Biljettregler för "Tyskland Special"

Snälltåget kan erbjuda en rabatterad biljett när du reser vidare i Tyskland med DB i kombination med Snälltågets nattåg Malmö - Berlin. Nedan hittar du de särskilda villkor som gäller för biljetten.

 

Biljetten

Du får biljetten som en PDF-fil som du skriver ut eller visar upp i din telefon eller surfplatta.

I Tyskland tillämpas ett system där biljetterna separeras i en färdbiljett och en platsbiljett (reservation). 

Färdbiljetten gäller för resa med DBs avgångar i Tyskland. Färdbiljetten saknar information om tågtider och har en giltighet i flera dagar.

Platsbiljetten är endast en reservation av sittplatser för det aktuella tåget. När du bokar genom Snälltåget ingår alltid platsbiljett på de avgångar som det går att boka plats på. 

Information om tågtider och byten finns i bokningsbekräftelsen, där finns även tågtiderna för de avgångar som saknar möjlighet till platsbokning. 

Familjeerbjudande

På tyska sträckan med DB finns ett generöst familjeerbjudande som innebär att två barn under 15 år medföljer en betalande vuxen utan kostnad för färdbiljett (barnen betalar endast för platsbiljett). Ni får automatiskt rätt rabatt på tyska sträckan när ni fyller i barnens ålder i webbokningen.

Ombokning och återköp

För Snälltågets del av resan gäller Snälltågets ordinarie omboknings och återköpsregler. 

För den tyska sträckan med DB gäller att biljetten som du köper är inte möjlig att byta, ändra eller återköpa. 

Om du blir sjuk kan du få återbetalning av din resa om den avbokas före avgång. För återbetalning krävs att du skickar in ett läkarintyg till Snälltågets Kundtjänst. 

Tips! Om du betalar med Visa eller MasterCard ingår oftast en reseförsäkring. Kontakta din bank för närmare villkor. De flesta reseförsäkringar kräver att du avbokar din resa före avgång. Kontakta Kundtjänst för avbokning.

 

Om du missar din anslutning 

Biljetten med Snälltåget respektive DB räknas som två olika resor rent juridiskt. När du köpt biljetten för sträckan med DB och Snälltåget via Snälltåget gäller följande:

Missar du din anslutning från Snälltåget till DB i Hamburg eller Berlin så gäller din biljett på nästa avgång, även utan platsbiljett. Det kan vara svårt att boka plats samma dag, då DB begränsar antalet bokningsbara platser samma dag, men hör av dig till Kundtjänst för hjälp med ombokning så gör vi ett försök. Vi ersätter dig inte för kostnaden för nya platsbiljetter om du köper dessa på plats i Tyskland. Var Snälltåget mer än 60 minuter till Hamburg eller Berlin kan du dock ansöka om ersättning för försening på den sträcka som trafikeras av Snälltåget.

Riskera du att missa din anslutning till Snälltågets nattåg i Berlin eller Hamburg ska du i första hand kontakta tågpersonalen ombord på tåget. Missar du din anslutning så måste du själv lösa hemresan på annat sätt. Finns det möjlighet att resa med Snälltåget nästa kväll från Berlin försöker vi naturligtvis ordna det åt er, men övernattningen i Berlin får ni stå för själva. Sker inte hemresan med Snälltåget kommer vi att återbetala till dig det belopp du betalt för resan med Snälltåget, men vi ersätter dig inte för extra utgifter utöver detta. Ta bilder eller skärmdump på förseningen eller nya biljetter och skicka detta direkt efter att ni missat tåget till och begär återbetalning via mail på snalltaget@snalltaget.se. Var det försenade tåget med DB försenat med mer än 60 minuter kan du också ansöka om ersättning för försening på den sträcka som trafikeras av DB.