Snälltågets tågresor distribueras via Amadeus

 Snälltåget har tecknat avtal med Amadeus för att göra bokningar av tågresor tillgängligt genom Amadeus distributionslösningar för tåg. Det innebär en smidigare bokningsprocess för både resebyråer och resenärer.

8 april 2014: Snälltåget kör tåg mellan Malmö och Stockholm och under vintern även till Åre och under sommaren till Berlin. Samarbetet mellan Amadeus och Snälltåget innebär en smidigare bokningsprocess för resebyrån då Snälltågets utbud integreras i resebyråernas standardprocesser.

– Att öka tillgängligheten av vårt utbud av tågresor och underlätta bokningen av dem innebär att vi kan stärka vår position på resemarknaden, lokalt men även globalt, säger Marco Andersson, marknadschef på Snälltåget.

Snälltågets utbud av tågresor kommer att distribueras via Amadeus Rail Display, ett tågbokningsgränssnitt som är integrerat i resebyråernas standardbokningsverktyg Amadeus Selling Platform, samt genom Web Services, ett verktyg som låter onlineresebyråer bygga sitt eget gränssnitt för tågbokningar. Utbudet kommer även att gå att boka genom Amadeus eTravel Management (AeTM), ett självbokningsverktyg för företagsresenärer. Både resebyråer och företagsanvändare kommer att uppleva en smidigare bokningsprocess.

Lösningen för Snälltåget är nu i pilotfas och förväntas vara färdig för lansering hösten 2014.

– Genom att underlätta bokningsprocessen för Snälltågets kunder kan företaget ta tillvara på den positiva utveckling vi nu ser för tågresandet, säger Jesper Söderström, VD på Amadeus Scandinavia.   

Mer fakta
Som den första tåg-GDS:en någonsin möjliggör Amadeus distributionen av tåg till fler potentiella passagerare, tack vare Amadeus omfattande nätverk av resebyråer.

Amadeus Global Rail Sales Platform förser både resesäljare (resebyråer, online-resebyråer och företagskedjor) och tågföretagens direktförsäljningskanal med tillgång till tågresor, samt boknings- och biljetteringskapacitet.

Till dags dato har SNCF, Eurostar, Thalys, Lyria, Trenitalia, Deutsche Bahn, SJ och Snälltåget valt Amadeus som sin globala multikanalsdistributionspartner, och Amadeus tittar på att integrera fler ledande tågföretag i Amadeus Global Rail Sales Platform inom en snar framtid.

Amadeus Rail är den del av Amadeus verksamhet som fokuserar på att tillgodose behoven hos tågföretag över hela världen.

Amadeus Rail har fler än 200 tågexperter anställda i sex kompetenscentrum (Nice, Bad Homburg, Sydney, Toronto, Madrid och Paris).

För mer information, besök www.amadeusrail.net  

« Tillbaka