Hallo Dresden!

Dresden är kultur helt enkelt. Överflödet och det praktfulla intrycket av alla kulturminnen är så överväldigande att besökaren nästan tappar andan. Att allt dessutom ligger inbäddat i ett underbart flodlandskap förhöjer naturligtvis hela upplevelsen.

Under sommaren, hösten och till vinterns julmarknader kör Snälltåget direkt till Dresden från Stockholm, Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta, Hässleholm, Eslöv, Lund, Malmö, København Ørestad och Høje Taastrup.

Avgångar 2024

Snälltåget kör direkt till Dresden följande avgångar under 2024.

Avgångar från Sverige

  • Fram till och med 1 november: Fredag
  • 🎄 Julmarknadsresor 27 november–11 december: Onsdag

Avgångar från Tyskland 

  • Fram till och med 3 november: Söndag
  • 🎄 Julmarknadsresor 1 december–15 december: Söndag

För information om tågresan och mer information om tågtider, klicka här.

Julmarknad i Dresden 🎄

Åk direkt med Snälltåget till julmarknad i Dresden! Dresdens julmarknad Striezelmarkt håller öppet 27 november till 24 december 2024 och anses vara den äldsta julmarknaden i Tyskland. Men det är inte bara dess rekordålder som lockar besökare, utan den har även andra egenskaper. Vad sägs om världens största ljusbåge, ett pariserhjul som bjuder på en fin utsikt över julmarknaden och ett dagligt program med kulturella julevenemang?

Tips på aktiviteter i Dresden

Av Anna W Thorbjörnsson & Marko T Wramén

Mysiga Dresden Neustadt – om du har tre timmar eller mer

Dresden har två stationer, Dresden-Neustadt Bahnhof och Hauptbahnhof. Hauptbahnhof är vacker men området runtomkring är inte jättekul. Är ditt besök i staden kort är det bättre att hoppa av i Neustadt. Här finns massor av kaféer, restauranger och konstkvarteret Kunsthofpassage Dresden att promenera runt i och på kvällarna är det här man hittar stadens roligaste nattliv. En ovanligt udda biergarten är Katys garage, inhyst i en gammal bilverkstad där mycket från den tiden fortfarande finns kvar. För den hungrige har man även grillat att ta med eller äta på plats. Bra fika med goda kakor hittar du på gulliga Café Oswalds.

Avstånd: 3–4 minuters promenad från stationen Dresden Neustadt Bahnhof

 

Bo bra på lägenhetshotell

Lägenhetshotellet Felix passar utmärkt för den som vill utforska staden mer och besöka både Neustadt och barockstaden Altstadt. Extra prisvärt för en familj då lägenheterna har flera bäddar och eget kök. Restaurangen som hör till hotellet är också mycket bra. Om solen tittar fram så missa inte hotellets roliga och mysiga takterrass med fin utsikt.

Felix im Lebendigen Haus, Kleine Brüdergasse 5

Avstånd: 10 minuter med spårvagn 11 från Dresden-Neustadt Bahnhof

 

Upptäck floden med gamla hjulångare

I Dresden har världens största och äldsta hjulångarflotta sin bas. Sächsische Dampfschiffahrts nio olika hjulångare (en del mer än 130 år gamla) tar dig med på korta såväl som längre utflykter på floden Elbe. Du kan köpa enkelbiljetter, tur/retur eller varför inte ett veckokort och båtluffa på floden? Norrut (nordöst) kan du till exempel besöka Meissen med sitt världsberömda porslin. Följer du istället med mot sydväst kan du till exempel kliva av i det vackra naturområdet saxiska Schweiz med höga klippor och fin vandring, eller vid fästningen Königstein som ligger högt uppe på en klippa.

Sächsische Dampfschiffahrt Terrassenufer

Avstånd: 12 minuter med spårvagn 3 från Dresden-Neustadt Bahnhof