Snälltåget Stockholm–Malmö–Köpenhamn

– med landets mysigaste restaurang på räls  

Ta tåget från Stockholm till Malmö och Köpenhamn! Njut av en god måltid i vår trivsamma restaurangvagn "Krogen". Snälltåget har dagliga avgångar mellan Stockholm, Malmö och Köpenhamn. Behöver du boka om din resa är biljetterna alltid ombokningsbara fram till 24 timmar före avresa.

 

25% rabatt med Tillsammans-biljetten

Vuxna, seniorer 60+, ungdomar och studenter som reser tillsammans i prisnivå Sittplats får 25% rabatt på biljetten.

Upp till fyra barn under 16 år dessutom på upp till 80% rabatt på vuxenpriset, om bokningen innehåller minst en vuxen, senior 60+, ungdom och/eller student.

Biljetten går att avboka eller boka om fram till 24 timmar före avresa. Om ni ska lägga till, byta ut eller ta bort en resenär måste resan bokas om. Är priset högre vid när ni bokar om får ni betala mellanskillnad, är priset lägre får ni värdebevis som mellanskillnad.

Tillsammans-biljetten gäller endast när man reser i sittvagn.

PS. Glöm inte boka bord i restaurangen när ni bokar er resa! Vår restaurangvagn Krogen medföljer på sträckan Stockholm–Malmö och omvänt.

Ungdomsrabatt

Ungdomar 16–25 år har 20% rabatt på sittplats. Reser två eller fler ungdomar tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten. Den gäller också om en ungdom reser tillsammans med en vuxen, senior 60+ och/eller student.

Studentrabatt

Har du Studentkortet eller Mecenatkortet? Då får du 25% studentrabatt på sittplats.

Seniorrabatt 60+

Seniorer 60+ som reser ensamma har ca 20% rabatt på sittplats.

Reser två eller fler seniorer tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten som ger 25% rabatt. Den gäller också om en senior reser tillsammans med en vuxen, ungdom och/eller student.

 

Avgångar och tidtabeller

Snälltåget har dagliga avgångar mellan Köpenhamn, Malmö och Stockholm. Våra tåg stannar normalt även i Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta, Hässleholm, Eslöv och Lund. Se webbokningen för aktuella tidtabeller.

 

Snälltåget till Köpenhamn, Malmö och Stockholm – en prisvärd resa  

Snälltåget är ett prisvärt sätt att resa. Vill du resa till riktigt lågt pris? Boka din resa minst 2–3 veckor framåt i tiden, och välj resdagar som inte är fredag eller söndag! De billigaste biljetterna kostar från 149 kr enkel resa Stockholm–Malmö och från 299 kr enkel resa Stockholm–Köpenhamn, men den hittar du bara på de avgångar där det normalt är få som reser.

Kan jag boka om min resa eller få pengarna tillbaka?

Snälltågets biljetter är ombokningsbara. Mot tillägg kan biljetten även vara återbetalningsbar.

Köper du en biljett samma dygn som du ska resa (Egen kupé sex dygn före avresa) är biljetten inte omboknings- eller återbetalningsbar.

Följande regler gäller för både för både ombokningsbara och återbetalningsbara biljetter. 

  • Sittplats och 1 klass skall avbokas eller ombokas senast 24 timmar före avresa.
  • Egen kupé och Egen kupé Komfort skall avbokas senast sju dygn före avresa.

Bokningsavgift (9-79 kr per biljett) återbetalas ej och ingår inte i ombokningsvärdet.  

Vid senare av- eller ombokning förlorar du hela biljettpriset. Ett tips är också att du kontrollerar villkoren i din hem- eller reseförsäkring samt den reseförsäkring som gäller när du betalar med Visa eller MasterCard.

 

 

Platsbokning 

Den ingår alltid en bokad plats när du reser med Snälltåget. 

 

Boka bord i Krogen

Boka bord i vår mysiga restaurangvagn och njut av en god varmrätt signerad Tareq Taylor och Maten é klar. Bordsbokningen och serveringen av öl och vin öppnar 11.00. Krogen finns med i tåget mellan Stockholm och Malmö, då du har gott om tid att i lugn och ro avnjuta en god måltid, och kanske ett glas vin? Boka bord i förväg så kan du vara säker på att få plats!

Läs mer vad vi erbjuder i Krogen.

 

Fika på Snälltåget 

Vill du bara ta en fika? Handla i vår självservicekassa och ta med till din plats! Här hittar du kaffe, te, vatten, läsk, smörgåsar, bullar och godis. I självservicekassan betalar du med Visa eller MasterCard. Självservicekassan hittar du i vår restaurangvagn Krogen medföljer på sträckan Stockholm–Malmö och omvänt.

 

Egen kupé på tåget mellan Malmö och Stockholm 

Vill du sitta ifred, eller kanske ha ett möte under tågresan? Boka egen kupé på Snälltåget! Du har en egen kupé för dig själv eller för dig och ditt sällskap. Kupén rymmer upp till sex personer och är tillgänglig på vissa avgångar mellan Stockholm och Malmö.

 

Anslutande busstrafik

Snälltåget har egen anslutande busstrafik Alvesta–Växjö–Karlshamn–Ronneby–Karlskrona som vi kallar "Snälltåget på väg". Bussarna är utrustade med toalett, wi-fi och eluttag för din bekvämlighet. 

Varifrån går Snälltågets buss?

Karlskrona – bussen avgår från Kungsplan, hållplatsläge G.

Ronneby – bussen avgår från resecentrum, hållplatsläge E.

Karlshamn – bussen avgår från busshållplatsen Karlshamn Centrum Väst, läge A som ligger nere i centrum (alltså ej Järnvägsstationen) Google Maps 

Tingsryd bussen går från hållplats E

Växjö – bussen avgår från resecentrum, hållplatsläge X.

Alvesta – bussen går från hållplats D, vid Sjögatan, följ skyltning för ersättningstrafik, se karta.

En klimatsmart resa

Tåg är det smartaste sättet att resa. Våra tåg körs på förnyelsebar el, främst från vattenkraft. Våra anslutande bussar rullar på fossilfritt bränsle (RME eller HVO). Snälltåget har moderna lok som är energieffektiva och dessutom återmatar energi när vi bromsar. När fler reser tillsammans i ett och samma tåg blir klimatavtrycket mindre.

I vår restaurangvagn serverar vi mat på porslin och dryck i glas för att minska engångsmaterial.

Hur miljövänligt är tåget jämfört med andra transportmedel?

En tågresa för en person tur och retur med Snälltåget Malmö–Stockholm genererar 505 gram CO2 om vi utöver förbrukning även räknar med tillverkning och förluster i elnätet. Räknar vi bara elförbrukningen blir den 2 gram CO2.

Motsvarande för en flygresa är ca 156 000 gram (Källa: Klimatsmartsemester.se). Räknar vi bara förbrukningen av flygbränsle blir det ca 93 000 gram (Källa: SAS emission calculator A320NEO).

Motsvarande för en bilresa i en Volvo V60 Bensin är 55.170 gram per person räknat med 4 personer i bilen (Källa: Volvo)

Motsvarande för en bussresa med HVO är 3 269 gram. Drivs bussen på diesel blir det 29 424 gram (Källa: Energimyndigheten och Klimatsmart semester).