Biljettregler för "Tyskland Special"

Snälltåget kan erbjuda en rabatterad biljett när du reser vidare i Tyskland med DB i kombination med Snälltågets nattåg Malmö - Berlin. Nedan hittar du de särskilda villkor som gäller för biljetten.


Biljetten

Du får biljetten som en PDF-fil som du skriver ut eller visar upp i din telefon eller surfplatta.

I Tyskland tillämpas ett system där biljetterna separeras i en färdbiljett och en platsbiljett (reservation). 

Färdbiljetten gäller för resa med DBs avgångar i Tyskland. Färdbiljetten saknar information om tågtider och har en giltighet i flera dagar.

Platsbiljetten är endast en reservation av sittplatser för det aktuella tåget. När du bokar genom Snälltåget ingår alltid platsbiljett på de avgångar som det går att boka plats på. 

Information om tågtider och byten finns i bokningsbekräftelsen, där finns även tågtiderna för de avgångar som saknar möjlighet till platsbokning. 

Familjeerbjudande

På tyska sträckan med DB finns ett generöst familjeerbjudande som innebär att två barn under 15 år medföljer en betalande vuxen utan kostnad för färdbiljett (barnen betalar endast för platsbiljett). Ni får automatiskt rätt rabatt på tyska sträckan när ni fyller i barnens ålder i webbokningen.

Ombokning och återköp

För Snälltågets del av resan gäller Snälltågets ordinarie omboknings och återköpsregler. 

För den tyska sträckan med DB gäller att biljetten som du köper är inte möjlig att byta, ändra eller återköpa. 

Om du blir sjuk kan du få återbetalning av din resa om den avbokas före avgång. För återbetalning krävs att du skickar in ett läkarintyg till Snälltågets Kundtjänst. 

Tips! Om du betalar med Visa eller MasterCard ingår oftast en reseförsäkring. Kontakta din bank för närmare villkor. De flesta reseförsäkringar kräver att du avbokar din resa före avgång. Kontakta Kundtjänst för avbokning.