Snälltåget till Borgafjäll, Hemavan Tärnaby och Kittelfjäll

 

Res med Snälltåget på en veckas snösäkert skidäventyr i södra Lapplandsfjällen. Avresa sker på onsdagarna 16/2, 23/2 och hemresan sker torsdagen veckan efter. Du reser i din egen kupé och du har gott om plats i skidbacken.

 

Avgångar och busstransfer

Snälltåget avgår från Malmö onsdagarna 16/2 och 23/2 och går via Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm och Uppsala och ankommer till Dorotea och Storuman på torsdag morgon. Från Dorotea går det anslutande busstransfer till Borgafjäll och från Storuman går det anslutande busstransfer till Kittelfjäll och Hemavan Tärnaby. Ankomsten sker runt lunchtid/tidig eftermiddag beroende på destination.

Hemresan går på torsdagar, avresa sker med transfer på förmiddagen och ni stiger på tåget tidig eftermiddag. Tåget är framme i Uppsala och Stockholm strax före midnatt, stannar på samma orter som på väg norrut under natten och anländer till Malmö på morgonen dagen därpå. 

I Borgafjäll går bussen till/från Borgagården.

I Kittelfjäll går bussen till/från Kittelfjäll värdshus

I Hemavan Tärnaby går bussen till/från nedanstående hållplatser. Tiderna visar avgångstiden för transfern på hemresan.

 • Tärnaby Fjällhotell ca 10.05
 • Tärnaby Sporthotell ca 10.00
 • Hemavans Fjällcenter ca 09.35
 • Hemavans Högfjällshotell ca 09.30
 • Hemavan Vintervägen (korsningen Vintervägen/Utsiktsvägen) ca09.20
 • Hemavan Köpcentrum ca 09.19 - denna hållplats gäller för er som inte har köpt paketresa.
 • Hemavan Gondolen (korsningen Drottningvägen/Birgittas väg) 09.15

 

Paketresa till Borgagården i Borgafjäll (endast 16/2)

I fjällbyn Borgafjäll bor du bäst på Borgagården, med hemmakänsla där du som gäst blir ompysslad med god service, bra mat och boende i 4- eller 6-bäddsstugor. Läs mer och boka hos Borgagården

Paketresa till Kittelfjäll värdshus

Res på en veckas vistelse i ett av Sveriges bästa och och mest mytomspunna skidområden. I Kittelfjäll har du tillgång till fantastisk offpistskidåkning, skoteråkning, toppturer och annat vinterkul i en äkta liten fjällby. Familjepaket (2 vuxna och 2 barn 8-15 år) med tågresa i egen kupé, transfer, boende i 4-bäddsrum och liftkort för STF-medlem 23695 kr. Läs mer och boka hos Kittelfjäll värdshus.

Paketresa till Hemavan Tärnaby

Hemavan Tärnaby är norra Sveriges största skidort och erbjuder mycket skidåkning i totalt 44 nedfarter. I Tärnaby kan du susa ner för de kändisnedfarterna Ingemarbacken och Anjabacken. Du kan välja mellan att bo både i stuga eller på hotell. Tänk dock på att välja ett boende nära de hållplatser som bussen angör enligt ovan. Läs mer och boka hos Hemavan Tärnaby.

Hur funkar det att resa med nattåg?

Att stiga på Snälltågets nattåg är starten för ditt fjälläventyr. Du kan välja mellan olika komfortnivåer, men reser ni tillsammans är bästa upplevelsen att köpa en Egen kupé. Under kvällen kan ni umgås, spela spel och göra ett besök i vår restaurangvagn "Krogen".

Bäddplats i delad kupé – för dig som reser själv 

Du delar kupé med andra resenärer (ni kan totalt bli 6 personer i kupén). När du kommer ombord är kupén i sittläge och när det är läggdags ställer du och dina medresenärer om kupén till nattläge. I nattläge är det tre bäddar på vardera sidan av kupén. Till de övre bäddarna tar du dig med hjälp av en stege. Kudde, örngott, lakan och täcke finns i kupén.  

 

Egen kupé – för er som reser tillsammans

Du har en egen kupé för dig själv eller för dig och ditt sällskap för upp till sex personer. När du kommer ombord är kupén i sittläge och när det är läggdags ställer du och dina medresenärer om kupén till nattläge. I nattläge är det tre bäddar på vardera sidan av kupén. Till de övre bäddarna tar du dig med hjälp av en stege. Kudde, örngott, lakan och täcke finns i kupén. 

 

Toalett

Toalett finns i vagnens vestibul oavsett komfortnivå.

Wi-Fi 

Det finns Wi-Fi i alla vagnar utom vår restaurangvagn. Tänk på att det är mycket långsammare än ett hemnätverk. Ladda ner filmer du vill titta på innan du stiger ombord.

Eluttag

Eluttag finns i alla vagnar. De är placerade på väggen, men det finns inte ett uttag till varje resenär. Effekten är begränsad till att ladda en mobiltelefon eller dator. Vissa vagnar har endast USB-uttag.

Kan jag ta med husdjur?

Det finns möjlighet att ta med husdjur i egen kupé. Bokas via Snälltåget Kundtjänst.

Finns det restaurangvagn?

Att njuta av något gott i vår restaurangvagn är en självklar del av fjällsemestern. Det är populärt att besöka vår "Krog på räls" och vi har därför infört bordsbokning. Du kommer att få närmare information om meny och bordsbokning inför din resa.

Vad gäller för skidor och bagage?

 Du får ta med dig följande handbagage ombord på tåget:

 • ett handbagage av maxmåttet 55x40x23 cm och
 • ett handbagage av maxmåttet 80x50x35 cm och
 • ett mindre personligt föremål, t ex handväska.

Bagaget placerar du i första hand i din kupé eller i bagageutrymmet i vagnarnas vestibuler. Snälltåget ansvarar inte för bagage som ställs i vestibulerna. 

Reser du i egen kupé kan du även använda bäddar som ni inte använder för bagage.

Kan jag boka om min resa eller få pengarna tillbaka?

Snälltågets biljetter som köps på Snälltåget.se är ombokningsbara. Mot tillägg kan biljetten även vara återbetalningsbar.

Köper du en biljett samma dygn som du ska resa (Egen kupé sex dygn före avresa) är biljetten inte omboknings- eller återbetalningsbar.

Följande regler gäller för både för både ombokningsbara och återbetalningsbara biljetter. 

 • Sittplats, Vilstol skall avbokas eller ombokas senast 24 timmar före avresa.
 • Egen kupé och Egen kupé Komfort skall avbokas senast sju dygn före avresa.

Bokningsavgift (9-79 kr per biljett) återbetalas ej och ingår inte i ombokningsvärdet.  

Vid senare av- eller ombokning förlorar du hela biljettpriset. Ett tips är också att du kontrollerar villkoren i din hem- eller reseförsäkring samt den reseförsäkring som gäller när du betalar med Visa eller MasterCard.

Biljetter som köps genom SJ är inte möjliga att boka om, återbetala eller byta namn på resenärer. 

Vid köp av paketresa gäller paketresans bestämmelse för återköp/ombokning.