Ta tåget till vackra Prag

Ta med familjen eller kompisarna på en tågresa till Prag! Med nattåget till Berlin har du bara ca fyra och en halv timmes resa vidare till Prag. Dessutom bjuder de två sista timmarna till den tjeckiska huvudstaden på ett vackert landskap där järnvägen tillsammans med Elbe slingrar sig fram i dalen.

 

Avgångar och biljettköp

Du reser med Snälltågets nattåg till Berlin och därifrån reser du vidare med tyska järnvägens (DB) och tjeckiska järnvägens (CD) tåg till Prag.

Du köper hela resan online på Snälltåget.se och får biljetten som PDF i din e-post.

Avgångar till Prag: dagligen 27 juni - 5 september samt onsdagar och lördagar från t o m 29 september.

Avgångar från Prag: dagligen 28 juni - 5 september samt onsdagar och lördagar från t o m 2 oktober.

Utöver detta planeras fler avgångar vid under september, oktober, allhelgonahelgen (höstlovet) och till julmarknader. Mer information beräknas komma under maj månad.

Tågtiderna nedan är preliminära, förändringar kan behöva ske på grund av banarbeten.

Nattåget avgår från Stockholm C 16.20 och stannar i Norrköping 17.45, Linköping 18.11, Nässjö 19.10, Alvesta 19.51, Hässleholm 20.33, Eslöv 20.55, Lund 21.05, Malmö 21.55 och Høje Taastrup 22.45. Nästa morgon ankommer nattåget Berlin Hbf 08.52 (vissa söndagar 12.24) och där byter du till tåget mot Prag som avgår 09.16 och du ankommer Prag Hl.n. (centralstationen) 13.36 (vissa söndagar 13.16 från Berlin och ankommer Prag 17.36).

Hemresan avgår från Praha Hl.n. 14.26 och du ankommer Berlin Hbf 18.42 och där byter du till nattåget som avgår 19.02. Nästa dag ankommer tåget Høje Taastrup 06.38, Malmö C 07.40, Lund C 09.32, Eslöv 09.44, Hässleholm 10.07, Alvesta 10.50, Nässjö 11.30, Linköping 12.26, Norrköping 12.52, Södertälje 14.00 och Stockholm C 14.19.

Aktuella tågtider och priser hittar du i webbokningen. Du bokar online här på Snälltåget.se

Pass krävs för att resa med nattåget

För att resa med nattåget krävs att alla resenärer har giltigt

  • Pass med MRZ-kod
  • Nationellt id-kort av EU-standard, innehållande MRZ-kod eller chip, utfärdat av nationell myndighet inom EU/EES.

ID-handlingen ska kunna uppvisas i samband med biljettkontrollen. Detta gäller alla resenärer, även barn.

Observera! Svenskt körkort är inte en giltig ID-handling för att resa med nattåget.

Gränspolisen gör regelbundna kontroller.

Att resa med nattåg

Att stiga på Snälltågets nattåg är ofta starten på din semester. Du kan välja mellan olika komfortnivåer, men reser ni tillsammans är bästa upplevelsen att köpa en Egen kupé. Under kvällen kan ni umgås, spela spel och göra ett besök i vår restaurangvagn "Krogen".

 

Sittplats – det mest prisvärda

Du får en sittplats i en salongsvagn. Reser du själv så får du en egen plats och reser ni tillsamman får ni platser intill varandra.

Vilstol – för dig som reser själv 

Vilstol innebär att du även köper en tom stol bredvid dig för bättre komfort. Det ingår även kudde med örngott, filt och underlakan.

Egen kupé – för er som reser tillsammans

Du har en egen kupé för dig själv eller för dig och ditt sällskap för upp till sex personer. När du kommer ombord är kupén i sittläge och när det är läggdags ställer du och dina medresenärer om kupén till nattläge. I nattläge är det tre bäddar på vardera sidan av kupén. Till de övre bäddarna tar du dig med hjälp av en stege. Kudde, örngott, lakan och täcke finns i kupén. Ni ställer om kupén från sittläge till nattläge och bäddar själv med bäddlinne som finns i kupén.

Egen kupé finns för er som ska resa på natten.

I samband med konsekvenserna av Corona-viruset spridning har vi tagit bort möjligheten att köpa bäddplats i delad kupé och hänvisar istället till Vilstol eller Egen kupé. 

Toalett

Toalett finns i vagnens vestibul oavsett komfortnivå. 

Wi-Fi 

Det finns för närvarande inte Wi-Fi i vagnarna som går Stockholm - Berlin och omvänt, men vi arbetar på en lösning.

Eluttag / USB-uttag

Effekten är begränsad till att ladda en mobiltelefon eller dator. Reser du i vilstol eller sittplats finns de eluttag under din stol och reser du i Egen kupé finns det ett USB-uttag vid fönstret.

Mat & dryck på resan

På sträckan Stockholm - Malmö och omvänt finns det möjlighet att njuta av något gott i vår restaurangvagn "Krogen",

På sträckan Malmö - Hamburg  och omvänt kan du besöka "Lönnkrogen" som finns i tågpersonalens kupé. Där har vi försäljning av kaffe, vatten, läsk, vin, öl och godis. Här hämtar du även din förbeställda frukostpåse. När tågpersonalen kontrollerar biljetter håller lönnkrogen stängt.

I Lönnkrogen kan du du betala med SEK, DKK, EUR eller med Swish om det finns mobiltäckning. Vi undersöker möjligheterna till fler betalsätt.

På sträckan Berlin - Prag och omvänt finns det en restaurangvagn där du kan njuta av en god frukost, lunch eller middag.

Att resa under pandemin

När du reser ensam med Snälltåget lämnar vi alltid platsen bredvid dig tom så att du kan hålla avstånd till andra resenärer.
 
Reser ni tillsammans kommer ni att få platser tillsammans och kan samtidigt hålla avstånd till andra sällskap.