Hemavan Tärnaby Kittelfjäll Borgafjäll

Ta Snälltåget till Hemavan Tärnaby Kittelfjäll och Borgafjäll!

I februari, i anslutning till sportloven, erbjuder vi ett riktigt tåg- och fjälläventyr med nattåg till södra Lapplandsfjällen och fjälldestinationerna Hemavan Tärnaby, Kittelfjäll och Borgafjäll. Vi kör med avresa onsdagar 5/2, 12/2 och 19/2 från bl a Malmö (15.00) och Stockholm (21.55) med ankomst till respektive destination på torsdagen. Hemresan sker på tordagar 13/2, 20/2 och 27/2 med ankomst Stockholm (23.40) och Malmö fredag morgon (07.10). Tåget tar oss norrut på Inlandsbanan från Östersund och går till Dorotea, Vilhelmina och Storuman och därifrån kör vi anslutande transfer till respektive destination.

Hemavan Tärnaby

Hemavan Tärnaby erbjuder alpinåkning i världsklass. Om du inte vill ta vårt ord för det kanske du litar på några av våra största skidstjärnor genom tiderna? Både Ingemark Stenmark och Anja Persson har haft Hemavan Tärnaby som hemmabas och bedrivet mycket av sin träning i fjällen där. Backar som duger till sådana legender är minst sagt bra nog för vem som helst!

I Hemavan Tärnaby behöver du dock inte vara skidproffs för att trivas. Det är faktiskt norra Sveriges största skidort som erbjuder skidåkning för alla nivåer. Hemavan och Tärnaby är egentligen två olika skidorter i samma område och det är drygt 19 kilometer mellan Hemavan och Tärnaby.

I Tärnaby har du fem liftar och 13 backar. Tre av backarna är uppkallade efter våra skidlegender som tränade och uppehöll sig i Tärnaby i olika perioder – Anjabacken, Ingemarbacken och Ringbranten. 

Hemavan erbjuder nio liftar, 27 backar, två snowparks, en Skicross-Arena och hela tre barnområden. Dessutom hittar du Kobåset i Hemavan – enligt många Sveriges bästa friåkningsområde! Det finns helt enkelt något för alla i Hemavan.

Kittelfjäll

Kittelfjäll är ett fantastiskt berg med mycket snö och djupa raviner. I Kittelfjäll trivs du som vill upp på kalfjället för oändligt med åkning. Liftarna går inte hela vägen upp, så om du vill slippa trängsel och kan tänka dig att gå en bit uppför finns alla möjligheter i Kittelfjäll.

I Kittelfjäll hittar du både pistar, häftiga raviner för offpist-åkning och oerhört fina längskidspår. Dessutom kan du testa på helikopterskidåkning – en oerhört mäktig upplevelse!

Borgafjäll

Borgafjäll är en liten genuin fjällby som ligger insprängd mellan de mäktiga Borgafjällen. Här slipper du köer till både liftar, barer och pistar. Ger du dig ut i fjällen eller skogen kring Borgafjäll kan du räkna med orörd natur och att slippa bli störd av folkmassor. Vill du istället hålla dig i arrangerade nedfarter hittar du 13 backar med olika svårighetsgrader så att alla kan hitta något som passar.

I Borgafjäll finns något för alla, från småbarnsfamiljer till rutinerade alpinfantaster. Dessutom finns möjlighet för lite olika toppturer och äventyr som att åka ut på fjällen med en skicat.

 

Paketresor med tåg, boende och liftkort

Om du reser till södra Lapplandsfjällen och några utav destinationerna vi trafikerar kan du köpa ett komplett paket med tåg, boende och liftkort i samma förmånliga paket.

Hemavan Tärnaby erbjuder flera alterntiv, läs mer på www.hemavantarnaby.com

Kittelfjäll värdshus erbjuder boende på vandrarhem med vandrarhem med självhushåll - dusch & wc i korridor. 

Paketresa för 2 vuxna - med logi i dubbelrum, tågresa med bäddplats i delad kupé samt 8 dagars liftkort - 12950 kr (gäller för STF-medlem)

Paketresa för 2 vuxna och 2 barn 0-15 år - med logi i 4-bäddsrum, tågresa i egen kupé samt 8 dagars liftkort - 18490 kr (gäller för STFmedlem)

Ring eller maila för prisuppgift och bokning: info@kittelfjallvardshus.se eller 0940 57 47 00

Borgagården erbjuder boende i 6-bädds eller 4-bäddsstugor, dock ej med avresa 19/2. Prisexempel per person för paketresa med boende, tågresa med bäddplats i delad kupe och skidpass: Vuxen 4.799 kr, Barn 7-15 år: 3.399 kr, barn 0-6 år 2.599 kr. Läs mer på borgagarden.se

Ring eller maila för prisuppgift och bokning: post@borgagarden.se  eller 0942-420 22 (Telefontid 09:00-17:00, alla dagar)