Vemdalen

Ta Snälltåget till Vemdalen

Välkommen ombord på våra tåg som går från Malmö via Stockholm till Vemdalen! Semesteräventyret börjar redan ombord där du kan koppla av i din kupé eller besöka vår restaurangvagn Krogen som erbjuder ett stort sortiment med allt från kvällsmiddag och fika till frukost. Du reser direkt från södra Sverige och vaknar upp i ett snörikt landskap - redo för en dag i backen!

Avgångar, stationer och transfer

Tidtabellen till Vemdalen är anpassad efter att du reser med bytesdag för boendet på torsdagar och söndagar. Under säsongen 2019/2020 kör vi under perioden 21 december 2019 - 12 april 2020. 

Tåget avgår från Malmö på onsdagar och lördagar och du kommer fram till Vemdalen torsdag respektive söndag morgon. Efter en frukost  är du redo för en hel dag i skidbacken, med mycket att se fram emot. Hemresan avgår på söndagseftermiddagen och tåget är åter i Stockholm sent torsdag eller söndag kväll och i Malmö fredag respektive måndag morgon.

På lördgagar och söndagar går direkt till/från Röjans station på Inlandsbanan och därifrån går transferbussar till Vemdalens tre skidområden - Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna. Bussresan tar från 15 minuter beroende på destination och är inkluderad i din tågresa.

På onsdagar och torsdagar är det byte i Östersund och därifrån går det transfer till respektive resmål, vilket innebär ca 1 timme längre busstransfer.

Köp tågresa med transfer till någon av Vemdalens olika resmål (transfertid från Röjan inom parentes):

 • Klövsjö skidområde, Hotell Klövsjö (ca 15 minuter) Buss mot Röjan avgår 15.00 Google Maps
 • Storhogna M (ca 25 minuter) Buss mot Röjan avgår 14.52 Google Maps
 • Storhogna Hotell (ca 25 minuter) Buss mot Röjan avgår 14.50 Google Maps
 • Vemdalsskalet, SkiStar Gästservice (ca 25-35 minuter) Buss mot Röjan avgår 14.40 Google Maps
 • Skalspasset, SkiStarshop (ca 35-40 minuter)  Buss mot Röjan avgår 14.30. Google Maps
 • Vemdalen by (ca 45-55 minuter) Buss mot Röjan avgår 14.2Google Maps
 • Björnrike, bussen angör två hållplatser två hållplatser, centrat och torget. Bussen mot Röjan avgår först från centrat 14.05 Google Maps och därefter torget 14.10 Google Maps

Restiden varierar något beroende på vilka resmål som transferbussen skall köra till och från. Du måste köpa resan till och från busshållplatsen för att få en plats på bussen/taxin. Har du bokat till eller från fel hållplats måste vi få information om det senast 2 arbetsdagar före resan för att kunna dimensionera och planera kapacitet för buss och taxi. Finns det ingen bokad från en viss hållplats kommer buss eller taxi inte att angöra hållplatsen.

Tänk på att välja ett boende som passar dig som reser med tåg, se mer under Destinationer lägst ner.

 

Slipp ta bilen på vintervägarna till fjällen – ta tåget till Vemdalen

Vill du slippa köra långt på snöklädda vägar i fjällen? Resan från södra eller mellersta Sverige till fjällen och Vemdalen med bil är både tidskrävande och energikrävande. Vägarna är snöklädda och isiga serpentiner. Dessutom är timmarna med dagsljus ganska begränsade. Minst en heldag går åt till resan.

Istället rekommenderar vi att åka tåg till Vemdalen för att kunna vila ut på resan och njuta av vägen dit. Eftersom du åker nattåg vinner du en hel dag i fjällen. Låt oss på Snälltåget ta hand om transporten medan du äter, sover och vilar ut – vilket gör att du kommer fram på morgonen, utvilad och redo för en heldag i backen!

Genom att resa med tåg sparar du dessutom på miljön. Tågresan är klimatsmart och gör ett mindre avtryck på miljön än om du reser med bil eller flyg.

 

Fler fördelar för dig som tar tåget till Vemdalen

Det ska löna sig att åka tåg. Destination Vemdalen vill ytterligare välkomna de som tar tåget till Vemdalen och gör det genom att du får ett välkomstbrev när du kliver på tåget. I välkomstbrevet får du både användbar information om Vemdalens vackra fjällvärld och ett antal generösa rabatter för din vistelse i Vemdalen.

Från vissa boenden och stugor i Vemdalen kan det vara en bit till närmsta matbutik. Detta ska dock inte ställa till problem för dem som lämnar bilen hemma och tar tåget till Vemdalen. Därför kan du få maten levererad direkt till stugan genom företaget Stugkoll Vemdalen, som levererar både matkassar och färskt bröd. Du fyller bara i en handlingslista så ser Stugkoll Vemdalen till att du har din mat när du behöver den, vilket ger dig mer tid till fjälläventyr.

 

Vemdalen - Sveriges tredje största skidort

Vemdalen erbjuder skidåkning för alla – från barnfamiljerna där de yngsta ska ta sina första stapplande steg på skidor, till äventyrarna som vill ha utmanande svarta pister. Alla skidbackar ligger på hög höjd och är mycket snösäkra.

I Vemdalen finns det tre huvudsakliga skidorter, alla med lite olika fokus:

Björnrike passar perfekt för barnfamiljer eller även lite äldre, hit kan hela familjen hänga med – även mor- och farföräldrarna. Det finns restauranger och boenden nära eller i backarna.

Klövsjö/Storhogna erbjuder både bra skidåkning och lite lyx med flottare boenden med span och finare mat. Du hittar utmanande svarta pister, fina längdspår, inomhusaktiviteter och breda backar med mjuk snö som passar barnen.

Vemdalsskalet har något för alla – pister för utförsåkarna, spår för längdskidor, nöje, shopping och moderna expressliftar.

Dessutom har alla orter i Vemdalen ingått i ett samarbete så att samma liftkort gäller på samtliga 55 nedfarter och 34 liftar. I Vemdalen får du alltså varierad åkning på bara ett liftkort. Och du tar dig mellan de olika skidorterna med bussen Snöpendeln.

 

Tågnära boenden i Vemdalen

När du reser med tåg är det viktigt att du väljer ett boende som inte är beroende av bil. Nedan tipsar vi om boende i Vemdalsskalet och Björnrike, där det är det kort gångavstånd till liftar och pister, ICA, SkiStarshop med skiduthyrning, Sportbutik – Concept store, reception med incheckning, transferbuss, skidbussen Snöpendeln, restauranger och nöje. 

Vemdalsskalet

 • Skalets torg
 • Sörgårdarna
 • Fallmoran
 • Hovde Hotell
 • Sport & Bagerihuset
 • Torglidret
 • Torghuset
 • Hovdebyn
 • Skalsbyn

Björnrike 

 • Björnbyn
 • Björnrike centrat
 • Bjärvenstugorna
 • Backenstugorna

Reser du till Klövsjö, Storhogna är det nära till boende och liftar/pistar, transferbuss och Snöpendeln, men det finns ingen butik i området och begränsat med restauranger.

Paketresa med tågresa, boende och SkiPass bokar du genom SkiStar.