Välkommen ombord!

Vi hoppas att du ska trivas ombord på Snälltåget. Våra vagnar är av lite äldre modell men inte utan charm. Vi har utrustat dem med eluttag och gratis wifi så att du har något att göra under resan. I vår restaurangvagn, som vi kallar för Krogen, kan du njuta av varm mat, kall dryck eller en kopp kaffe. Undrar du över något så finns vår personal ombord för att hjälpa dig.

 

Innan du kliver ombord på Snälltåget

Alla vagnar är tydligt märkta med ett vagnsnummer. Du hittar ditt vagnsnummer på din biljett. På stationen ser du i plattformskylten i vilken ordning vagnarna går så att du kan ställa dig på rätt plats innan tåget rullar in på stationen.

 

 tåg Vagnarna

Snälltågets avgångar mellan Malmö och Stockholm har sittplatser med två olika komfortnivåer (Sittplats eller Sittplats Komfort) och en restaurangvagn som vi kallar Krogen. Du kan välja att resa i salong eller i kupé. På våra nattåg erbjuder vi bäddplatser och på vissa sträckor även sittplatser i 2:a klass. I varje vagnsände finns i regel plats för större bagage och där hittar du även toalett.

Vill du veta mer om våra vagnar och platser kan du kika på våra vagnskisser.

Köper du en dagtågsresa med Snälltåget på Snälltåget.se kan du välja din egen plats!

 

 Krogvagn   Krogen

Vår restaurangvagn, som vi kallar för Krogen, hittar du i mitten av tåget. Njut av det vackra landskapet tillsammans med en fika eller en god middag. Vi erbjuder exempelvis Västerbottenostpaj med sallad för 85 kr eller Pannkakor med jordgubbssylt och grädde för 49 kr. Varm mat serveras alltid på riktigt porslin. Smaklig spis!

Du kan redan nu kika mer på menyn

Krogen följer med på alla våra avgångar utom på sträckan Malmö - Berlin, där vi istället rekommenderar ett besök i Stena Lines restaurang och café ombord på FS Sassnitz.

 

WiFi  Gratis - men begränsat - Rese-Wi-Fi

Ombord på våra dagtåg och på flera av våra nattåg inom Sverige finns gratis, men begränsat Rese-Wi-Fi (trådlöst internet). Eftersom vi hela tiden svischar fram över landskapet så passerar vi ibland områden som vi har begränsad täckning och det går därför inte lika snabbt som hemma (det går t ex inte att streama film med vårt Rese-Wi-Fi). Är det många som använder nätet samtidigt kan det dessvärre också sänka prestandan. Du loggar in på nätverket "Snälltåget" och kommer då att dirigeras till vår startsida.

Vår krogvagn har inte tillgång till wifi då vi hellre ser att du njuter av maten och umgås med trevligt sällskap istället för din mobil, dator eller surfplatta.

För att nå Snälltågets Wi-Fi loggar du in på nätverket Snälltåget. För att börja använda internet måste du öppna webbläsaren.

Du blir automatiskt dirigerad till vår startsida www.snalltaget.se/internetombord. Blir du inte det måste du själv gå in på den sidan för att få åtkomst till internet.

Efter en timmes surfande loggas du automatisk ut från nätverket och måste själv logga in igen. Logga in gör du genom att öppna en ny flik i din webbläsare.

 

Eluttag Eluttag

De flesta vagnarna har eluttag så att du kan ladda din telefon eller dator. Eluttagen är placerade vid väggen. På tåget är effektuttaget begränsat vilket innebär att du kan ladda din dator eller mobiltelefon, men det är inte tillåtet att använda fördelningsdosor eller utrustning som har högt effektuttag. Så du får föna håret innan du kliver ombord. Ett litet tips till iPhone-användare: slå på flygplansläge så laddar den snabbare. 
 

Barn  För våra yngsta resenärer

Ombord på de flesta av Snälltågets dagtåg finns ett skötbord och mikrovågsugn så att våra yngsta resenärer kan få en komfortabel resa.

Reser du med barnvagn är det viktigt att du fäller ihop barnvagnen innan ombordstigning. Det är begränsad bredd på ytterdörrarna (ca 60 cm) och vi har ingen plats att ha uppfällda barnvagnar ombord på tåget, tyvärr.

 

    Bagage

Du får ta med dig följande handbagage ombord på tåget:

  • ett handbagage av maxmåttet 55x40x23 cm och
  • ett handbagage av maxmåttet 80x50x35 cm och
  • ett mindre personligt föremål, t ex handväska.

På våra nattåg till Jämtland har vi en resgodsvagn där du mot avgift kan checka in större bagage. Resgodsvagnen är öppen för in- och utcheckning i Malmö, Lund, Stockholm, Östersund, Åre och Duved.

 

Djur ombord  För våra fyrbenta vänner

Sällskapsdjur är välkomna ombord i våra salonger avsedda för djur. (När du bokar väljer du "Djur Tillåtet"). Du får ta med dig ett sällskapsdjur per biljett. Med hänsyn till allergiker får djur inte färdas i andra delar av tåget. På våra nattåg till Jämtland är det möjligt att resa med djur i sittvagn eller i Egen kupé. Bokning av djur i nattåg sker genom Kundtjänst 0771-26 00 00.


Liggvagn  Sova på tåget

Med våra nattåg reser du i kupé, med plats för sex personer med tre bäddar på vardera sidan av kupén. Till de övre bäddarna tar du dig med hjälp av en stege. Kudde, örngott, lakan och täcke finns i kupén. Vi har fyra olika komfortnivåer:

Bäddplats i delad kupé

Du delar kupé med andra personer som kan ha andra på- och avstigningsorter än du själv. Du bäddar själv med bäddlinne som finns i kupén. Bäddarna är 195 cm långa och 70 cm breda. Eluttag och rese-WiFi inom Sverige ingår.

I vårt nattåg till Berlin går en annan vagnstyp: Bäddarna 190 cm långa och 61 cm breda och eluttag och Wi-Fi saknas.

Egen kupé

Du har en egen kupé för dig och ditt sällskap på 1-6 personer. Du bäddar själv med bäddlinne finns i kupén. Bäddarna är 195 cm långa och 70 cm breda. Eluttag och rese-WiFi inom Sverige ingår.

I vårt nattåg till Berlin går en annan vagnstyp: Bäddarna 190 cm långa och 61 cm breda och eluttag och Wi-Fi saknas.

Nyhet! Egen kupé Komfort

Du har en egen kupé för dig och ditt sällskap på 1-6 personer. De översta bäddarna är bäddade och klara och bäddmaterial till övriga bäddar är förberedda. Bäddarna är 195 cm långa och 70 cm breda. Varm dryck, vatten, frukostpåse, eluttag och rese-WiFi inom Sverige ingår.

Egen kupé Komfort finns på våra fjälltåg till Åre och Vemdalen.

Nyhet! Egen kupé Familj

Du har en egen kupé för dig och ditt sällskap på 1-6 personer. Alkohol får inte förtäras i vagnen och från 21.00 skall ljudnivån vara låg så att andra kan sova. Du bäddar själv med bäddlinne finns i kupén. Bäddarna är 195 cm långa och 70 cm breda. Eluttag och rese-WiFi inom Sverige ingår.

Egen kupé Familj finns endast på våra fjälltåg Malmö – Åre. 

 

Frågor  Undrar du något när du är ombord

Tveka inte att ta kontakt med vår personal som jobbar ombord. Fråga dem gärna vid biljettkontrollen eller när du besöker Krogen.

 

Välkommen ombord på Snälltåget!