Res bekvämt med Snälltåget till Blekinge

Boka din resa till Blekinge med oss. Snälltågets dagliga avgångar från Stockholm tar dig till Karlshamn, Ronneby och Karlskrona i Blekinge. Välkommen att upptäcka Blekinges pärlor med Snälltåget!

Vi på Snälltåget är stolta att kunna erbjuda dagliga resor från exempelvis Stockholm eller Linköping till Blekinge. Res med tåget till Alvesta där vår anslutande buss tar dig den sista biten till Karlshamn, Ronneby eller Karlskrona. Våra biljetter är alltid ombokningsbara utifall att du ska behöva boka om din resa.

Våra bussar stannar centralt i respektive ort för att du enkelt ska kunna nå resans slutmål.

 

Restider till våra resmål i Blekinge

Nedan finner du restider från Stockholm men tågen stannar på fler orter, detta är för att ge er en uppfattning om restiderna.

Restid från Stockholm

 • Till Karlshamn: Ca 5 h 10 minuter
 • Till Ronneby: Ca 5 h 40 minuter
 • Till Karlskrona: Ca 6 h 05 minuter

 

Tåg och buss från Stockholm till Karlshamn, Ronneby och Karlskrona

Att resa med tåg från Stockholm till våra hållplatser i Blekinge är ett enkelt och ofta billigt resealternativ. Snälltåget erbjuder resan med ett byte till buss i Alvesta som sedan tar er den sista sträckan till ert slutmål i Blekinge. Våra anslutande bussar rullar på fossilfritt bränsle (RME eller HVO) vilket gör vårt erbjudande till ett klimatsmart alternativ. Våra tåg stannar normalt även i Södertälje, Norrköping, Linköping och Nässjö. Väl i Alvesta byter ni till Snälltågets egna anslutande buss som tar er till Blekinges pärlor. Snälltåget erbjuder minst två dagliga avgångar. Eftersom det är våra egna anslutningsbussar behöver ni aldrig vara oroliga att bussen hinner avgå.

 

Anslutande busstrafik

Snälltåget har egen anslutande busstrafik Nässjö–Jönköping och Alvesta–Växjö–Karlshamn–Ronneby–Karlskrona som vi kallar "Snälltåget på väg". Bussarna är utrustade med toalett, wifi och eluttag för din bekvämlighet. 

 

Varifrån går Snälltågets buss?

Alvesta – Den nya busshållplatsen vid Sjögatan hittar man enklast genom att följa skyltningen för ersättningstrafik. Du hittar en hänvisning till ny hållplats via Trafikinformation.

Karlshamn – bussen avgår från busshållplatsen Karlshamn Centrum Väst, läge A som ligger nere i centrum (alltså ej Järnvägsstationen) Google Maps 

Ronneby – bussen avgår från resecentrum, hållplatsläge E.

Karlskrona – bussen avgår från Kungsplan.

Se webbokningen för aktuella tidtabeller.

 

Snälltåget – ett prisvärt alternativ till Blekinge

Snälltåget erbjuder ett praktiskt och prisvärt sätt att resa. För lägsta möjliga pris rekommenderar vi att du bokar i god tid innan din resa samt väljer att resa på dagar som inte är våra mest populära (andra dagar än fredag och söndag).

 

Ungdomsrabatt

Ungdomar 16–25 år som reser ensamma får 20% rabatt på sittplats.

Reser två eller fler ungdomar tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten som ger 25% rabatt. Den gäller också om en ungdom reser tillsammans med en vuxen, senior 60+ och/eller student.

 

Studentrabatt

Har du Studentkortet eller Mecenatkortet? Då får du 25% studentrabatt på sittplats.

 

Seniorrabatt 60+

Seniorer 60+ som reser ensamma har ca 20% rabatt på sittplats.

Reser två eller fler seniorer tillsammans gäller istället Tillsammans-biljetten som ger 25% rabatt. Den gäller också om en senior reser tillsammans med en vuxen, ungdom och/eller student.

 

Platsbokning på tåget

Det ingår alltid en bokad sittplats när du reser med Snälltåget till Blekinge. 

 

Boka egen kupé på tåget

Vill du sitta ifred, eller kanske ha ett möte under tågresan? Boka egen kupé på Snälltåget! Du har en egen kupé för dig själv eller för dig och ditt sällskap. Kupén rymmer upp till sex personer.

 

Boka bord i vår restaurangvagn Krogen

Under din tågresa rekommenderar vi att du unnar dig något gott att äta och dricka i vår restaurangvagn. I Krogen äter du på riktigt porslin och dricker ur glas, hemtrevligt och bra för planeten. Boka bord och njut av en god varmrätt signerad av tv-kocken Tareq Taylor och maten é klar. Bordsbokningen och serveringen av öl och vin öppnar 11.00. Boka bord i förväg så kan du vara säker på att få plats och slippa köa. 

Läs mer vad vi erbjuder i Krogen.

 

Fika på Snälltåget

Är du bara sugen på en fika finns det ett bra urval i vår självservicekassa, fika tar du med till din sittplats. Vi erbjuder bland annat kaffe, te, vatten, läsk, smörgåsar, bullar och godis. I självservicekassan betalar du med Visa eller MasterCard. 

 

Res klimatsmart hela vägen till Blekinge

När många människor reser tillsammans minskar klimatpåverkan per resenär. Att resa med våra tåg är ett bra beslut för planeten då klimatpåverkan är liten. Våra tåg körs på förnyelsebar el, främst från vattenkraft. Våra anslutande bussar till Blekinge rullar på fossilfritt bränsle (RME eller HVO). Snälltåget har moderna lok som är energieffektiva och dessutom återmatar energi när vi bromsar.

 

Mer om våra resmål i Blekinge

 • Blekinge är ett av Sveriges minsta landskap och är bland annat känt för sin vackra skärgård och fina natur.
 • Örlogsstaden Karlskrona utsågs av Unesco till världsarv 1998. Här väntar en mysig stad som en gång i tiden var Sveriges tredje största. Här har Kungsholms fort och Drottningsskärs kastell bevakat inloppet i över 300 år.
 • Karlshamn är den pittoreska hamnstaden varifrån Karl-Oscar och Kristina följde sina drömmar när de besteg båten till Amerika. Njut av naturupplevelser på land och till sjös. Läs mer om Karlshamn.
 • Strosa längs med Ronnebyån, ta en båttur eller njut av någon av vandringslederna som ingår i Ronnebyslingor. Längs med lederna finns informationstavlor och fler av slingorna är tillgänglighetsanpassade. Läs mer om Ronnebyslingor.
 • För mer turistinformation om Blekinge besök gärna Visit Blekinge där du hittar aktuella evenemang, boende och lokala smakupplevelser. Läs mer här.
 • I vanlig ordning vill vi på Snälltåget även slå ett slag för kollektivt resande. I Blekinge reser du enkelt mellan landskapets olika byar och städer med buss. Läs mer på Blekingetrafiken.

 

Därför ska du välja Snälltåget till Blekinge

 1. Vår resa som kombinerar tåg till Alvesta och buss vidare till Blekinge är det mest miljövänliga alternativet för din resa.
 2. Ät, plugga/jobba eller vila ombord på tåget så är du redo när tåget stannar i Alvesta där anslutningsbuss tar dig den sista korta biten till Karlshamn, Ronneby eller Karlskrona.
 3. Att resa med tåg och buss går snabbt och smidigt och du slipper incheckning av bagage
 4. Med wifi ombord på både tåg och buss kan du koppla av med en serie eller kolla mail
 5. Att resa med Snälltåget är ett prisvärt alternativ som ofta är billigare än andra resalternativ, särskilt med våra förmånliga rabatter som du kan läsa mer om ovan.

Vi hoppas vi får se dig ombord på våra tåg snart!

 

Andra linjer

Tåg till Malmö.  

Tåg till Lund

Tåg till Stockholm.

Här hittar du våra övriga destinationer.

Foto: Per Pixl perpixl.se