Godaste resan mellan Skåne och Stockholm!

Ta med kompisarna eller familjen på en resa med Snälltåget mellan Skåne och Stockholm. Köper du din biljett på Snälltåget.se kan du också välja plats och du får bästa pris.  På alla våra avgångar mellan Malmö och Stockholm kan du njuta av något gott i vår restaurangvagn Krogen.

 

Avgångar och tidtabeller

Snälltåget har minst två dagliga avgångar mellan Malmö och Stockholm. Våra tåg stannar normalt även i Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta, Hässleholm, Eslöv och Lund. Se webbokningen för aktuella tidtabeller.

 

Priser

Snälltågets priser baserar sig på efterfrågan och i vår webbokning markerar vi de lägsta priserna när du söker förbindelser mellan Skåne och Stockholm. Vill du resa riktigt prisvärt är vårt tips att boka din resa 2–3 veckor framåt i tiden och undvika att resa fredagar och söndagar. Bestämmer du dig sent och reser dagar då många andra vill resa blir din resa dyrare.

Billigaste resan vi erbjuder är från 149 kr enkel resa, men den hittar du bara på de avgångar där det normalt är få som reser.

 

Platsbokning 

Den ingår alltid en bokad plats när du reser med Snälltåget. När du reser ensam med Snälltåget under pandemin lämnar vi alltid platsen bredvid dig tom så att du kan hålla avstånd till andra resenärer. Vi säljer också platser i kupéer och då sitter 3 personer i varje kupé mot normalt 6 personer. I vår platskarta kan du välja plats när du bokar på Snälltåget.se, men du kan inte välja färdriktning.

 

Tillsammansbiljett - 50% rabatt för medföljande

Välj prisnivå Sittplats Tillsammans på Snälltåget.se kommer ni att få platser tillsammans och kan hålla avstånd till andra resesällskap. Om minst en vuxen reser får en medföljande vuxen, ungdom, student eller senior 50% rabatt på vuxenpriset. Detta gäller endast vid bokning på Snälltåget.se och antalet platser är begränsade. Går inte att kombinera med resor med djurplatser.

 

Studentrabatt - extra förmånligt på Snälltåget.se

Har du Studentkortet eller Mecenatkortet? Då får du ca 25% studentrabatt på sittplats om du bokar resan på Snälltåget.se. Rabattkoden hittar du på respektive korts hemsida.

 

Seniorrabatt 60+

Seniorer 60+ har ca 10% rabatt på sittplats om resan bokas på Snälltåget.se Reser ni två Seniorer - ange då att en är vuxen så reser ni istället på tillsammansbiljetten.

 

Egen kupé

Du kan boka en egen kupé med plats för upp till 6 personer på vissa av våra avgångar fram till 4 Juli 2021 (återkommer sedan igen i september).  Egen kupé finns på följande avgångar:

  • Från Malmö torsdag, fredag och söndag 12.19 och lördagar 07.19
  • Från Stockholm måndag, fredag och söndag 12.25 och lördagar 07.35.

Biljetten till Egen kupé kan endast köpas på Snälltåget.se

 

 

Anslutande busstrafik

Snälltåget har egen anslutande busstrafik Nässjö–Jönköping och Alvesta–Växjö–Karlshamn–Ronneby–Karlskrona som vi kallar "Snälltåget på väg". Bussarna är utrustade med toalett, wi-fi och eluttag för din bekvämlighet. 

Varifrån går Snälltågets buss?

Alvesta – bussen går från järnvägsstationen, utanför stationshuset, hållplats C.

Jönköping – bussen går från resecentrum, se informationstavlor för att se vilken gate bussen går från.

Karlshamn – bussen avgår från busshållplatsen Karlshamn Centrum Väst, läge A som ligger nere i centrum (alltså ej Järnvägsstationen) Google maps 

Karlskrona – bussen avgår från Kungsplan, hållplatsläge G.

Nässjö – bussen avgår från hållplats K.

Ronneby – bussen avgår från resecentrum, hållplatsläge E.

Växjö – bussen avgår från resecentrum, hållplatsläge X.

Boka bord i Krogen

Boka bord och och bli serverad en god varmrätt från Tareq Taylor och maten é klar. Bordsbokningen och serveringen av öl och vin öppnar 11.00. Boka bord i förväg så hjälps vi åt att hålla avstånd och undviker onödiga köer.

Vill du bara ta en fika köper du i vår självservicekassa och tar med till din plats ute i tåget. Här hittar du kaffe, te, vatten, läsk, smörgåsar, sallader, fikabröd eller godis. Du skannar själv och betalar med Visa eller MasterCard.

Läs mer vad vi erbjuder i Krogen.


En klimatsmart resa

Tåg är det smartaste sättet att resa. Våra tåg körs på förnyelsebar el, främst från vattenkraft. Våra anslutande bussar rullar på fossilfritt bränsle (RME eller HVO). Snälltåget har moderna lok som är energieffektiva och dessutom återmatar energi när vi bromsar. När fler reser tillsammans i ett och samma tåg blir klimatavtrycket mindre.

I vår restaurangvagn serverar vi mat på porslin och dryck i glas för att minska engångsmaterial.

Hur miljövänligt är tåget jämfört med andra transportmedel?

En tågresa för en person tur och retur med Snälltåget Malmö - Stockholm genererar 505 gram CO2 om vi utöver förbrukning även räknar med tillverkning och förluster i elnätet. Räknar vi bara elförbrukningen blir den 2 gram CO2.

Motsvarande för en flygresa är ca 156 000 gram (Källa: Klimatsmartsemester.se). Räknar vi bara förbrukningen av flygbränsle blir det ca 93 000 gram (Källa: SAS emission calculator A320NEO).

Motsvarande för en bilresa i en Volvo V60 Bensin är 55.170 gram per person räknat med 4 personer i bilen (Källa: Volvo)

Motsvarande för en bussresa med HVO är 3 269 gram. Drivs bussen på diesel blir det 29 424 gram (Källa: Energimyndigheten och Klimatsmart semester).

Kan jag boka om min resa eller få pengarna tillbaka?

Snälltågets biljetter som köps på Snälltåget.se är ombokningsbara. Mot tillägg kan biljetten även vara återbetalningsbar.

Köper du en biljett samma dygn som du ska resa (Egen kupé sex dygn före avresa) är biljetten inte omboknings- eller återbetalningsbar.

Följande regler gäller för både för både ombokningsbara och återbetalningsbara biljetter. 

  • Sittplats, Vilstol och 1 klass skall avbokas eller ombokas senast 24 timmar före avresa.
  • Egen kupé och Egen kupé Komfort skall avbokas senast sju dygn före avresa.

Bokningsavgift (9-79 kr per biljett) återbetalas ej och ingår inte i ombokningsvärdet.  

Vid senare av- eller ombokning förlorar du hela biljettpriset. Ett tips är också att du kontrollerar villkoren i din hem- eller reseförsäkring samt den reseförsäkring som gäller när du betalar med Visa eller MasterCard.

Biljetter som köps genom SJ är inte möjliga att boka om, återbetala eller byta namn på resenärer. 

 

Att resa under pandemin

När du reser ensam med Snälltåget lämnar vi alltid platsen bredvid dig tom så att du kan hålla avstånd till andra resenärer.
 
Reser ni tillsammans kommer ni att få platser tillsammans och kan samtidigt hålla avstånd till andra sällskap.