prisvärt sätt att resa. Vill du hitta en billig resa till Linköping? Boka din resa 2–3 veckor i förväg, och välj resdagar som inte är fredag eller söndag. Våra billigaste biljetter kostar från 149 kr enkel resa, dessa hittar du bara på de avgångar där det normalt är få som reser.

 

Res med rabatt

Snälltåget erbjuder rabatter för både seniorer (+60), studenter och för dig som reser tillsammans med någon.

Du som är student och har Mecenatkortet eller Studentkortet har möjlighet att boka resor med oss till ca 25% rabatt om du bokar via snälltåget.se. Rabattkoden hittar du på respektive hemsida.

Seniorer 60+ har ca 10% rabatt på sittplats om resan bokas via snälltåget.se. Se även Tillsammansbiljett nedan om ni reser två, ange då att en är vuxen så reser ni istället på tillsammansbiljetten.

50% rabatt för medföljande med Tillsammansbiljett

Om minst en vuxen reser får en medföljande vuxen, ungdom, student eller senior 50% rabatt på vuxenpriset.

 

Platsbokning på tåget

Det ingår alltid en bokad sittplats när du reser med Snälltåget till Linköping.

 

Res i egen kupé till Linköping

Vill du sitta ifred, eller kanske ha ett möte under tågresan? Boka egen kupé på Snälltåget! Du har en egen kupé för dig själv eller för dig och ditt sällskap. Kupén rymmer upp till sex personer. Biljetten till Egen kupé kan endast köpas här på Snälltåget.se.

 

Boka bord i vår restaurangvagn Krogen

I vår restaurangvagn Krogen äter du på riktigt porslin och dricker ur glas, precis som hemma. Det minskar användningen av engångsprodukter och ger dig som gäst en bättre upplevelse. Boka bord och njut av en god varmrätt signerad Tareq Taylor och maten é klar. Bordsbokningen och serveringen av öl och vin öppnar 11.00. Under din resa till Linköping har du gott om tid att i lugn och ro avnjuta en god måltid, och kanske ett glas vin? Boka bord i förväg så kan du vara säker på att få plats och slippa köa. 

Läs mer vad vi erbjuder i Krogen.

 

Fika på våra tåg

Vill du bara ta en fika? Handla i vår självservicekassa och ta med till din plats! Här hittar du kaffe, te, vatten, läsk, smörgåsar, bullar och godis. I självservicekassan betalar du med Visa eller MasterCard. 

 

Välj en klimatsmart resa

Tåg är det smartaste sättet att resa. Våra tåg körs på förnyelsebar el, främst från vattenkraft. Våra anslutande bussar rullar på fossilfritt bränsle (RME eller HVO). Snälltåget har moderna lok som är energieffektiva och dessutom återmatar energi när vi bromsar. När fler reser tillsammans i ett och samma tåg blir klimatavtrycket mindre.

I vår restaurangvagn serverar vi mat på porslin och dryck i glas för att minska engångsmaterial.

 

Tips inför din resa till Linköping

 • Linköping satsar på en grön och attraktiv stadsmiljö. Här har man satsat på gång- och cykelbanor och en snabb kollektivtrafik. Vid Linköpings resecentrum på Järnvägsgatan avgår de flesta bussar samt pendel- och fjärrtåg. Trafiken drivs av Östgötatrafiken, läs mer om biljetter här.
 • Precis som på många andra av Jernhusens stationer finns det möjlighet för barn att hälsa på hos Alfons Åberg och hans kompisar. Här finns möjlighet för barnen att leka och lära inför sin tågresa.
 • Besök friluftsmuseet Gamla Linköping. Här får ni följa med på en tidsresa 100 år tillbaka i tiden. Hela stadskvarteret andas sekelskiftet 1900 med allt från tidsenliga handelsbodar i charmiga trähus till sommarevenemang och konserter i den anrika miljön på Folkparksteatern. 
 • Runt omkring i Linköpings stadskärna finns restauranger med spännande smaker från världens alla hörn. På sommaren bubblar Stora Torget av uteserveringar och sorl sent in på småtimmarna.
 • Shoppingmöjligheterna i Linköping går inte heller av för hackor. Här finns stora gallerior med välkända märken, små lokala butiker, hantverk och närproducerat.
 • På tågstationen i Linköping finns bl.a Pressbyrån, toaletter, gratis wifi och förvaringsboxar. I anslutning finns också parkering för både bilar och cyklar.
 • Om du söker boende i Linköping hittar du mer info här.

 

6 anledningar att välja tåget till Linköping

 1. Tåget är det mest miljövänliga alternativet för din resa till Linköping
 2. Till skillnad från exempelvis flyget rullar tåget in i centrala stan
 3. Ät, plugga/jobba eller vila ombord på tåget så är du redo när tåget stannar
 4. Tåget till Linköping går snabbt och smidigt och du slipper incheckningar och transfer
 5. Med wifi ombord kan du koppla av med en serie eller kolla mail
 6. Att resa med tåg är ett prisvärt alternativ som ofta är billigare än andra resalternativ, särskilt med Snälltågets studentrabatter.

Välkommen att boka din resa till Linköping med oss!

 

Andra linjer

Tåg från Stockholm till Malmö.  

Tåg från Malmö till Stockholm.

Här hittar du våra övriga destinationer.