Hög tid boka julresan till Stockholm och Åre

Nu är det full fart på tågbokningarna inför julhelgen. Vissa av Snälltågets avgångar från Malmö till Stockholm är så gott som fullbokade.  Även vintersporttågen till Åre bokas snabbt upp. 

– Om man vill vara säker på att få plats på våra tåg under jul- och nyår rekommenderar vi att man bokar så snart som möjligt, säger Carl Adam Holmberg, affärschef på Snälltåget. 

Julhelgen är årets stora resehelg på järnvägen. Arbetsdagarna kring jul och nyår är i år ovanligt få i och med att julafton infaller på en tisdag. Om man tar ledigt fem dagar får man hela 17 dagars sammanhängande ledighet. Det är en förklaring till att efterfrågan är större än tidigare år.

Om man kan vara flexibel finns det fortfarande platser kvar på sträckan Malmö-Stockholm. Lättast att få biljetter – och mest prisvärt – är det för de som kan tänka sig att resa redan den 19 och 20 december.

Platserna på vintersporttågen till Åre bokas tidigare och tidigare för varje år. Det finns dock fortfarande platser kvar med avresa på juldagen och nyårsdagen.

 – Ett tips till de kostnadsmedvetna är till exempel att åka till Åre efter nyår. Det blir särskilt förmånligt om man åker med barn under 16 år. De reser gratis i liggvagn under veckorna 2-6, säger Carl Adam Holmberg.

I samband med att Veolia Fjärrtåg bytte namn till Snälltåget förenklades bokningen av tågbiljetter. Det nya bokningssystemet fungerar både i mobil, via surfplatta och från dator och erbjuder flera olika betalningsalternativ. På Snälltågets webbplats går det också att köpa resor med andra tåg- och bussbolag.

« Tillbaka