Jämtlandsfjällen - turskidåkning

Ta Snälltåget till Jämtlandsfjällen och turskidåkning

Våra nattåg tar dig raka spåret till väglöst land och turskidåkning i Jämtland. Stig ombord på på nattåget på kvällen, koppla av i din kupé och njut av en god middag i vår restaurangvagn "Krogen". Du vaknar upp utvilad morgonen därpå, njuter av en frukost ombord och är redo för ett äventyr i ett vackert och snörikt fjällandskap. 

Våra avgångar, stationer och transfer

Snälltåget avgår från Malmö onsdag och lördag eftermiddag/kväll och går via Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm och Uppsala och ankommer till Jämtlandsfjällen nästa morgon. Vi kör under perioden 21 december 2019 - 19 april 2020. Till Enafors och Storlien kör vi från 22 februari. 

Om du ska till Edsåsdalen eller Vålådalens Fjällstation kliver du av i Undersåker. Därifrån avgår buss eller taxi i direkt anslutning till tågets ankomst. 

Från 22/2 går Snälltåget hela vägen till Enafors och Storlien. Om du ska till Jämtlandstriangeln är det vanligast att utgå från Storulvån och då stiger du av tåget i Enafors och däriffrån avgår buss eller taxi i direkt anslutning till tågets ankomst.

Våra resor tillbaka från fjällvärlden avgår torsdag och söndag eftermiddag, med anslutande transfer från Edsåsdalen, Storulvån och Vålådalen. Tåget är framme i Stockholm strax före midnatt och anländer till Malmö på morgonen dagen därpå. 

 

Storulvån & Jämtlandstriangeln

Storulvån ligger vid vägs ände mitt i fjällvärlden, som en trygg famn vid foten av fjället och är utgångspunkten för Jämtlandstriangeln. Första natten bor du på Storulvån, andra natten på Blåhammaren och tredje natten på Sylarna. Passa på att göra en extra dagstur ute vid Sylarna och njut av de storslagna bergen omkring dig, genom att lägga till extra nätter på både Sylarna och Storulvån.

Läs mer hos Svenska Turistföreningen om Jämtlandstriangeln på egen hand eller med guide.

För dig som är erfaren på turskidor kan det vara intressant att åka Jämtlandsleden: Storulvån - Sylarna - Helags - Ramundberget. Vi har anslutningar till och från Ramundberget varje söndag t o m 19/4.

 

Storlien - något för alla

Den klassiska skidorten nära norska gränsen bjuder på både alpin skidåkning och möjlighet till turskidåkning mot Blåhammarens Fjällstation. Högfjällshotellet har stängt, men det finns många andra boendealternativ. Mitt i byn vid järnvägsstationen ligger LeSki och Storlien Apartments och 3 km utanför Storlien ligger STF Fjällgården vackert belägen vid foten av kalfjället med underbar utsikt mot Blåhammaren och Snasamassivet. På gångavstånd från järnvägsstationen ligger Fjäll-lien vid slalombackens fot. 

Boende hittar du hos LeSki, Storlien ApartmentsFjäll-lien och Fjällgården

Läs mer om Alpin kortvecka i Storlien

 

Vålådalen

Vålådalen är en idrottshistorisk pärla mitt i fjällvärlden med alla möjligheter det ger för turåkning och äventyr i vildmarken. Längdspåren håller världsklass, både landslagsåkare och glada motionärer njuter av den unika miljön. Sporthall, gym och slalombacke kompletterar utbudet. Efter aktiva dagar ger bastukåtan och badtunnor under stjärnhimmeln avkoppling, innan middagen i Olgas Matsal som är vida berömd för sin goda mat. Snälltåget fixar hela resan åt dig med tåg och transfer från och till Vålådalen. Boka till Vålådalen Västra på Snällltåget.se

Läs mer om boende och aktiviteter på valadalen.se, vi vill särskilt tipsa om guidade turer i Vålådalsfyrkanten

 

Edsåsdalen

Längtar du efter äkta naturupplevelser i en lugn atmosfär? Då är Edsåsdalen rätt ställe för dig. I Edsåsdalen finns möljigheter till varierad skidåkning med ett mindre liftsystem för alpin skidåkning samtidigt som det finns spår för längdskidor och möjligheter för dig som vill göra dagsetapper på turskidor. Snälltåget fixar hela resan åt dig med tåg och transfer från och till Underåker. Boka hela resan med transfer till och från Edsådalen på Snälltåget.se

Läs mer på Edsåsdalen.se