En miljon tågresenärer och fortsatt stark resandeökning

En miljon tågresenärer och fortsatt stark resandeökning

Idag reser den miljonte resenärer med Veolia Fjärrtåg sedan starten 2007. Veolia var först ut med att starta trafik när monopolet avreglerades och tillväxten har varit stadig. Förra året ökade antalet resenärer med hela 23 procent jämfört med 2011.

– Vi har i dag nått upp i en miljon passagerare. Det kommer vi att fira genom att överraska en av våra resenärer ombord på tåget. Fler och fler upptäcker fördelarna att resa med Veolia och vi tar hela tiden nya marknadsdelar, säger Marco Andersson, marknadschef för Veolias Fjärrtåg.

Veolia var första tågbolag som började konkurrera med SJ AB när monopolet på de stora linjerna släpptes fritt. Trafiken startade med vintersporttrafik till och från Åre 2007 och fortsatte med Malmö – Stockholm 2009. Under 2012 öppnades linjen Malmö – Berlin.

 – Förra året ökade antalet resenärer med hela 23 procent jämfört med 2011. Vår närvaro på marknaden har också gjort det mer prisvärt att resa med tåg mellan Malmö och Stockholm. SJ har själva meddelat att deras genomsnittspris på sträckan Malmö-Stockholm har gått ner över 10 procent sedan 2010. Det ser vi som ett tydligt tecken på att konkurrensen har gynnat resenärerna, säger Marco Andersson .

« Tillbaka