Skåningarna vill hälsa våren i Berlin

Idag öppnar Veolia Fjärrtåg bokningen för resorna till Berlin, som är ett populärt resmål om våren. Nattåget Malmö–Berlin kommer att gå i samband med Valborg och Kristi himmelsfärd och under sommarsäsongen juni–augusti.

– Vi har redan fått ett stort antal förfrågningar om bokningar trots att vi inte släpper biljetterna förrän idag. Det visar att intresset är stort för att resa till Berlin den här tiden på året, säger Marco Andersson marknads- och försäljningsansvarig Veolia Fjärrtåg.

Berlin var bland de resmål som ökade mest i antal resenärer under april 2012. Förra året erbjöd också Veolia Fjärrtåg för första gången resenärerna att kunna resa direkt från Malmö till Berlin med tåg och linjen var mycket uppskattad.

Den tyska huvudstaden klättrar på listorna över världens mest populära resmål, exempelvis från sjunde till sjätte plats i en ranking som publicerades av Svenska Dagbladet tidigare i år. När de brittiska dagstidningarna The Guardian och The Observer förra året lät sina läsare rösta fram världens bästa resmål kom Berlin på fjärde plats och var det näst populäraste resmålet i Europa.

– Det är alltid mycket på gång i Berlin vilket gör att man kan åka dit flera gånger. Det är en spännande stad med ett brett utbud av sevärdheter, shopping, kultur, mat och nattliv. Det tror jag gör att många svenskar vill resa dit, säger Marco Andersson.

Under sommaren 23 juni – 17 augusti avgår tåget från Malmö kl 21.15 onsdag, fredag och lördag och ankommer Berlin kl 07.04 och returen från Berlin går tisdag, torsdag och lördag kl 22.30 och ankommer Malmö kl 08.10. Resenärerna kan välja att sova under större delen av tågresan eller besöka restaurangen eller onboard-shoppen på tågfärjan mellan Trelleborg och Sassnitz. Veolia erbjuder resa i liggvagn från 399 kr enkel resa. Nattåget Malmö - Berlin är Sveriges enda internationella nattåg.

« Tillbaka