Ta Snälltåget till Åre & Jämtlandsfjällen

​Välkommen ombord på våra tåg som går från Malmö via Stockholm till Åre och Jämtlandsfjällen! Semesteräventyret börjar redan ombord där du kan koppla av i din kupé eller besöka vår restaurangvagn Krogen som erbjuder ett stort sortiment med allt från kvällsmiddag och fika till frukost. Du reser direkt från södra Sverige och vaknar upp i ett snörikt landskap - redo för en dag i backen!

Avgångar och stationer

Snälltåget avgår från Malmö onsdag och lördag eftermiddag/kväll och går via Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm och Uppsala och ankommer till fjällen nästa morgon. Vi kör till Jämtland under perioden 16 december 2020 - 2 maj 2021. Avgångarna är anpassade till de större bytesdagarna för boendet i Åre - torsdag och söndag.

Hemresan sker på eftermiddagen torsdag och söndag, du kommer fram till Uppsala och Stockholm på kvällen och under natten stannar vi till i Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta för att sedan komma fram på morgonen i Hässleholm, Lund och Malmö.

Under stora delar av säsongen kör vi extratåg (tåg 3904/3905) från Skåne (Malmö, Lund och Hässleholm) direkt till Åre och Duved och åter.

Aktuella tågtider och priser hittar du i webbokningen.

Bokningsläge 25 oktober

Avgångarna till Åre är slutsålda vad gäller egen kupé 13/2 och 20/2. Plats finns till Vemdalen och Ramundberget dessa datum. Det går även att resa till Borgafjäll, Hemavan Tärnaby och Kittelfjäll onsdagarna 17/2 och 24/2.

Våra fjälldestinationer

Storstadspuls i Åre, familjevecka i Vemdalen eller turskidor i Jämtlandstriangeln – vi har många valmöjligheter.

Åre

En av världens bästa skidorter – stig av tåget mitt i byn med närhet till backar och Åres pulserande nöjesliv. Vi kör till Åre under hela säsongen 16 december 2020 – 2 maj 2021.

Läs mer om Åre

Jämtlandstriangeln, Storulvån och Storlien

Snälltåget kör till Enafors och Storlien under perioden 24 februari–25 april 2021. I Enafors finns det transferbuss till Storulvån, som är vanlig utgångspunkt för Jämtlandstriangeln (Storulvån–Blåhammaren–Sylarna–Storulvån). Du kan köpa biljett hela vägen till Storulvåns Fjällstation här på Snälltåget.se

Läs mer om Jämtlandstriangeln, Storulvån och Storlien

Edsåsdalen och Vålådalen

I samarbete med Edsåsdalen och Vålådalens Fjällstation erbjuder vi transfer från och till Undersåker station under perioden 16 december 2020–25 april 2021. Boka hela resan på Snälltåget.se till Vålådalen eller Edsåsdalen.

Läs mer om Edsåsdalen och Vålådalen

Vemdalen

Vemdalen erbjuder skidåkning för alla – men är också destinationen som ger dig som tågresenär extra fördelar. Till Vemdalen kör vi under under perioden 16 december 2020 – 25 april 2021.  

Läs mer om Vemdalen

Nyhet! Ramundberget 

I samarbete med Ramundberget kan vi nu erbjuda transfer från Röjans station. Vi kör till Ramundberget och under perioden 20 december 2020 - 11 april 2021. Vecka 2-6 erbjuder vi även transfer från och till Östersund på torsdagar, vilket gör att du kan åka på kortvecka eller weekend till Ramundberget.

Läs mer om Ramundberget 

Nyhet! Södra Lapplandsfjällen

I samarbete med Inlandsbanan och fjälldestinationer i södra Lapplandsfjällen kan vi erbjuda resor till Hemavan Tärnaby, Kittelfjäll och Borgafjäll med avresa 17/2 och 24/2. 

Läs mer om södra Lapplandsfjällen

Tillsammans - vår nya biljett!

Biljetten för familjer eller sällskap som kan och vill resa tillsammans på vår linje Malmö - Stockholm.  Ange rabattkoden TILLSAMMANS i webbokningen så får medföljande vuxen, ungdom och senior 50% rabatt på vuxenpriset. Ni får då platser intill varandra, men det finns samtidigt möjlighet att hålla avstånd till andra resesällskap.

Bokningen Malmö - Stockholm är öppen t o m 2021-01-10.