Ta tåget till vackra Prag

Ta med familjen eller kompisarna på en tågresa till Prag! Med nattåget Malmö - Berlin har du bara ca fyra och en halv timmes resa vidare till Prag. Dessutom bjuder de två sista timmarna till den tjeckiska huvudstaden på ett vackert landskap där järnvägen tillsammans med Elbe slingrar sig fram i dalen.

Information om 2021 års tidtabell kommer under oktober 2020, nedan visas tidtabellen för 2020.


Avgångar och biljettköp

Snälltåget erbjuder resor till Prag via Berlin. Du reser med Snälltågets nattåg Malmö–Berlin och därifrån reser du vidare med tyska och tjeckiska järnvägen till Dresden.

Inom kort kommer du att kunna köpa hela resan online på Snälltåget.se och får biljetten som PDF i din e-post, men just nu får du använda vårt formulär

Avgångar från Sverige 13, 15, 17 juni samt dagligen 21 juni–29 augusti 2020. 

Avgångar från Tjeckien  14, 16, 18 juni samt dagligen 22 juni–30 augusti 2020.

Det tillkommer även avgångar under hösten 2020 i slutet på september, höstlovet och julmarknaderna i december.

Nattåget avgår från Malmö tidig kväll, du kan njuta av en kvällsbuffé under färjeöverfarten med Stena Line Trelleborg–Sassnitz. När du spanat in Rügens vita klippor är det dags att bege sig till nattåget för en god natts sömn. Du byter smidigt på Berln Hbf på morgonen och når Prag runt klockan lunchtid.

Hemresan går från Prag 14.26 och du byter sedan på Berlin Hbf på kvällen innan du stiger på nattåget mot Malmö dit du ankommer nästa morgon.

Du kan även påbörja resan med Snälltågets anslutande tåg från och till Stockholm, Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö och Alvesta. Du kan även inkludera en anslutande resa Snälltågets anslutningsbussar från Jönköping och Växjö samt resor med SL och Skånetrafiken.

Pass krävs för att resa med nattåget

För att resa med nattåget Malmö - Berlin krävs att alla resenärer har giltigt

  • Pass med MRZ-kod
  • Nationellt id-kort av EU-standard, innehållande MRZ-kod eller chip, utfärdat av nationell myndighet inom EU/EES.

ID-handlingen ska kunna uppvisas vid incheckningen i Malmö och ombord på tåget från Berlin. Detta gäller alla resenärer, även barn.

Observera! Svenskt körkort är inte en giltig ID-handling för att resa med nattåget.

Gränspolisen i Sassnitz gör regelbundna kontroller.

Att resa med nattåg

När du reser med nattåget till Berlin reser du i kupé, med plats för sex personer med tre bäddar på vardera sidan av kupén. Till de övre bäddarna tar du dig med hjälp av en stege. Kudde, örngott, lakan och täcke finns i kupén. 

Vi har två olika komfortnivåer:

Bäddplats i delad kupé

Du delar kupé med andra personer som kan ha andra på- och avstigningsorter än du själv. Du bäddar själv med bäddlinne som finns i kupén. 

Egen kupé

Du har en egen kupé för dig och ditt sällskap på 1-6 personer. Du bäddar själv med bäddlinne finns i kupén. 

Wi-Fi 

Täckningen är tyvärr bristfällig i Tyskland, så vi har valt bort Wi-Fi på nattåget till Berlin. På färjeöverfarten Trelleborg - Sassnitz finns ett begränsat Wi-Fi på de övre däcken.

Eluttag / USB-laddare

I varje kupé finns två eluttag eller uttag för att ladda utrustning med USB-kontakt.

Stena Line buffé eller Lönnkrogen?

På färjeöverfarten i riktningen mot Berlin kan du förboka buffé. 

Under resan kan du besöka "Lönnkrogen" som finns i tågpersonalens kupé. Där har vi försäljning av kaffe, vatten, läsk, vin, öl och godis. Här hämtar du även din förbeställda frukostpåse. När tågpersonalen kontrollerar biljetter och i samband med på och avväxling av färjan håller lönnkrogen stängt.

Du kan betala med svenska kronor, euro eller med swish om det finns mobiltäckning. Vi tar inte emot kortbetalning på grund av begränsad mobiltäckning.

Vår restaurangvagn krogen medföljer inte på resorna till Berlin.

Säkerhet ombord på tåg och under färjeöverfarten

Du kan under hela färjeöverfarten gå mellan tåget och färjans övre däck.

Tåget är under hela färjeöverfarten bemannat med Snälltågets personal och på tågdäck finns även Stena Lines däckspersonal för din säkerhet vid behov av en eventuell evakuering av tåget.

Tågets vagnar är utrustade med brandlarm i varje kupé och det finns två brandsläckare i varje vagn. Tågfärjedäcket har sprinklersystem och brandsläckare. Brandlarmen funktionskontrolleras löpande.

Var observant på säkerhetsinformationen som finns i vagnarnas vestibuler och vid uppgångarna till färjan.

Går färjans generalalarm – sju korta signaler följt av en lång ton ska du omedelbart bege dig till samlingsstationerna på övre däck.

Att resa med interrailkort på nattåget Malmö - Berlin

Interrail Global gäller även för en utresa och en hemresa i Sverige. Vid resa med alla Snälltågets avgångar krävs en platsreservation. Om du har ett Interrail Global, kan du köpa en platsreservation på nattåget till eller från Berlin genom att ange kampanjkoden INTERRAIL på Snälltåget.se. Priset är 399 kr för bäddplats i delad kupé, 2299 kr för egen kupé.

På nattåg gäller speciella regler för resa med flexipass. Du ska fylla det datum du påbörjar resan med nattåget och då är ditt interrailkort giltigt tills du stiger av nattåget nästa morgon.

Observera att kampanjkoden INTERRAIL endast gäller om du har ett giltigt Interrail-kort. Har du inget Interrail-kort vid biljettviseringen, så är biljetten ogiltig.

Tips på aktiviteter i Prag

Kommer mera

Tillsammans - vår nya biljett!

Biljetten för familjer eller sällskap som kan och vill resa tillsammans på vår linje Malmö - Stockholm.  Ange rabattkoden TILLSAMMANS i webbokningen så får medföljande vuxen, ungdom och senior 50% rabatt på vuxenpriset. Ni får då platser intill varandra, men det finns samtidigt möjlighet att hålla avstånd till andra resesällskap.

Bokningen Malmö - Stockholm är öppen t o m 2021-01-10.