Snälltåget Stockholm-Malmö — med landets mysigaste restaurang på räls  

 

Ta tåget från Stockholm till Malmö! Njut av en god måltid i vår trivsamma restaurangvagn "Krogen". Snälltåget har dagliga avgångar mellan Stockholm och Malmö. Behöver du boka om din resa är biljetterna alltid ombokningsbara fram till 24 timmar före avresa.

 

Tillsammansbiljett - 50% rabatt för medföljande

Om minst en vuxen reser får en medföljande vuxen, ungdom, student eller senior 50% rabatt på vuxenpriset för resa i prisnivå Sittplats. Upp till fyra barn under 16 år reser dessutom till 80% rabatt på vuxenpriset.

Tänk på att bokningen måste innehålla en vuxen. Biljetten går att avboka eller boka om fram till 24 timmar före avresa. Om ni ska lägga till, byta ut eller ta bort en resenär måste resan bokas om. Är priset högre vid när ni bokar om får ni betala mellanskillnad, är priset lägre får ni värdebevis som mellanskillnad.

Tillsammansbiljetten går endast att boka på Snälltåget.se och gäller endast när man reser i sittvagn.

PS. Glöm inte boka bord i restaurangen när ni bokar er resa.

 

Avgångar och tidtabeller

Snälltåget har minst två dagliga avgångar mellan Malmö och Stockholm. Våra tåg stannar normalt även i Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta, Hässleholm, Eslöv och Lund. Se webbokningen för aktuella tidtabeller.

 

Snälltåget till Malmö/Stockholm — en prisvärd resa  

Snälltåget är ett prisvärt sätt att resa. Vill du resa till riktigt lågt pris? Boka din resa minst 2–3 veckor framåt i tiden, och välj resdagar som inte är fredag eller söndag! De billigaste biljetterna kostar från 149 kr enkel resa, men den hittar du bara på de avgångar där det normalt är få som reser.

 

Platsbokning 

Den ingår alltid en bokad plats när du reser med Snälltåget. 

 

Boka bord i Krogen

Boka bord i vår mysiga restaurangvagn och njut av en god varmrätt signerad Tareq Taylor och maten é klar. Bordsbokningen och serveringen av öl och vin öppnar 11.00. På vägen mellan Stockholm och Malmö har du gott om tid att i lugn och ro avnjuta en god måltid, och kanske ett glas vin? Boka bord i förväg så kan du vara säker på att få plats!

Läs mer vad vi erbjuder i Krogen.

Fika på Snälltåget 

Vill du bara ta en fika? Handla i vår självservicekassa och ta med till din plats! Här hittar du kaffe, te, vatten, läsk, smörgåsar, sallader, bullar och godis. I självservicekassan betalar du med Visa eller MasterCard. 

 

Studentrabatt - extra förmånligt på Snälltåget.se

Har du Studentkortet eller Mecenatkortet? Då får du ca 25% studentrabatt på sittplats om du bokar resan på Snälltåget.se. Rabattkoden hittar du på respektive korts hemsida.

 

Seniorrabatt 60+

Seniorer 60+ har ca 10% rabatt på sittplats om resan bokas på Snälltåget.se Reser ni två Seniorer - ange då att en är vuxen så reser ni istället på tillsammansbiljetten.

 

Anslutande busstrafik

Snälltåget har egen anslutande busstrafik Nässjö–Jönköping och Alvesta–Växjö–Karlshamn–Ronneby–Karlskrona som vi kallar "Snälltåget på väg". Bussarna är utrustade med toalett, wi-fi och eluttag för din bekvämlighet. 

Till Jönköping och Växjö finns det normalt en anslutande buss till varje avgång och till Blekinge en gång per dag. Från 2 maj 2022 utökar vi trafiken till Blekinge till två avgångar per dag!

 

Egen kupé på tåget mellan Malmö och Stockholm 

Under hösten kan du åter boka egen kupé på Snälltåget mellan Malmö och Stockholm. Biljetterna till dessa avgångar öppnar först i aguusti.

 

Varifrån går Snälltågets buss?

Alvesta – bussen går från järnvägsstationen, utanför stationshuset, hållplats C.

Jönköping – bussen går från resecentrum, se informationstavlor för att se vilken gate bussen går från.

Karlshamn – bussen avgår från busshållplatsen Karlshamn Centrum Väst, läge A som ligger nere i centrum (alltså ej Järnvägsstationen) Google maps 

Karlskrona – bussen avgår från Kungsplan, hållplatsläge G.

Nässjö – bussen avgår från hållplats K.

Ronneby – bussen avgår från resecentrum, hållplatsläge E.

Växjö – bussen avgår från resecentrum, hållplatsläge X.

En klimatsmart resa

Tåg är det smartaste sättet att resa. Våra tåg körs på förnyelsebar el, främst från vattenkraft. Våra anslutande bussar rullar på fossilfritt bränsle (RME eller HVO). Snälltåget har moderna lok som är energieffektiva och dessutom återmatar energi när vi bromsar. När fler reser tillsammans i ett och samma tåg blir klimatavtrycket mindre.

I vår restaurangvagn serverar vi mat på porslin och dryck i glas för att minska engångsmaterial.

Hur miljövänligt är tåget jämfört med andra transportmedel?

En tågresa för en person tur och retur med Snälltåget Malmö - Stockholm genererar 505 gram CO2 om vi utöver förbrukning även räknar med tillverkning och förluster i elnätet. Räknar vi bara elförbrukningen blir den 2 gram CO2.

Motsvarande för en flygresa är ca 156 000 gram (Källa: Klimatsmartsemester.se). Räknar vi bara förbrukningen av flygbränsle blir det ca 93 000 gram (Källa: SAS emission calculator A320NEO).

Motsvarande för en bilresa i en Volvo V60 Bensin är 55.170 gram per person räknat med 4 personer i bilen (Källa: Volvo)

Motsvarande för en bussresa med HVO är 3 269 gram. Drivs bussen på diesel blir det 29 424 gram (Källa: Energimyndigheten och Klimatsmart semester).

Kan jag boka om min resa eller få pengarna tillbaka?

Snälltågets biljetter som köps på Snälltåget.se är ombokningsbara. Mot tillägg kan biljetten även vara återbetalningsbar.

Köper du en biljett samma dygn som du ska resa (Egen kupé sex dygn före avresa) är biljetten inte omboknings- eller återbetalningsbar.

Följande regler gäller för både för både ombokningsbara och återbetalningsbara biljetter. 

  • Sittplats, Vilstol och 1 klass skall avbokas eller ombokas senast 24 timmar före avresa.
  • Egen kupé och Egen kupé Komfort skall avbokas senast sju dygn före avresa.

Bokningsavgift (9-79 kr per biljett) återbetalas ej och ingår inte i ombokningsvärdet.  

Vid senare av- eller ombokning förlorar du hela biljettpriset. Ett tips är också att du kontrollerar villkoren i din hem- eller reseförsäkring samt den reseförsäkring som gäller när du betalar med Visa eller MasterCard.

Biljetter som köps genom SJ och andra återförsäljare är inte möjliga att boka om eller byta namn på resenärer. Har du betalt extra för att biljetten ska vara återbetalningsbar kan den dock återbetalas om du avbokar den före de tider som anges ovan.