Snälltåget startar trafik till Vemdalen

Snälltåget startar trafik till Vemdalen

I februari startar Snälltåget trafik från Malmö och Stockholm till Vemdalen. Snälltåget arrangerar resorna varje helg under veckorna 9 till 16.  I Vemdalen finns tre skidområden: Björnrike, Vemdalsskalet samt Klövsjö/Storhonga.

Biltrafiken till fjällen är ofta intensiv då alla åker under stugbytardagarna. En möjlighet att slippa trafiken och resa miljövänligt är att ta tåget. Nu erbjuder Snälltåget ett nytt resalternativ till snösäkra Vemdalen, från slutet av februari fram till påskhelgen.

– Många tycker att det är skönt att slippa ta bilen på vintervägarna till fjällen. Snälltåget kör redan till Åre och vi är nu glada att även kunna erbjuda Vemdalen som destination, säger Marco Andersson, marknads- och försäljningsansvarig på Snälltåget.

Snälltågets resor till Vemdalen startar på lördagskvällen med nattåget från Malmö via Stockholm och kommer fram till Vemdalen söndag morgon. Resan tillbaka avgår på söndagseftermiddagen från Vemdalen. Tåget stannar även i Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Södertälje och Uppsala.

– Snälltåget vill erbjuda en mer personlig resa och är mindre än de flesta aktörer i tågbranschen. Våra tågvagnar har en gammaldags charm och på resan mot Vemdalen är det byte i Östersund på morgonen till Inlandsbanans klassiska rälsbuss, säger Marco Andersson.

Rälsbussen går från Östersund till Röjan. I Röjan väntar anslutningsbussar till boendet i Vemdalen. På hemresan reser man med buss direkt från boendet till Östersund där man byter till Snälltåget söderut.

I skidområdena i Vemdalen – Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna – finns pister både för avancerade utförsåkare och för barnfamiljer och nybörjare. Områdena bjuder på rejäla fallhöjder, moderna expressliftar, fina turleder på fjället samt spårsystem för både klassisk längdskidåkning och skating.

Vemdalens SkiPass är fjällens mest prisvärda och gäller för samtliga 34 liftar och 55 nedfarter i alla de tre skidområdena. Mellan skidområdena går det att resa med busslinjen Snöpendeln. Mer information om Vemdalen hittar du här.

 

Fakta: Biljetterna börjar säljas i dag

Snälltågets biljetter till Vemdalen börjar säljas idag, den 10 januari, på Snälltåget.se. En enkel tågbiljett från Malmö till Vemdalen kostar från 899 kronor. En egen kupé för upp till sex personer kan bokas för priser från 3 299 kronor. Boende och SkiPass säljs på på skistar.com/vemdalen. Där går det även köpa paketresor med tåg.

« Tillbaka