Ta tåget till vackra Prag

Ta med familjen eller kompisarna på en tågresa till Prag! Med nattåget till Berlin har du bara ca fyra och en halv timmes resa vidare till Prag. Dessutom bjuder de två sista timmarna till den tjeckiska huvudstaden på ett vackert landskap där järnvägen tillsammans med Elbe slingrar sig fram i dalen.

 

Avgångar och biljettköp

Du reser med Snälltågets nattåg till Berlin och därifrån reser du vidare med tyska statsjärnvägens (DB) och tjeckiska statsjärnvägens (CD) tåg till Prag. Du köper hela resan online på Snälltåget.se och får biljetten som PDF i din e-post.

Tågtiderna nedan är preliminära, förändringar kan behöva ske på grund av banarbeten.

Nattåget avgår från Stockholm C 16.15 och stannar i Norrköping 17.40, Linköping 18.06, Nässjö 19.06, Alvesta 19.45, Hässleholm 20.25, Eslöv 20.50, Lund 21.00, Malmö 22.10 och Høje Taastrup 23.06, innan det nästa morgon är framme på Berlin Hbf 08.58. Tåget mot Prag går från Berlin 09.18 och du ankommer Praha Hlavní Nadraží 13.35. 

Hemresan avgår från Praha Hlavní Nadraží 16.25 och du ankommer till Berlin 20.42 och där byter du till nattåget som avgår 20.58. Nästa dag ankommer tåget Høje Taastrup 06.20, Malmö C 07.25, Lund C 09.31, Eslöv 09.44, Hässleholm 10.06, Alvesta 10.45, Nässjö 11.22, Linköping 12.21, Norrköping 12.48, Södertälje 13.55 och Stockholm C 14.15.

Aktuella tågtider och priser hittar du i webbokningen. Du bokar online här på Snälltåget.se. Du kan boka resor 6 månader framåt i tiden.

Pass krävs för att resa med nattåget

För att resa med nattåget krävs att alla resenärer har giltigt

  • Pass med MRZ-kod
  • Nationellt id-kort av EU-standard, innehållande MRZ-kod eller chip, utfärdat av nationell myndighet inom EU/EES.

ID-handlingen ska kunna uppvisas i samband med biljettkontrollen. Detta gäller alla resenärer, även barn.

Observera! Svenskt körkort är inte en giltig ID-handling för att resa med nattåget.

Gränspolisen gör regelbundna kontroller.

Att resa med nattåg

Att stiga på Snälltågets nattåg är ofta starten på din semester. Du kan välja mellan olika komfortnivåer, men reser ni tillsammans är bästa upplevelsen att köpa en Egen kupé. Under kvällen kan ni umgås, spela spel och göra ett besök i vår restaurangvagn "Krogen".

 

Sittplats – det mest prisvärda

Du får en sittplats i en salongsvagn

Bäddplats i delad kupé – för dig som reser själv 

Du delar kupé med andra resenärer. När du kommer ombord är kupén i sittläge och när det är läggdags ställer du och dina medresenärer om kupén till nattläge. I nattläge är det tre bäddar på vardera sidan av kupén. Till de övre bäddarna tar du dig med hjälp av en stege. Kudde, örngott, lakan och täcke finns i kupén. 

Bäddplats i delad kupé finns för er som ska resa på natten.

För närvarande är antalet resenärer i kupén begränsad till 4 personer, men kan komma utökas till 6 personer. 

Egen kupé – för er som reser tillsammans

Du har en egen kupé för dig själv eller för dig och ditt sällskap för upp till sex personer. När du kommer ombord är kupén i sittläge och när det är läggdags ställer du och dina medresenärer om kupén till nattläge. I nattläge är det tre bäddar på vardera sidan av kupén. Till de övre bäddarna tar du dig med hjälp av en stege. Kudde, örngott, lakan och täcke finns i kupén. 

Egen kupé finns för er som ska resa på natten.

Toalett

Toalett finns i vagnens vestibul oavsett komfortnivå. 

Wi-Fi 

Det finns Wi-Fi, men tänk på att täckningen i Tyskland är begränsad. 

Eluttag / USB-uttag

Effekten är begränsad till att ladda en mobiltelefon eller dator. Reser du i prisnivå sittplats finns de eluttag under din stol och reser du i Egen kupé finns det ett USB-uttag vid fönstret.

Mat & dryck på resan

På sträckan Stockholm - Malmö och omvänt finns det möjlighet att njuta av något gott i vår restaurangvagn "Krogen",

På sträckan Malmö - Hamburg  och omvänt kan du besöka "Lönnkrogen" som finns i tågpersonalens kupé. Där har vi försäljning av kaffe, vatten, läsk, vin, öl och godis. Här hämtar du även din förbeställda frukostpåse. När tågpersonalen kontrollerar biljetter håller lönnkrogen stängt.

På sträckan Stockholm - Malmö och omvänt finns det möjlighet att njuta av något gott i vår restaurangvagn "Krogen",

På sträckan Malmö - Berlin, och omvänt kan du besöka "Lönnkrogen" som finns i tågpersonalens kupé. Där har vi försäljning av kaffe, vatten, läsk, vin, öl och godis. Här hämtar du även din förbeställda frukostpåse. När tågpersonalen kontrollerar biljetter håller lönnkrogen stängt.

I Lönnkrogen kan du du betala kontant i SEK, DKK, EUR, med Visa och MasterCard eller med Swish om det finns mobiltäckning. 

På sträckan Berlin - Prag och omvänt finns det en restaurangvagn där du kan njuta av en god frukost, lunch eller middag.