Nattåg till Hamburg

Res med Snälltåget till Hamburg i norra Tyskland. Hamburg är en fascinerande stad vid floden Elbe. Med sin rika historia, imponerande arkitektur, och kulturella mångfald är Hamburg en plats som erbjuder något för alla. Hamburg är också en perfekt bytesstation för dig som ska vidare med tåg ut i Europa.

Hamburg är Tysklands näst största stad med många udda små butiker och många bra restauranger och barer att upptäcka. Staden är ett populärt resmål både för affärsresor och semesterfirare. Snälltågets nattåg tar dig direkt från Malmö via Danmark till Hamburg utan byten. Låt resan bli en del av er upplevelse. Att resa med tåg ger dig också tid att läsa en bok, umgås med ditt ressällskap eller jobb om så behövs. 

Avgångar 2024

Snälltåget kör följande avgångar under 2024.

Avgångar från Sverige

  • 31 mars–1 november: Måndag–fredag, söndag
  • 🎄 Julmarknadsresor 27 november–11 december: Onsdag

Avgångar från Tyskland 

  • 1 april–3 november: Måndag–fredag, söndag
  • 🎄 Julmarknadsresor 1 december–15 december: Söndag

För information om tågresan och mer information om tågtider, klicka här.

Att göra i Hamburg

Hamburg är en spännande stad att upptäcka. Ge dig ut på en upptäcktsfärd genom staden vid Elbe och utforska de vackraste sevärdheterna, delta i unika evenemang eller njut av läcker mat på stans restauranger och caféer. Stadens scen och nattliv är välkänd över hela världen och Hamburg är också en populär shoppingstad.

Det har aldrig varit så enkelt som nu att ta tåget till Hamburg. Snälltågets nattåg från Sverige ankommer tidigt på morgonen till Hamburg så du förlorar ingen tid och får hela dagen på dig att upptäcka Hamburg. Att resa till Hamburg från Sverige med tåg är ett bekvämt och miljövänligt alternativ.

Sevärdheter i Hamburg

Här har vi samlat tips och inspiration inför ditt besök i Hamburg. 

Speicherstadt

Sedan 2015 finns en del av Hamburg med på UNESCO:s världsarvslista. Det är stadsdelen Speicherstadt och Kontorhaus-distriktet med Chilehaus som kom med på listan. Världsarvet är centralt beläget i Hamburg, Speicherstadt består av gamla lagerbyggnader i rött tegel, husen är kända för sin arkitektur, som besökare kan du följa med på guidade turer i det gamla lagerområdet som idag fyllts av caféer, restauranger mm.

Beatlesguidning

Beatles bodde under en period i Hamburg och uppträdde på klubbar och barer innan de erövrade världen. Är du ett Beatlesfan kan vi varmt rekommendera att hänga med Stefani Hempel på en underhållande guidad tur i Beatles fotspår. Läs mer här.

Miniatur Wunderland

Som tågföretag kan vi självklart inte undvika att tipsa om världens största modelljärnvägsbana som finns i Hamburg. Det är en väldigt populär attraktion och vi vågar lova att barnasinnet väcks igen under ditt besök. Läs mer om modelljärnvägsmuséet.

Hamburgs rådhus

Rådhuset i Hamburg invigdes 1897, har 647 rum och står på över 4 000 ekpålar. I stark kontrast till den återhållsamma hanseatiska stilen är rådhuset anmärkningsvärt på grund av sin påkostade utsmyckade fasad, flankerad av totalt 20 statyer av kejsare. Guidade turer kan bokas.

Alstersjön

Sjön ligger centralt i Hamburg och är ett fint promenadstråk, sjön är omgiven av grönområden och stadsmiljö och det finns många hotell med utsikt över sjön. Vill du ta dig en tur på sjön finns både segelbåtar, kanoter, stand up-paddles, roddbåtar och trampbåtar att hyra. Det går också guidade turer på Alster.

Elbphilharmonie

Elbphilharmonie konsertsal öppnade i januari 2017: Hamburgs nya landmärke, och en av världens bästa konsertsalar. En skimrande glasbyggnad som idag rymmer en enastående konsertsal men också restaurang, hotell och inte minst PLAZA, en utsiktsplats 37 meter över havet med panoramautsikt över stan och hamnområdet. Här kan du läsa mer och boka biljetter inför ditt besök.